Devenind prima doamna a Americii intre anii 1993 si 2001, ca sotie a presedintelui W. J. Clinton, Hillary a atins cea mai inalta cota de popularitate, la care continua sa se mentina si astazi, cand ocupa inalta functie de Secretar de Stat in administratia Obama. Este considerata una dintre cele mai stralucitoare femei politice din istora Statelor Unite.

Intre anii 2001 si 2009 a fost senatoare democrata a Statului New York, iar in 2007 s-a lansat in cursa prezidentiala pentru Casa Alba. In 2007 ocupa locul 25 in clasamentul celor mai puternice femei din lume.

Hillary Diane Rodham Clinton s-a nascut la 26 octombrie 1947 si a facut studii de drept la Yale lansandu-se cu mult elan in cariera juridica. In anul 1978 a devenit prima femeie presedinte in Corporatia Serviciilor Juridice. Este considerata printre primii 100 de avocati influenti din America. Si, in perioada in care sotul ei ocupa functia de guvernator de Arkansas, ea s-a implicat activ in reforma sistemului de invatamant.

Hillary s-a nascut sub semnul puternic al Scorpionului. Aceasta zodie este predominanta in harta natala prin prezenta celor trei planete personale, Soare, Venus, Mercur (guvernator al ascendentului) si a asteroidului Chiron. Descoperim o persoana ambitioasa, curajoasa, tenace, pasionata, plina de magnetism, diplomata, cu o minte patrunzatoare si invetigatoare, inclinata sa exploateze fara mila slabiciunile celorlalti.

Scorpionul este un semn puternic emotional, profund si complex, da impulsuri emotionale contradictorii dar si o buna intuitie. Predominanta semnelor fixe sugereaza ca este o persoana inflexibila si, la nevoie, ii este dificil sa faca rapid schimbarile necesare.

Prin pozitia Soarelui in casa a V-a, in aspect de trigon cu Uranus, cu Ascendentul (Gemeni) si cu Mijlocul Cerului, Hillary este mandra, demna, energica, generoasa, puternica, loiala, afabila, competitiva; are o autoritate naturala, dorinta de a castiga faima si prestigiu social. Mercur in Scorpion, conjunct cu Venus ii imprima sensibilitate, toleranta, inteligenta, luciditate, diplomatie, creativitate. Se mai poate spune ca este  suspiciosa, critica, interesata de intelegerea motivatiilor si a mecanismelor ascunse, ca are abilitati de comunicare si succes la public.

Casa a V-a este legata, printre altele, de copii, de educatie si de pedagogie asa ca nu este de mirare cat de implicata a fost in reorganizarea programelor de invatamant, si in asociatiile care sustineau apararea si ingrijirea copiilor din Arkansas. Ea a lucrat si ca profesor la scoala de drept a Universitatii din Arkansas in anul 1975.

Este de remarcat faptul ca, Soarele in casa a V-a este un aspect nefavorabil maternitatii, fertilitatii si conceperii copiilor, iar acest lucru se transfigureaza intr-o lupta activa si constanta a lui Hillary de a obtine liberalizarea avortului si dreptul femeilor la aceasta optiune.

Mijlocul Cerului in Pesti indica inclinatii spre profesii care necesita intelegere profunda, toleranta, compasiune, spirit de sacrificiu, sensibilitate, caritate, inspiratie, credinta. Hillary Clinton crede in idealurile sale sociale, isi cunoaste fortele (Soare trigon Mijlocul Cerului) si strategiile politice ii sunt la-ndemana (Pallas cojuncta cu Mijlocul Cerului).

Uranus conjunt cu Ascendentul (Gemeni) este un alt punct de forta in strograma; se observa o personalitate plina de spontaneitate si originalitate. Este inteligenta, rationala dar nonconformista si are nevoie de libertate de exprimare, de experiente noi si schimbari radicale; are placerea de a risca, interes pentru problemele sociale, calitati de lider si, datorita trigonului cu Soarele, se certifica o existenta bogata in evenimente.

Ceres in casa a XI-a intareste inclinatia spre idealism si dorinta de a cultiva valorile umanitarismului; altruista, dornica de a ajuta oamenii si de a se implica in problemele colectivitatii, are initiative si preocupari legate de protectia femeii, a familiei, a copiilor, de  reformele sistemului de sanatate.

Casa a III-a (mental si comunicare) este reprezentata de semnul Leului, si de cele trei planete: Marte, Saturn, Pluton. Simtul justitiei, enorma energie mentala, inteligenta agresiva, simtul critic, putere de concentrare si siguranta in exprimare, nevoia de afirmare si capacitatea de a face eforturi considerabile pentru realizarea planurilor.

Pallas in Varsator, casa a IX-a, in foarte bun aspect cu Soarele, confera viziune si idealuri pentru viitor, o atitudine de revolutionar, forta de a promova si apara valorile umanitarismului, implicare creativa si inteleapta in ideologii, credinte, sistemele juridice, educative, in problemele social-politice cu rezonanta internationala. Iar pozitia lui Jupiter in Sagetator este deosebit de puternica si tine de casa muncii – un avantaj de care Hillary Clinton a stiut sa profite din plin urmarind obiective semnificative in domeniul public si in plan politic.

Vesta in Rac, pe Ascendent, in trigon cu Jupiter semnifica putere de concentrare pe obiective personale strans legate de idealurile sociale, de traditia culturala si de credinte. Exista o nevoie puternica de a-i apara si ingriji pe cei care au nevoie pentru ca, la randul sau sa se simta pretuita si iubita. I se potrivesc rolulurile de profesor, de mentor sau ghid.

Aspectele tensionate nu lipsesc din harta natala a Primei Doamne, dupa cum nu lipsesc nici dificultatile pe care a trebuit si va continua sa le infrunte. Jupiter formeaza cuadraturi cu Saturn si Mijlocul Cerului; Hillary este chemata in justitie sa raspunda unor acuzatii in afacerea “Whitewater” in 1996. Scandalul Lewinsky din anul 1998 a pus-o in situatia extrem de neplacuta de a trebui sa-si exprime public simtamintele si deciziile cu privire la actiunile neloiale ale sotului sau.

Iunona in Capricorn, casa a VII-a, prefigureaza o casatorie traditionalista, bazata pe respectarea conventiilor sociale. Pentru Hillary uniunea cu o persoana serioasa, plina de calitati este de mare importanta; insa Iunona este in opozitie cu Uranus si asta explica izbucnirea in mod neasteptat a unui conflict relational cauzat de nevoia de libertate a partenerului. Iunona, in careu cu Luna din casa a X-a, indica riscul unei popularitati negative in ceea ce priveste mariajul. Aspectul tensionat dintre Venus si Marte, confirma permanenta existenta a unor germeni conflictuali in relatiile cu sexul opus. De fapt, in politica, este chiar necesar pentru o femeie sa aiba o astfel de inclinatie sau atitudine.

Lilith in Capricorn si casa  a VIII-a tradeaza mari pasiuni, ambitii enorme, probleme financiare (afacerea Whitewater), un comportament foarte autoritar, depasirea propriilor limite, riscul de pierdere a reputatiei, dar si forta de renastere dupa trecerea unor mari dificultati.

Pentru Hillary Clinton, directia vietiidestinul, indica necesitatea cultivarii talentelor, descoperirea si aprecierea propriei valori, urmarirea idealurilor si construirea cu tenacitate a unei vieti stabile. Nodul Nord in Taur imprima nevoia de a dobandi forta interioara si implinirea obiectivelor numai prin eforturi proprii, fara sprijinul altcuiva. Trebuia sa-si descatuseze energia creatoare, imaginatia si sa-si puna in practica ideile – ceea ce a si facut si continua sa faca.

Misiunea acestei vieti este de a-si domina latura posesiva si interesele materiale, de a munci in folosul comunitatii si mai putin pentru nevoile proprii, de a nu folosi puterea in propriul beneficiu. Greselile din vietile anterioare obliga la retrairea unor evenimente neplacute si a unor probleme sentimentale.