Ultimul semn se Foc al zodiacului, Sagetatorul este in analogie cu Casa a IX-a si este guvernat de Planeta Jupiter. Din punct de vedere simbolistic este vorba de gandirea superioara, spiritualitate, moralitate, lege, intelepciune, filozofie, religie, strainatate, calatorii lungi.

Nativul Sagetator este un idealist, un ganditor plin de curiozitate, expansiv si aventuros, capabil de o viziune globala asupra lucrurilor si de intelegerea rapida a ideior importante; aceasta caracteristica il ajuta sa se orienteze bine si sa se mobilizeze cu entuziasm spre obiective de anvergura. Interesat de filozofie, spiritualitate, religie, el este in cautarea intelepciunii si sensului vietii, acumuland un bagaj important de cunostinte.

Sincer, deschis, natural, loial si onest, percepe viata ca pe o aventura si, tintind catre inaltimi sau zari indepartate, ignora riscurile si ramane increzator in norocul sau. Prins in jocul ideilor ori in actiuni indraznete, in lupte pentru dreptate ori in apararea unei cauze, Sagetatorul evita angajamentele ferme si asumarea unor responsabilitati plictisitoare care ar putea sa-i limiteze libertatea de miscare.

Sagetatorul este instinctiv si pasional, impulsiv si exuberant, nonconformist si laudaros, inconsecvent si capricios, intolerant cu cei ale caror pareri contrazic convingerile sale. Lipsit de tact, isi exprima deschis dezacordul ori revolata fata de actiunile celor din jur si este foarte sensibil la nedreptatile sociale.

Optimist din fire, Sagetatorul are incredere in propriile forte si in capacitatea lui de a face fata oricaror probleme si transmite energie mobilizatoare celor din jur; entuziasmul exagerat il determina sa abordeze lucrurile in stil mare, sa exagereze dimensiunea planurilor de viitor, sa ignore limitele sale fizice.

Sagetatorul corespunde casei a IX-a a horoscopului, zona in care ne stabilim idealurile, ne formam o perspectiva asupra vietii asimiland o cat mai larga cunostere pe cat mai variate cai: prin studiu si cercetare, prin gandirea abstracta, prin credinte, prin calatorii, prin diverse experiente. Capatam astfel o conceptie proprie despre viata, o directie a aspiratiilor si a eforturilor noastre de evolutie.

Planeta guvernatoare, Jupiter, este supranumita Marele Benefic si este purtatoare de noroc, sanse, sperante si dinamism, de viziuni indraznete. Nevoia de expansiune este puternica, iar indemnul de a urmari idealuri inalte ne face sa uitam de prudenta si modestie, de pericole ori situatii limita. Jupiter ne ajuta sa ne deschidem in fata vietii, ne da impulsul de a ne dezvolta, de a ne croi propria soarta, de a ne depasi propriile limite.