Rac sau Ascendent in Rac

Pentru acesti nativi, cele mai multe evenimente se vor produce in segmentul calatoriilor, cunoasterii superioare si contactelor cu strainatatea. Exista dorinta de a scapa de rutina zilnica, de largire a orizontului, de experiente noi, de invatare, de intelegere a unor lucruri din planurile superioare. Se doreste o schimbare a stilului de viata. Luna Noua din 4 martie accentueaza dorinta de a calatori fizic sau mental sau poate initia o  disponibilitatea pentru problemele spirituale, interes pentru filozofie sau religie. In jurul datelor de 9 si 30 martie exista o influenta nefasta asupra lui Mercur si Marte; pot aparea dificultati de comunicare si intelegere, de inselare prin cuvinte, acuzatii sau concluzii false, certuri; deplasari nedorite, calatorii neprodigioase; evenimente si reactii bruste, neplacute, intorsaturi de situatie.

Cariera acestor nativi intra intr-o noua faza, de multiple schimbari, odata cu intrarea lui Uranus in Berbec, pe 11martie. Aici se afla deja Jupiter si Mercur, iar pe 21 intra Soarele. Apare necesitatea de reconsiderare a statutului profesional, de a evolua, imbunatati, negocia, a fi promovat, o mai buna comunicare in plan exterior. Aspecte stresante pe acest domeniu al vietii apar in jur de 13-14 martie si 20-21.

Prezenta lui Venus in casa a VIII-a poate avea ca efect o relatie de iubire plina de pasiune, pentru unii nativi, iar pentru altii obtinerea unor bani, cadouri, imprumuturi, etc.  din alte surse decat munca proprie. Cele mai favorabile zile sunt  3, 10 si 12.