14 februarie 2012 este chiar o zi speciala pentru ca Mercur se intalneste, dupa aproximativ 150 de ani, cu Neptun in Pesti la gradul 0. Mercur, planeta gandirii, comunicarii, devine in Pesti sensibila, emotiva, pasionata, introspectiva, caritabila, intuitiva si vizionara, imaginativa, dar si un pic confuza, evaziva, secretoasa, visatoare, idealista, inclinata spre miraj si iluzie. Alaturi de Neptun, toate aceste insusiri sunt mult accentuate si, pentru toata lumea, va exista o schimbare la nvel mental. Evenimentele, impresiile senzoriale sunt percepute diferit, si foarte subiectiv de fiecare, in functie de starea lui de spirit; realitatea este filtrata, interpretata, simtita intr-un mod cu totul personal, ca o reflectare a propriilor dorinte si nazuinte.

Soarele in Varsator da un mare potential energetic, dorinta de independenta, interese umanitare si preocupare pentru schimbare, innoire, bunastare spirituala; revolta fata de conventii.

Conjunctia Mercur-Neptun este in aspect de trigon cu Saturn in Balanta, care impune mai mult discernamant, realism, prudenta si diplomatie in relatiile sociale, stapanire de sine – chiar atunci cand ne distram – si sa pastram legatura cu realitatea, sa fim exigenti in alegerea prietenilor si partenerilor.

Jupiter in Taur, alaturi de Lilith, este in sextil cu Mercur si Neptun, dar in opozitie cu Saturn, aducand mai putin optimism sau buna-dispozitie, si mai cu seama restrictii, deceptii, neincredere insatisfactie sau urmarirea unor interese materiale

Luna intra in careu cu Soarele, iar spre seara si cu conjunctia Mercur-Neptun si poate mari gradul de nervozitate, indecizie, versatilitate, excitabilitate, neatentie, agitatie, zbucium sufletesc.

Femeile vor dori sa-si satisfaca placerea de a avea relatii de dragoste ideale, romantice, acordand atentie doar experientelor emotionale. Vor cauta noutatea, originalitatea, pasiunea aprinsa, tririle intense si vor reactiona neobisnuit, imprevizibil si poate chiar provocator in anumite situatii; vor renunta usor la relatiile nesatisfacatoare, invechite, uzate.  Le va placea sa atraga atentia, sa se imbrace cat mai extravagant si sa cheltuiasca mai mult ca de obicei. Sunt predispuse sa se indragostesca “la prima vedere”, sa intre intr-o legatura excentrica, ciudata, si instabila, care se consuma repede. (Venus-Uranus in Berbec)

Barbatii vor fi mai sobri, vor dori sa citesca in sufletul femeilor profunzimea sentimentelor, dincolo de magnetismul lor irezistibil.

Iubirea este un subiect important in Astrologie. In astrograma natal se poate observa modul in care o persoana relationeaza cu sexul opus, capacitatea ei de a iubi, de a se angaja intr-o casatorie si ce fel de persoane atrage.

Venus este simbolul Iubirii, guvernatorul Balantei si al Casei a VII-a. Ea judeca Iubirea cu obiectivitate: exista atractie, sau respingere, se poate lega sau nu o relatie? Aici apare distantarea si rationalitatea. Dar cum poate fi Iubirea condusa de ratiune?

Cand ne indragostim devenim irationali, simtim emotii puternice si dorinte irezistibile, ne pierdem identitatea. Aceste lucruri se pot vedea in casa a V-a, casa Leului, a inimii, guvernata de Soare. O persoana indragostita e calda si generoasa, vede lumea intr-o noua lumina, se simte contopita cu fiinta iubita. Energia incendiatoare face ca Sinele sa se dilate, sa devina puternic, sa depaseasca orice bariere, sa fuzioneze cu Universul.

Se spune ca Iubirea este hrana vietii si se mai spune ca, de fapt, energia ei misca lumea. Este adevarat; o persoana indragostita este incarcata cu atat de multa energie incat actioneaza cu multa impulsivitate dar poate realiza si lucruri extraordinare. Istoria relateaza ca Razboiul troian a fost declansat din dragoste, din gelozie, din cauza pierderii fiintei iubite. Asta insemna ca dragostea poate fi un tel important si merita orice sacrificiu.

A te indragosti este un lucru ciudat, un eveniment neplanuit, o transformare interioara placuta si chinuitoare in acelasi timp; inseamna sa-ti pierzi capul, sa traiesti in alta lume, de neimaginat pentru cei care n-au experimentat aceasta stare. Dragostea da o incarcatura energetica inalta, forta de actiune, stimuleaza increderea in sine si infruntarea imposibilului. Iubirea  da o orientare celor care sunt confuzi, lipsiti de teluri.

A fi indragostit inseamna a intra intr-o stare euforica ce ascunde totusi o mare doza de iluzie. Apoi se parcurg cateva etape: cunoasterea psihologica, relatia, iar in final iubirea se poate stabiliza ori…destrama.

Iubirea adevarata presupune iesirea din iluzie, o diferentiere si raportare la cealalta persoana, o uniune divizata, in care exista similitudini dar si deosebiri. Probabil ca trebuie, totusi, pentru ca o relatie sa dureze, sa se ajunga la un echilibru intre Iubire si Ratiune.