Varsatorul, Ultimul semn de aer al cercului zodiacal, coincide cu mijlocul iernii si semnifica o uniune de forte care pot face schimbarea, trecerea spre viitor.

Guvernat de Uranus si, in analogie cu casa a XI-a, Varsatorul este legat de grupurile mari de prieteni, de cooperare in proiecte de anvergura, de miscarile sociale, de nevoia de reforme si libertate, de schimbarile bruste.

Varsatorul este rational si preocupat de ideile abstracte, prietenos, umanitar, insa detasat si foarte rigid in gandirea ideologica pe care si-o formeaza. Interesat de binele tuturor, promoveaza principiile egalitariste, independenta si varii idealuri sociale; el are o viziune ampla asupra lucrurilor neglijand propriile nevoi sau ale celor apropriati. De altfel, are tendinta sa traiasca intr-o lume a ideilor, in proiectele de viitor. El crede cu tarie in progresul si evolutia omenirii, in posibilitatea unor reforme radicale. Varsatorul este un nonconformist dogmatic si indartnic, distrat si dezordonat, imprevizibil, usor irascibil si intolerant cu ideile altora, nerabdator, nepractic. Schimbarea este pentru el un principiu de baza si se revolta adesea impotriva regulilor sau continuarii unor traditii anacronice.

Guvernat de planeta Uranus, Varsatorul are un spirit deschis catre necunoscut, detesta rutina si are nevoie de multa libertate de actiune. Este comunicativ, atras de ideile noi, pregatit sa depaseasca bariere si limite, sa exploreze zone interzise. Pentru ca acest nativ, de natura intelectuala, sa-si poata valorifica mai bine originalitatea, el trebuie sa fie in acord cu mediul in care evolueaza si de aceea, de multe ori prietenii sunt mai importanti decat familia pentru ca are nevoie de o societate in care sa comunice si in care sa isi propage ideile avangardiste.

Optimist si idealist, el cauta idei si solutii novatoare, este original si inventiv, inclinat spre activitati intelectuale si este mai putin interesat de placerile materiale si senzuale. Banii nu sunt pentru el un scop in sine si se mobilizeaza sa-i castige doar cand este foarte constrins de imprejurari, altfel putand foarte bine sa traiasca de pe o zi pe alta. Varsatorul se autoiluzioneaza cu maiestrie mai ales pentru a putea trece mai usor peste neplacerile sau esecurile vietii de fiecare zi. Un Varsator adevarat pare bizar celor din jur si de multe ori este neinteles, insa el nu va accepta niciodata o viata anosta, o munca de rutina plictisitoare si, daca nu va reusi sa isi puna in valoare calitatile, sa isi urmeze telurile idealiste, poate acumula nevroze, cazand intr-o stare de deruta si acumulari vicioase.

Planeta Uranus este numita “octava superioara a lui Mercur” pentru ca reprezinta gandirea superioara, inteligenta sclipitoare, originalitatea, geniul. Mai simbolizeaza comunicarea la nivel superior: clarviziune, intuitii, revelatii. Este planeta care aduce schimbari bruste, incita la revolata, rebeliune, eliberarea de constrangeri. Are lagatura cu tot ce este modern si de viitor, inovatie si progres, stiinta si tehnologie, electricitate, cibernetica, aviatie, explorari spatiale, stiinte sociale, astrologie.

Varsatorul se afla in segmentul Casei a XI-a care reprezinta constiinta sociala, integrarea in comunitate, armonizarea propriilor actiuni cu cele ale grupului din care facem parte, interdependenta sociala. In aceasta Casa sunt identificate scopurile pe care le atingem cu ajutorul colectivitatii, al societatii in general.

 

Personalitati nascute in zodia Varsator: W.A. Mozart, Abraham Lincoln, Jules Verne, Ionel Teodoreanu, Nicolae Ceausescu, Eva Braun, Oana Pellea, Nicolas Sarcozy, Charlene de Monaco, Caroline si Stephanie de Monaco, Shakira, Cristiano Ronaldao,  Michael Jordan, Bob Marley, Yoko Ono, Paris Hilton.