Astrograma natala ne poate spune nu doar cat de norocoasa este o persoana, ci si in ce domenii, in ce fel, in care perioade. Jupiter si Venus, Punctul de Noroc, aspectele pe care le fac cu Soarele ori cu Ascendentul, influenteaza reusitele noastre pe parcursul vietii.

Unii astrologi considera zodiile de Foc ( Berbecul, Leul, Sagetatorul) drept norocoase pentru ca sunt pline de energie, curajoase, optimiste, intuitive si se orienteaza mai repede in orice situatie. In general, e adevarat, mai ales ca, datorita caldurii pe care o emana fiinta lor, putem trece usor cu vederea unele defecte.

Sagetatorul, guvernat de planeta Jupiter, pare cel mai norocos! El este foarte increzator in sine, vede grandios si stie ca totul e posibil. Umbla cu capul in nori, iar daca mai nimereste o groapa –nu va faceti griji! – se ridica zambind… Analizand matematic, se pot deduce, cu aproximatie, perioadele in care actiunile noastre au mai multe sanse de reusita, datorita pozitiei Soarelui si armoniei planetare ce se creeaza.

Asadar, daca Soarele se afla la patru sau opt luni distanta de ziua noastra de nastere, este in trigonocratie cu Soarele natal. De exemplu: daca ne-am nascut pe 5 iulie, perioade norocoase sunt in jurul datelor 5 noiembrie si 5 martie.

Un alt secret pentru a profita de sansa oferita de astre, este de a urmari data la care se produce Luna Noua, pentru a initia o actiune importanta. In aceste doua sau trei zile din preajma conjunctiei dintre Luminatori, e bine sa facem un gest cat de mic , un pas spre visurile noastre.