Prima decada a Noului An este o perioada mai optimista pentru ca Micul Benefic, Venus este in aspect foarte bun cu perechea Jupiter-Uranus, iar Mercur revine in miscare directa in semnul de foc al Sagetatorului. Zodia Capricorn, cu Nodul Nord, Pluton, Soare si Marte este plina de forta si ne determina sa actionam mai hotarat. Luna continua descresterea pana pe 4 ianuarie. Atunci se realizeaza conjunctia Soare – Luna (Luna Noua si eclipsa de soare), cu  Soarele in Capricorn. Acest eveniment poate fi considerat un inceput pentru planurile noastre concrete din acest an.

Soare in  Sagetator sau Ascendent in Sagetator

Aceste persoane sunt in mare parte lipsite de sustinere si protectie din sfera sociala in aceasta perioada. Sunt nevoite sa se descurce pe cont propriu.

Luna Noua (si eclipsa de soare)  de pe 4 ianuarie scoate in evidenta probleme de natura financiara, insa poate constitui si un impuls pentru reorientare, reorganizare, transformare a modului de castigare a banilor.

Incepand cu 8 ianuarie vor beneficia de influenta lui Venus devenind mai diplomati, mai fermecatori si cooperanti.

In jurul datei de 5 ianuarie vor face o cheltuiala importanta, poate o investitie pentru casa si familie; vor considera ca este necesar chiar daca bugetul va fi un pic dezechilibrat.