Zodia Pesti, ultima pe cercul zodiacal este semn de apa, feminin si mutabil, guvernat de planeta Neptun. Intrarea Soarelui in acest spatiu celest semnifica sfarsitul iernii si incheierea unui ciclul evolutiv al naturii in decursul unui an.

Instinctuali si sentimentali, Pestii sunt foarte impresionabili, percep lumea in felul lor special, o interpreteaza dupa starea lor de spirit si actioneaza dupa impulsurile interioare. Sunt firi interiorizate, oameni greu de inteles de catre cei din jur, caracterizati in general ca fiind timizi, nesiguri, schimbatori si capriciosi, ascunsi, tematori si nerealisti. Sensibilitatea lor interioara ii determina sa-si caute modalitati felurite de autoprotectie, sa evite lucrurile neplacute ori confruntarile directe, sa se retraga in singuratate. Blanzi, naivi si idealisti, au o imaginatie vie si isi creeaza o lume de vis pe masura sufletului lor bun.

A avea incredere este esential pentru ei si au nevoie de cineva care sa-i sustina, sa-i protejeze, sa ii ajute in aspectele practice ale vietii, sa ii ancoreze in realitate pentru ca au tendinta de trai in utopie si de a se sustrage multor responsabilitati. Romantici incurabili, ei vad in fiinta iubita ori in partenerul de viata o fiinta ideala, plina de calitati, incapabila sa-i insele, iar de cele mai multe ori deziluzia si suferinta apare in viata lor pentru a-i face sa inteleaga cat sunt de irealisti. Insa la Pesti compasiunea si devotamentul nu au margini, ei preferand sa se lase inselati ori sa se sacrifice pentru altii decat sa refuze pe cei care le cer ajutor. Adesea ei cad in pesimism, depresie, melancolie sau autocompatimire, capata dependente nocive, renunta la lupta cu viccisitudinile vietii.

Totusi, nativii Pesti se descurca in viata intr-o mainera proprie, lasandu-se adesea in voia curentului cu credinta ca existenta lor este sustinuta de forte divine. Ei au aptitudinea de a vedea unitatea tuturor lucrurilor si de a intelege sursa spirituala a fiintei noastre.

Pe cercul zodiacal, Casa a XII-a corespunde semnului Pesti. Se spune ca ea contine cate ceva din toate celelalte zodii, simbolizeaza uniatea dar si fata ascunsa a lucrurilor. Aici se afla partea cea mai subtila a vietii; lucrurile sunt mai greu de reperat sau de explicat, limitele se sterg, aparentele sunt inselatoare, intelesurile sunt ascunse in profunzimi abisale. Energia acestei Case este simtita ca o nazuinta catre experiente mistice, ca un imbold al fiintei noastre de a se uni cu divinitatea. Aici intalnim capacitatea de compasiune, emotiile, temerile, presimtirile, secretele, valorile ascunse, introspectia, incercarile, datoriile karmice, legatura cu vietile trecute.

Planeta Neptun guverneaza zodia Pesti si, implicit, Casa a XII-a reprezentand atat sfarsitul cat si inceputul, granita dintre doua lumi. Este o planeta indepartata, grea, impersonala, misteriosa care simbolizeaza misterul, neobisnuitul, ambiguitatea, nedefinitul, perceptiile subtile, hipersensibilitatea, imaginatia, creativitatea, idealismul, daruirea de sine, amagirea, depresia, dependenta, magia, visul, fantezia, fictiunea, angoasele, renuntarea, credinta, religia. Neptun ne da nehotararea si indoiala, dar si aspiratia spre perfectiune, impulsul de a patrunde dincolo de limitele cunoscutului, nazuinta catre intangibil, dorinta de a ne integra in total prin iubire neconditionata si renuntare de sine.