Rac sau ascendent in Rac

Mari provocari pentru viata profesionala, statutul social. Luna noua pe 3 aprilie deschide o etape de mobilizare si determinare in acest sector, insa pentru multi nativi inseamna o schimbare brusca de interes, orientare sau domeniu profesional. Intrarea lui Marte potenteaza ambitia, curajul, lupta pentru afirmare in cariera, conflictele si adversitatile, exprimarea nemultumirilor, asumarea riscurilor. Vor intra in conflict cu sefii si le va fi greu sa se supuna unei autoritati. Evenimente bruste, schimbare de statut profesional, responsabilitati mari sau asumarea unor riscuri, toate acestea pot vor deveni problematice pentru viata de familie. Acest fapt va fi relevat mai ales in jur de 18 aprilie cand are loc Luna plina.
Luarea unor decizii va fi dificila din cauza compromisurilor ce trebuiesc facute; e posibil sa iasa la iveala o serie de nereguli, ilegalitati la care sunt presati sa fie partasi (in jur de 17 aprilie). Daca au facut greseli e foarte posibil sa iasa acum la lumina lucruri neplacute din trecutul lor. Colaboratorii sau partenerii pot incerca sa ii manipuleze si astfel apar tot felul de conjuncturi stresante si tensiuni, ruperea unor relatii; invidie, dusmanii, ostilitati, mai ales in prima jumatate a lunii. Pentru cei care se lanseaza acum in cariera, concurenta si limitarile sunt stresante. Exista tensiuni in relatii si asocieri, dificultati in procese. Dupa 18 aprilie se intensifica problemele familiale. Toate situatiile sunt greu de gestionat si Mercur retrograd pana pe 23 aprilie face dificila si intelegerea corecta a lucrurilor si comunicarea va fi ineficienta. In jur de 23 aprilie exista mari tensiuni atat in relatiile cu partenerii cat si in aspectele ce tin de viata profesionala si publica. Intrega luna aprilie este foarte dificila si detensionarea  urmeaza a se face destul de lent. Uranus ramane in Berbec pentru sapte ani si va determina din cand in cand cotituri bruste, schimbari de directie in ceea ce priveste cariera.
In planul mentalului superior, acesti nativi simt o chemare pentru completarea studiilor, acumularea de noi cunostinte, de a calatori si a avea experiente noi, de a fi creativi. In urmatoarea perioada se poate produce o initiere sau o anume deschidere spre spiritualitate. Neptun va fi prezent timp de patru luni cu influenta lui subtila, pentru ca in anii urmatori sa dea o orientare noua acestor nativi; spre credinta, religie sau dezvoltarea intuitiei.