Planeta Saturn este guvernatorul casei a10 a care semnifica interesele profesionale, cariera, integrarea sociala. El confera pragmatism, simt organizatoric, putere de concentrare, rezistenta la eforturi, perseverenta, maturitate, onestitate, intelepciune. Exista si trasaturi negative: pesimism, insingurare, depresie, raceala, asprime. Cum intervin toate aceste valente ale lui in realizarea socio-profesionala, depinde de casa, de aspecte si de zodia in care este amplasat.

Saturn in semne de Foc (Berbec, Leu, Sagetator) este energizat, actiunile sunt mai dinamice, ambitiile puternice. Induce mai mult respect de sine si o mai mare dorinta de recunoastere autoritate si succes. Ar fi necesar sa existe un echilibru intre entuziasm si maturitate. O alta dificultate consta in exprimarea constanta a energiilor.

Saturn in semne de Pamant ( Taur, Fecioara, Capricorn) un prea mare atasament de acumularile materiale. Orientare catre specializare inalta, eficienta, responsabilitate, simtul datoriei, cultul muncii serioase. Organizarea si planificarea e la cote inalte. Ideal ar fi sa nu se uite de partea mai spirituala a vietii, generozitate si dragoste.

Saturn in semne de Aer (Gemeni, Balanta, Varsator). Comunicarea e impregnata de tact, eruditie, discernamant; multa forta de exprimare, planificare, rabdare. Se remarca mai multa rigoare si pragmatism, concentrare, metoda, teluri stabile. Orgoliul intelectual poate fi accentuat, gandirea obiectiva si rece determina intoleranta, obstinenta.

Saturn in semne de Apa (Rac, Scorpion, Pesti) aduce obiectivitate si analiza mai lucida a situatiilor pentru acesti nativi. Motivatiile actiunilor nu sunt doar materialiste, ci au mare legatura cu emotiile, pasiunile, sensibilitatea. Calitatile planetei imbinate armonios cu intuitia semnelor de apa aduce un mare potential de realizare. Saturn poate aduce ca parte negativa reprimarea sentimentelor ori prea multa detasare.