Perioada este sub influenta Soarelui in Varsator in bun aspect cu Jupiter din Berbec. Marte in Varsator aduce energie sporita, mobilizare, lupta, aventura, evenimente bruste. Se realizeaza astfel o combinatie exploziva, fata de perioada anterioara. Dinamismul, extravertirea, pasiunea, independenta, originalitate, incredere in viitor, agitatie, curaj. Mercur in Capricorn si Saturn din Balanta mai atenueaza din entuziasmul nostru nemasurat. Luna este in descrestere, deci trebuie sa muncim cu perseverenta la toate planurile incepute.

Rac sau Ascendent in Rac

Aspectul financiar ii preocupa intens; trebuie sa ia decizii, sa actioneze. Au cheltuieli legate mai ales de locuinta, obtin imprumuturi, fac si investitii. In relatii exista neconcordante, se cearta, incearca sa ajunga la conciliere, initiaza discutii constructive, mai mult sau mai putin reusite. Zilele de 26 si 27 ianuarie sunt dificile din acest punct de vedere, nu prea aduc rezolvare.
Munca si relatiile de serviciu sunt bune, aduc satisfactii morale sau pecuniare.
Intrarea lui Jupiter in casa carierei initiaza o etapa prielnica afirmarii profesionale si mai ales castigurilor banesti. Se creeaza opotunitati pentru a se remarca, a li se recunoaste profesionalismul, competenta, a fi promovati, insa toate acestea se pot petrece in intervalul ianuarie – iunie; e bine sa fie atenti in tot ce fac, in toate demersurile, sa nu rateze sansele.