Mely-Stef. Ambitia dv. de a reusi in plan social este legata intr-un fel sau altul de ajutorul sau de influenta exercitata de un partener, iar relatia de iubire este, fie ca doriti sau nu, in atentia celor din jur. Mersul bun al relatiei va aduce succes in cariera, iar convulsiile din viata afectiva va poate tulbura bunul mers in profesie. Mult mai importanta decat casatoria legala, iubirea inseamna pt. dv. regenerare si trezirea la o noua viata, renastere, izvor de energie si buna-dispozitie

Stef este prietenos, neconventional, altruist, original, receptiv, creativ, plin de fantezie, hipersensibil, interesant, optimist. El cauta o partenera sensibila, ocrotitoare si grijulie, devotata familiei. Luna (din astrogr. lui) fiind plasata pe Ascendentul dv. arata ca este atras de aspectul dv. fizic  si va considera potrivita ca sotie, iar aspectele lui Jupiter arata ca este posibila si legalizarea legaturii.

Stef este un amestec de forta si slabiciune, avand o vulnerabilitate fata de mediul inconjurator si are multa nevoie de securitate emotionala si ingrijire “materna”, insa nu ii este usor sa isi exprime aceste simtaminte. Se observa un fel de inertie si un simt practic scazut (pe care dv. trebuie sa-l supliniti). Are un comportament pasionat, aventuros, isi propune obiective idealiste si lupta pentru cauze sociale, actioneaza cam imprevizibil; totusi, in situatiile critice reactioneaza rapid si eficace.

Atat Soarele cat si majoritatea planetelor personale din ambele astrograme formeaza aspecte foarte bune; in primul rand, Jupiter, guvernator al zodiei dv. este in conjunctie cu Soarele lui, ceea ce inseamna o buna compatibilitate a personalitatilor. Stef pare a fi o persoana admirata de dv., un invatator, un indrumator, un om de incredere si sustinator pentru cariera si profesia pe care o aveti; va poate oferi incredere in calitatile dv., entuziasm, energie, relatii sociale satisfacatoare si un statut social bun, faima.

Exista o comunicare buna cu acest partener in plan mental dar se remarca si o compatibilitate afectiva si emotionala. Dv. aveti inclinatia de a pune ratiunea inaintea inimii, insa doriti o familie si vreti sa va faceti utila protejand pe cineva. Stef are Luna in buna relatie cu a dv. si este atras de ideea intemeierii unei familii, desi, libertatea si independenta sunt lucrurile cele mai importante pentru un Varsator.

Inceputul relatiei poate fi frustrant, cu reprimarea emotiilor, neintelegeri, multe critici, ambitii si asteptari nerealiste. Este necesar sa acceptati ca, in ciuda atractiei, fiecare are interese personale diferite de ale celuilalt. Pare a fi o legatura romatica si originala, punctata de schimbari si surprize, schimb de idei originale, comunicare creativa. Este evident ca aveti preocupari si interese intelectuale comune; personalitatea lui influenteaza toate posibilitatile dv. de comunicare, insa si el capata o anumita dezinvoltura si incredere in fortele sale; va puteti ajuta reciproc pentru ca exista un mare schimb de energie. Stef va sustine in realizarea ambitiilor si puteti evolua impreuna in plan spiritual daca respectati libertatea celuilalt; sunteti, unul pentru altul, adevarate teste de maturitate. Nota dominanta a acestei relatii o constituie progresul si sustinerea mutuala.

In ciuda faptului ca, pe de-o parte va doriti relatii serioase si un partener fidel, Uranus in casa iubirii induce dorinta de independenta si libertate, dificultatea de a va implica in relatii stabile mai ales daca sunt plictisitoare si cad in rutina; mai indica multe schimbari bruste, indragostiri neasteptate si in moduri neobisnuite, despartiri imprevizibile. Ca parte pozitiva planeta Uranus este guvernatoare a Varsatorului (Stef) si, fiind in casa iubirii (la dv.) se considera ca este persoana pe care v-o doriti ca partener.

Dincolo de compatibilitatea evidenta dintre Sagetator si Varsator apare o atractie puternica, hipnotica, inexplicabila, irationala care pare a fi de natura karmica (aceasta ar putea fi o continuare a unei legaturi din vieti anterioare).