Prima decada a Noului An este o perioada mai optimista pentru ca Micul Benefic, Venus este in aspect foarte bun cu perechea Jupiter-Uranus, iar Mercur revine in miscare directa in semnul de foc al Sagetatorului. Zodia Capricorn, cu Nodul Nord, Pluton, Soare si Marte este plina de forta si ne determina sa actionam mai hotarat. Luna continua descresterea pana pe 4 ianuarie. Atunci se realizeaza conjunctia Soare – Luna (Luna Noua si eclipsa de soare), cu  Soarele in Capricorn. Acest eveniment poate fi considerat un inceput pentru planurile noastre concrete din acest an.

Soare in Rac sau Ascendent in Rac

Relatiile personale capata tot felul de aspecte si conotatii. Transformarile sunt de durata, insa acum evenimentele se precipita; certuri si controverse, actiuni impulsive. Exista neintelegeri si cu membri familiei, cu partenerul de viata. Data de 4 ianuarie poate insemna un moment de criza, o escaladare a conflictului,chiar ruptura.

Sarcinile de serviciu sunt indeplinite prompt chiar daca presupun si unele deplasari. Iar incepand cu 8 ianuarie apar si satisfactiile muncii bine facute.

Pentru multi dintre nativi este momentul finalizarii unor studii; Cu exceptia datei de 10 ianuarie cand pot avea momente mai dificile si lipsa de concentrare, perioada este favorabila obtinerii unor aprecieri, confirmari. Data de 5 ianuarie aduce o idee creativa, un succes, o sansa pentru studii sau calatorie in scopul studiilor (ori in scop documentar).