Prima decada a Noului An este o perioada mai optimista pentru ca Micul Benefic, Venus este in aspect foarte bun cu perechea Jupiter-Uranus, iar Mercur revine in miscare directa in semnul de foc al Sagetatorului. Zodia Capricorn, cu Nodul Nord, Pluton, Soare si Marte este plina de forta si ne determina sa actionam mai hotarat. Luna continua descresterea pana pe 4 ianuarie. Atunci se realizeaza conjunctia Soare – Luna (Luna Noua si eclipsa de soare), cu  Soarele in Capricorn. Acest eveniment poate fi considerat un inceput pentru planurile noastre concrete din acest an.

Soare in Scorpion sau Ascendent in Scorpion

Scorpionii sunt incarcati cu multa energie mentala. Doresc sa reorganizezemediul inconjurator, sa schimbe sau sa transforme multe lucruri de care sunt nemultumiti. Luna Noua de pe 4 ianuarie le aduce o mai buna intelegere a situatiei, ii impulsioneaza, si ii determina sa ia decizii importante.

Prima saptamana a anului este prielnica intalnirilor, contactelor sociale. In jurul datei de 5 ianuarie, cei singuri pot cunoaste o persoana mai speciala cu care vor lega o relatie de dragoste. Altii vor avea vesti bune de la copii.

Datele de 5 si 6 ianuarie sunt zile de maxima activitate; pare ca nu mai este timp pentru calcul si reflectie, vor actiona cam impulsiv si pot fi imprudenti la drum, mai ales la volan.