Simbolistica acestui asteroid decurge, natural, din mitologie. Energia creativa a Vestei – asociata focului sacru – este consacrata unui ideal, unei munci pe cont propriu. Persoanele marcate puternic de influenta sa au nevoie de a se dedica unei cauze, unui ideal, unei religii. In raport de pozitie si aspecte, poate induce principii prea rigide, obsesii, idealism prea abstract.

Vesta incarneaza dorinta si aspiratia absoluta de Puritate, sacrificarea vietii individuale si a instinctelor in profitul binelui colectiv. Vesta ne invita la meditatie, constientizare, pentru a vedea mai clar in interiorul nostru. Este singurul mijloc de a arde – in flacara pura intretinuta de ea – reziduurile karmice adunate in noi. Poate fi considerata un principiu al purificarii sufletului.

Femeile care au in astrograma Vesta puternica, dominanta, sunt marcate de latura spirituala a sexualitatii.

Barbatii cu Vesta dominanta sunt activi sexual dar foarte fideli partenerei.
In harta astrala, Vesta poate semnifica libertate sau represiune sexuala, posibile blocaje. Aspectele primite de pozitia sa sunt revelatoare in acest sens.

In plan profesional, Vesta orienteaza spre meserii care cer vocatie (adesea, spirituala). Nativii marcati de Vesta, sunt persoane religioase, pustnici, guru, ghizi, profesori, hotelieri, primari etc.

In tranzit, energia ei poate declansa necesitatea de a lucra asupra sinelui, focalizarea spre interior.

Vesta in semne si case arata modalitatile in care individul isi poate indeplini scopul si misiunea in aceasta viata, domeiul in care el cauta sa se implice, sa se dedice, sa se sacrifice.