Pallas Athena este zeita razboinica si inteleapta din mitologia greaca, nascuta din capul lui Zeus, gata inarmata. Cunoscuta de catre romani sub numele de Minerva era sfatuitoare, protectoare a artelor, stiintei si mestesugurilor, ocrotea pe cei care luptau pentru drepturi si independenta.

In astrologie, asteroidul Pallas înseamna intuitie, inteligenta si rezolvarea în mod creativ a problemelor. Ea reprezinta punerea in aplicare a abilitatilor practice si efortul de a face fata unor situatii prin calitatile specific masculine. Intelepciunea feminina se asociaza cu energia si curajul sexului opus în scopul de a supravietui, de a scapa de oprimare, pentru apararea drepturilor. Este cel mai potrivit simbol al femeii moderne: puternica, instruita, competitiva, emancipata.

Pallas are o interconectare cu Balanta; este pasnica, iar strategiile ei de aparare fac trimitere la politica si diplomatie. Se concentreza pe idei, vede ambele fete ale unei situatii, judeca logic si cauta o cale de actiune corecta si eficienta. Ea actioneaza calculat, intuitiv si logic, fara implicari emotionale puternice, in mod pragmatic.

In tema natala asteroidul da informatii asupra gandirii creatoare, asupra abilitatilor practice si artistice, sustine excelenta profesionala. Un bun exemplu este tema natala a lui Mozart care avea Pallas (conjuncta cu Jupiter) in Balanta si in casa a II-a (munca directa si resursele proprii). Asa se confirma inzestrarea artistica, originalitatea si viziunea estetica de ansamblu a creatiilor sale, maiestria executiei instrumentale. Mai mult de atat, asteroidul realizeaza in astrograma genialului compozitor si un trigon cu Mijlocul Cerului ceea ce insemana faima, renume, reusita prin forta talentului.

Unii astrologi considera ca Pallas are conexiuni inclusiv cu Leul si Vrsatorul (semne puternice, masculine) datorita impulsurilor ei creatoare si preocuparii pentru aspectele sociale, transpersonale; pentru ca are inteligenta profunda si sclipiri de geniu.

Pallas mai reprezinta lupta pentru cauze, problemele juridice, relatia femeii cu tatal ei si cu ceilalti barbati in general, dorinta de a scapa de dominatia masculina.
Sub aspect medical se considera ca are putere de regenerare si este asociata cu sistemul imunitar (de aparare) al organismului.

Cuvinte cheie: inteligenta, intuitie, arta, creativitate, invatare, stiinta, intelepciune, consiliere, logica, strategie, negociere, lupte juridice, competitie, curaj, putere, politica, dreptate, incredere, profetie, aparare, vindecare, transformare, creatie, evolutie, sistem imunitar, rinichi, biotehnologie, fiica.
Semnul in care se afla Pallas ii accentuaza unele semnificatii, iar casa pe care o ocupa releva domeniul de viata in care exista intres pentru actiuni creative si inteligente, lupte strategice, emancipare, vindecare.

Daca primeste mai multe aspecte negative, ies in evidenta dezechilibre si excese: orgoliu, agresivitate, fanatism, conflicte cu legea, lipsa de feminitate, boli.

Pozitia in semn si casa a asteroidului, ca si aspectele pe care le realizeaza in astrograma natala aduc numeroase detalii asupra vietii si personalitatii individului.

Cand Pallas se afla in Berbec i se accentueaza aspectul razboinic: mandria, curajul, indrazneala si lupta pentru teluri nobile. In Balanta se orienteaza spre echilibrarea si armonia relatiilor, consiliere si rafinamentul estetic.

Pallas in Taur indica o persoana pasnica si cooperanta, cu inteligenta practica, talent artistic, pe cand in Scorpion se incarca de carisma, putere de intelegere si persuasiune, excelente capacitati strategice.

In Gemeni este o pozitie excelenta pentru scriitori si consilieri, politicieni si filozofi deoarece poate folosi comunicarea drept arma sau mijloc de convingere. In Sagetator are o perspectiva generala asupra lucrurilor, militeza pentru apararea adevarului si a libertatii intelectuale.

Pallas in Rac este dependenta de emotii, impresii, caldura familiei; protectia celor dragi este strategia si intelepciunea sa. In semnul opus al Capricornului este plina de ambitie, perseverenta, apara legea si ordinea, vizeaza realizari trainice.

Cu Pallas in Leu nativii sunt plini de resurse artistice si au capacitatea de a-si exploata la maximum calitatile pe care le poseda. Pozitia sa in Varsator dezvolta latura vizionara, revolutionara si idealista; da un spirit nelinistit, liber, original.

Pallas in Fecioara e inteligenta si organizata, inarmata cu abilitati tehnice si maiestrie, tinteste fara gres punctele slabe ale adversarilor; este interesata de ingrijirea sanatatii, nutritie, purificare. In schimb, atunci cand e pozitionata in Pesti, apare inclinatia spre meditatie, compasiune, intuitie si perceptiile psihice.