Zodia Taurului este primul dintre semnele de pamant ale zodiacului si este de natura profund practica si realista remarcandu-se prin instinctul de a poseda lucruri, bani ori fiinte, tot ceea ce le poate induce o stare de siguranta si stabilitate materiala si emotionala.

Taurii iubesc tot ceea ce le incanta simturile: mancare, bauturi, obiecte de arta, muzica, parfumuri, placerile tactile, contactul cu natura etc. Banii capata importanta pentru ca sunt un mijloc prin care isi pot procura toate aceste placeri si pot face investitii pe termen lung.

Extrem de realisti, Taurii isi fixeaza teluri practice, concrete, potrivite cu nevoile lor si actioneaza prudent si perseverent pana ce obtin ceea ce si-au propus. Idealismul, aventura, riscul sunt lucruri care nu le stau in fire si depasesc puterea lor de intelegere pentru ca ei sunt pacifisti, calmi si iubitori de confort. Ei isi asuma mai greu luarea unei decizii si uneori se complac in inertie. Sunt conservatori, se adapteaza cu greu la schimbare, se mobilizeaza doar pentru scopurile care se dovedesc pragmatice si odata ce si-au fixat o directie, pot munci din greu si nimic nu-i mai poate deturna din drum.

Obsedati de satisfacerea placerilor si dorintelor instinctuale Taurii pot deveni robi ai unei vieti confortabile si linistite, al unor obisnuinte la care nu pot renunta cu nici un chip. Odata ce au obtinut stabilitatea vor s-o pastreze tot restul vietii si nu-i intereseaza schimbarea ori progresul.

Taurilor li se reproseaza deseori calmul imperturbabil si lentoarea, lipsa de initiativa si atitudinea refractara in fata ideilor noi, incapatanarea de a-si pastra viziunea proprie asupra lucrurilor. Din cauza naturii fixe a acestui semn, uneori este nevoie de multa incurajare si stimulare pentru a pute fi scosi dintr-o stare de inertie. Unii Tauri sunt dominati de dorinta de a acumula si a poseda cat mai mult, chiar in detrimentul altora, ori sunt atat de gelosi incat pot distruge fericirea altor persoane.

Planeta Venus – al carei nume este imprumutat de la zeita frumusetii – care guverneaza aceasta zodie, semnifica in astrologie armonia, gustul estetic, arta, creativitatea, banii, bogatia, confortul, distractia, placerile, iubirea senzuala; reprezinta lucrurile exterioare, tangibile a caror valoare o apreciem si de care ne atasam pentru ca ele ne dau un sentiment de placere, de confort sau de siguranta.

In analogie cu Taurul, Casa a II-a reprezinta modul in care ne raportam la lumea materiala, calitatea si rezultatele muncii noastre directe, aptitudinile pe care le folosim pentru a avea acces la resursele materiale necesare vietii. Aici se reflecta operatiunile financiare, castigurile si pierderile, norocul, eficienta eforturilor, acumularile si atitudinea posesiva a unei persoane.

Prezenta zodiilor si a planetelor in Casa a II-a indica facultatile si aptitudinile interioare prin care nativul isi poate dobandi o constiinta sporita a valorii de sine si dorinta sa de a crea ceva concret si durabil.

Un numar mare de planete in aceasta casa confera importanta sporita sectorului muncii directe, resurselor financiare si posesiunilor de care ne atasam. Persoanele care au in astrograma natala Casa a II-a dominanta pun in prim plan interesul material, confortul, stabilitatea, placerea de a gusta din plin viata; in iubire sunt fidele, insa geloase si posesive.