Shakira Isabel Mebarak Ripoli este nascuta pe data de 2 februarie 1977, in orasul Barranquilla din Columbia, intr-o familie cu ascendenta libaneza si spaniola. Ea si-a manifestat talentul artistic inca de la varsta de 4 ani prin scurte creatii (poezii, cantece),  prin dans, prin castigarea unui concurs muzical.

Debutul discografic a avut loc in 1990 pentru ca un an mai tarziu sa devina cunoscuta si apreciata pe intreg teritoriul columbian. In 1995 debuteza intr-o telenovela columbiana El Oasis. La finele anului 1995 lanseaza al treilea album muzical si una dintre piese se bucura de un mare succes in Statele Unite ale Americii ocupand locul doi in ierarhia Billboard Hot Songs. In anul 1997 Shakira a fost recompensata cu trei premii Billboard Latin Music Awards, la categoriile “Albumul anului”, “Cel mai bun videoclip” si “Cel mai bun artist debutant”.

In anul 2002 s-a organizat primul sau turneu mondial si in continuare, artista cucereste premiu dupa premiu, succes dupa succes. Compozitia intitulata “Hips Don’t Lie” a fost cel mai bine vandut cantec al anului 2006 si a fost proclamata drept imnul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din Germania.

Shakira este nascuta in zodia Varsator, cu Soarele in casa a XI-a, ceea ce arata ca este o persoana moderna, cu idei avansate si cu o imensa dorinta de libertate si independenta. Varsatorii nu suporta constrangeri, sunt avangardisti, originali, creativi, excentrici, altruisti, umanitaristi, prietenosi, revolutionari datorita ideilor utopice pe care le propaga in jurul lor. Soarele in casa a XI-a ii asigura obiective clare si importante, legate de sfera sociala; ii asigura colaborari rodnice, prietenia si bunavointa unor persoane importante. Nu intamplator, pe data de 20 ianuarie 2009 – moment in care, pe casa a X-a, a renumelui se aflau: Soarele, Marte, Kiron si Nodul Nord – Shakira a fost prezenta la ceremonia de inaugurarea a presedinteului american Barack Obama

Diagrama natala a artistei se suprapune peste diagrama simbolica a Pamantului si acest lucru este benefic si important pentru reusitele sale deoarece toate casele astrogramei se armonizeaza cu semnele zodiacale avantajandu-i toate aspectele de viata.

Ascendentul in Berbec o motiveaza sa lupte pentru afirmare, ii da energie si sentimentul superioritatii, multa indrazneala. De exemplu, Shakira isi prezinta unul dintre discurile sale în ipostaza Evei în vecinătatea fructului interzis, această imagine dând nastere unor controverse; în unele tari Shakira a fost nevoită să modifice fotografia de prezentare a discului pentru a evita problemele.

Casa a II-a in Taur e benefica pentru valorificarea talentelor; casa a III-a in Gemeni ii ofera un plus de inteligenta si o buna capacitate de exprimare; casa a IV-a in Rac confera legaturi stranse cu familia; casa a V-a in Leu – iubire fata de copii si talent scenic; casa a Vi-a in Fecioara – muncitoare si perfectionista; si asa mai departe. Casa a X-a Mijlocul Cerului) este desigur in Capricorn si o ajuta sa urce scara valorilor si recunoasterii sociale, ii da ambitia de a castiga cat mai mult prestigiu.

Pe deasupra, Jupiter, Marele Benefic, se afla in casa a II-a si in aspect foarte bun cu Mijlocul Cerului aducand capacitati artistice, noroc in casigarea banilor, afirmare profesionala, renume, putere.

Planetele prezente pe astrograma natala a Shakirei realizeaza o multitudine de aspecte determinand o bogatie de evenimente, o viata tumultoasa cu variate experiente.

In copilarie, Shakira a trecut prin dificultati materiale si despartire temporara de familie (Luna in opozitie cu Marte-Mercur) si a inteles ca viata poate fi plina de suferinte. Ajungand la castiguri fabuloase, ea nu a putut ignora existenta milioanelor de copii care indura lipsuri inacceptabile. In anul 1995 solista a initiat Fundatia Pies Descalzos, un program caritabil ce detine o serie de scoli speciale pentru copii cu o situatie materiala precara din Columbia. Interpreta este un Ambasador UNICEF al Bunavointei si unul dintre reprezentantii organizatiei la nivel global.

Dupa zodiacul chinezesc, Shakira este “Dragon de Foc” – magnific, atractiv, plin de vitalitate si forta – semn al puterii si bogatiei. Este ambitioasa, curajoasa, carismatica, norocoasa, inteligenta si talentata pe care viata o va pune mereu in mijlocul oamenilor, o persoana care stie sa obtina ceea ce-si doreste. Se spune ca Dragonul poarta “Coroana destinului”, adica este capabil de mari realizari pentru ca stie sa-si foloseasca energia, inteligenta si talentul extraordinar. Este un luptator dinamic, are o forta teribila si este un deschizator de drumuri. Mandria, orgoliul si dorinta de independenta il determina sa actioneze si sa se exprime liber, dupa propriile idei, in stilul sau unic, punandu-si in valoare imensul potential. Dragonul de Foc are un temperament impulsiv si vulcanic, un spirit razboinic.

Toate aceste insusiri ale Dragonului de Foc se potrivesc perfect cu cele ale Varsatorului cu Ascendent in Berbec (zodie de Foc). De fapt, exista si o analogie intre zodiacul chinezesc si cel european, astfel ca, zodia Berbec corespunde Dragonului, iar Varsatorul – Tgrului, simbol de forta, inteligenta si imaginatie.