Perioada este marcata de prezenta Soarelui in Varsator in conjunctie cu Marte. Exista mult foc si energie in acest semn al spontaneitatii; ne asteptam in continuare la schimbari si evenimente bruste. Se realizeaza mai multe combinatii si aspecte cu efecte contradictorii. Dorinta de independenta, originalitate, incredere in viitor, actiune, curaj este puternica; iar, odata cu intrarea lui Mercur in Varsator, pe 3 februarie, capacitatea de gandire, cercetare si exprimare, originalitatea, inventivitatea sunt la la cote maxime.

Apare insa o lipsa de prudenta si concentrare, excese, un plus de excentricitate care pot sa incurce lucrurile, sa determine ratarea unor sanse de reusita tocmai in momentele cele mai pline de entuziasm. Dizarmonia dintre cei doi benefici, Jupiter si Venus, ca si retrogradarea lui Saturn zadarnicesc sau intarzie aparitia succesului, sau a conjuncturilor norocoase cu care destinul ne mai rasfata uneori. Luna Noua pe data de 3 februarie exalta idealismul dorinta de libertate, emancipare, pune in evidenta idealurile sub aspect social si umanitar.

Pesti sau Ascendent Pesti

Predispozitia lor generala este pentru introspectie, autoanaliza drastica, simeditatie asupra veridicitatii planurilor, telurilor de viata si actiunilor de pana acum.
Optimismul si increderea in evolutia carierei sunt dublate de o oarecare incertitudine. Lucrurile bune pe care le asteptau intarzie sa apara, se amana o numire sau avansare. Dupa 5 februarie au sanse da a se face simpatizati intr-un cerc, grup, societate. Se pot imprieteni in mod deosebit cu o persoana care ii va sustine ori va actiona in favoarea lor.
Unii vor avea probleme financiare, in jur de 8 februarie, descoperind ca trebuie sa faca niste plati din urma care au fost uitate, omise, necomunicate la timp si au de gasit solutii urgente.
Daca sunt incercati de pesimism sa nu se mire; Luna neagra se afla inca pe casa personalitatii pana in aprilie.