Prima decada a Noului An este o perioada mai optimista pentru ca Micul Benefic, Venus este in aspect foarte bun cu perechea Jupiter-Uranus, iar Mercur revine in miscare directa in semnul de foc al Sagetatorului. Zodia Capricorn, cu Nodul Nord, Pluton, Soare si Marte este plina de forta si ne determina sa actionam mai hotarat. Luna continua descresterea pana pe 4 ianuarie. Atunci se realizeaza conjunctia Soare – Luna (Luna Noua si eclipsa de soare), cu  Soarele in Capricorn. Acest eveniment poate fi considerat un inceput pentru planurile noastre concrete din acest an.

Soare in  Pesti sau Ascendent Pesti

Sfera sociala este in plina transformare. Luna Noua din 4 ianuarie aduce noi evenimente, le solicita maxima implicare. Li se pot cere bani, ceea ce nu este de loc convenabil. Nici intrarea intr-un parteneriat financiar nu este recomandabila in aceasta perioada. Largirea cercului de cunostinte le da posibilitatea sa-si promoveze imaginea.

Cariera este si ea solicitanta, insa ei se decurca bine, incearca sa faca mai mult decat li se cere, sa aduca si un plus de creativitate. Au nevoie de prudenta si sa renunte la exagerari. Dupa 8 ianuarie sunt sanse mai bune sa fie remarcati, apreciati, sa li se promita chiar o promovare.