Nodului Nord i se mai spune Destin, Directia vietii, Sensul vietii deoarece prin pozitia sa in astrograma acesta da informatii despre directia de evolutie in prezenta viata a nativului, in timp ce opusul sau, Nodul Sud, poarta informatii despre bagajul karmic al persoanei.

Nodurile lunare – Nodul Nord (Capul Dragonului) si Nodul Sud (Coada Dragonului) – sunt puncte energetice aflate in opozitie si care se deplaseaza pe cercul zodiacal in sens retrograd, astfel ca, acum, in dimineata zilei de 2 septembrie 2012, Capul Dragonului va trece din gradul 0 al Sagetatorului in ultimul grad al Scorpionului, iar Coada Dragonului paraseste gradul 0 din Gemeni si intra in ultimul grad al Taurului. Aceste repere astrologice sunt elemente importante pe harta natala iar tranzitele lor influenteaza evenimentele prezente si ne ajuta sa evoluam prin imbogatirea experientelor de viata.

Nodul Nord va traversa Scorpionul timp de un an si jumatate punandu-ne in fata unor alegeri: confort sau actiune, placeri – riscuri, izolare – cooperare, suspiciune – incredere, rutina – schimbare, incapatanare – deschidere, teama – curaj, orgoliu – umilinta, minciuna – adevar, stagnare – transformare.

Incepand cu 2 septembrie 2012 suntem indemnati, ajutati sau uneori obligati nu doar sa depasim dificultatile ci sa ne autodepasim, sa intelegem realitatea, sa nu cedam in fata unui esec si sa ne pastram autocontrolul, sa urmarim cu tenacitate un obiectiv important, sa avem increderea ca, desi am pierdut lupta, niciodata nu e prea tarziu sa o luam de la capat.

Pentru cei cu:

ascendentul in Berbec. Intrarea Nodului Nord in casa a VIII-a deschide o perioada in care vor interveni transformari pozitive in plan psihologic; vor fi nevoiti sa accepte schimbarea sistemului lor de valori, sa renunte la atasamente (materiale, sentimentale etc) si la complacere intr-o situatie convenabila dar fara perspective. Vor trebui sa aprecieze mai mult oamenii din jurul lor, sa le accepte sfaturile si sa coopereze cu ei pentru a-si indeplini visele. Prin “lectii de viata” vor intelege ca acumularile materiale sau o pozitie superioara pe scara sociala nu sunt atat de importante cum este interactiunea si relatiile cu ceilalti; vor invata sa utilizeze corect puterea pe care o au, sa imbine talentele personale cu ale celorlalti, sa fie darnici pentru ca banii se vor intoarce la ei pe alte cai. Unii nativi vor atrage bani din diverse surse, altii vor trece prin crize financiare, dupa comportamentul si meritele fiecaruia. Pe parcursul acestei perioade vor intalni persoane care vor exercita o influenta puternica asupra lor; de asemeni, isi pot descoperi capacitati si talente in domenii ca psihologia, telepatia, investigatii, afaceri si administrarea banilor publici.

ascendentul in Taur. Intrarea Nodului Nord in casa a VII-a deschide o perioada in care va fi necesar sa se asimileze unele “lectii de viata”: in primul rand sa acorde importanta cuvenita absolut tuturor relatiilor, de orice natura ar fi ele. Trebuie sa fie atenti cu toata lumea pentru ca vor aparea persoane de la care au de invatat ce insemna cu egalitatea, reciprocitatea, cooperarea si complementaritatea. Pentru nativii Taur nu va fi deloc usor pentru ca Nodul Sud va tranzita casa I, a personalitatii. Lor li se potriveste acum aforismul: “Nimeni nu este dusmanul tau, nimeni nu este prietenul tau – toti sunt invatatorii tai.” Deci vor trebui sa-si concentreze atentia asupra celorlalti, sa comunice cu ei, sa perceapa nevoile si dorintele acestora, sa-si sacrifice propriile interese, sa faca unele compromisuri; sa evite actiunile in forta, agresiunea, intimidarea, vulgaritatea, subiectivitatea, egoismul, competitia neloiala. A te afirma si a fi in centrul atentiei, a obtine succesul, a te lupta pentru telurile personale nu exclude atitudinea corecta, respectarea acordurilor cu ceilalti, altruismul si generozitatea. Unii nativi isi vor intalni partenerul de destin alaturi de care va invata ce este iubirea lipsita de egoism si fericirea de a darui. Daca nu vor fi atenti cu persoana iubita, daca nu o vor aprecia si vor cauta sa conduca, sa ia singuri deciziile, sa isi satisfaca doar propriile interese, vor ramane singuri si se vor izola de prieteni. Lectia de viata va fi sa invete cooperarea si altruismul, sa ajunga la un echilibru cu cei din jur.

ascendentul in Gemeni. Nodul Nord intrat in casa a VI-a este un indiciu ca li se vor deschide noi posibilitati de a se reorganiza in zona muncii, de a se preocupa mai mult de partea pragmatica a vietii si mai putin de teorie si filozofie. Va fi nevoie sa isi descopere singuri forta si directia de actiune, sa nu se bazeze pe altii si sa isi urmeze cu perseverenta scopul propus. Trebuie sa se concentreze pe lucrurile utile, sa colaboreze, sa ajute, sa munceasca ordonat, sa isi castige banii de care au nevoie, sa-si materializeze visele. Isi vor dezvolta puterea de analiza, discernamantul, fermitatea, increderea in sine, autodisciplina, spiritul de observatie, simtul datoriei, interesul pentru igiena si sanatate. Vor invata sa fie mai bine ancorati in realitate, sa isi definesca scopurile, sa aiba initiative, sa gaseasca solutii si remedii tuturor problemelor, sa puna ordine in viata lor si in mediul inconjurator. Trebuie sa evite fuga de realitate, starea de visarea, somnul, singuratatea, alcoolul, abandonarea unei situatii dificile dar si sacrificiul in beneficiul celor care nu merita. Calea moderatiei, prudenta, analiza clara a realitatii, organizarea, respectarea unor reguli de conduita si de munca, un regim de viata echilibrat, toate acestea le vor spori increderea in fortele proprii si ii vor ajuta in realizarea obiectivelor.

ascendentul in Rac Nodul Nord se va perinda prin casa a V-a. In acest rastimp vor aparea multe ocazii in care vor putea sa isi exprime personalitatea, sa-si satisfaca dorintele; isi vor demonstra puterea creatoare, forta interioara, calitatile de lider si capacitatea de a stimula entuziasmul celorlalti. Vor trebui sa reziste tentatiei de a abandona o cale, o situatie sau persoana iubita; sa nu isi neglijeze interesele personale, sa nu se subordoneze unor grupuri si sa-si piarda identitatea intr-o colectivitate care nu le reprezinta interesele. Nativii Rac trebuie sa isi cerceteze inima, sa observe ceea ce ii face fericiti, sa isi urmeze intuitia si sa-si creeze cu incredere propriul destin; trebuie sa-si urmareasca cu perseverenta obiectivele, sa nu renunte, sa nu amane, sa lupte pentru ceea ce si-au propus indiferent de obstacole. Este foarte important sa nu se blocheze intr-o situatie mediocra si stagnare, sa aiba incredere in propria gandire, in capacitatea de a rezolva singuri problemele si sa aibe un scop cat mai inalt. Vor atrage persoanele de care au nevoie, vor darui iubire si isi vor recreea identitatea. Isi pot descoperi talente noi legate de invatamant, educatie, creeatie, copii, jocuri, sport, distractii, speculatii financiare.

ascendentul in Leu Nodul Nord va interesa casa a IV-a. In urmatoarea perioada, vor fi obligati sa isi constientizeze sentimentele, sa le exprime, sa isi recunoasca sensibilitatea; vor intalni persoana alaturi de care pot intemeia o familie, pentru a oferi hrana si ocrotire. Vor trebui sa se apropie cu mai multa rabdare de oameni, sa devina mai sensibili la dorintele lor, sa le acorde sprijin, dar in acelasi timp sa renunte la inclinatia de a prelua conducerea si a hotara soarta celorlalti. Este esential sa se ocupe mai mult de familie, de copii, de camin si casa parintesca, de pamant, de gradina, de impartasirea sentimentelor cu cei dragi si sa se bucure de viata alaturi de ei. Pot transmite din cunoasterea lor, pot sustine sustine si incuraja pe cei din jur sa isi materializeze visele si in felul acesta sa se simta utili si fericiti. Prin “lectii de viata” vor fi obligati sa renunte la atitudinea egoista, la aerul de superioritate si dorinta de izolare, la ambitiile exagerate. Trebuie sa aprecieze oamenii, sa le accepte ideile, sfaturile sau ajutorul, sa nu isi ascunda sentimentele si sa isi recunoasca sensibilitatea sufletului; sa coopereze, sa empatizeze, sa ofere sprijin. E bine ca in acest rastimp sa urmareasca scopuri precise si sa construiasca ceva solid pentru viitor: o familie, o casa, o ferma, o afacere etc.

ascendentul in Fecioara Nodul Nord traverseaza casa a III-a si le va stimula capacitatea de adaptare, de comunicare, de relationare, de impartasire a cunosterii cu persoanele din mediul inconjurator. Se vor stabili legaturi mai profunde cu oamenii, se vor lega noi relatii de prietenie, se va realiza un schimb de informatii si vor invata sa interactioneze simplu, natural si autentic cu toate persoanele intalnite in cale. Vor trebui sa se deschida in fata vietii, in fata schimbarilor; vor invata sa interactioneze, sa coopereze, sa accepte faptul ca oamenii sunt diferiti, ca fiecare are adevarul sau, si de la fiecare au ceva de invatat. Unii nativi vor dori sa isi asume rolul de profesor pentru a ajuta pe altii sa evolueze; va fi nevoie sa faca acest lucru cu multa ingaduinta si rabdare, sa aiba incredere in discipolii lor, sa le recunoasca talentele si sa le stimuleze dorinta de progres. Daca vor dori sa scrie o carte trebuie sa transmita mesajele lor in mod simplu, nesofisticat, sa nu se incurce in idei abstracte, sa accepte ca au unele dileme, sa comunice fara pretentia ca ei stiu totul si detin Adevarul Ultim.

ascendentul in Balanta Nodul Nord trece prin casa a II-a si ii va obliga sa utilizeze mai intelept resursele materiale si personale. Trebuie sa isi dobandesca forta interioara, sa aiba constiinta propriei valori, sa isi castige independenta financiara si sa obtina bani din munca proprie pentru a capata stabilitate si siguranta. Trebuie sa isi cultive talentele, sa fie pragmatici, sa aprecieze ceea ce poseda, sa mentina un echilibru intre venituri si cheltuieli, sa nu fie inconstienti cu banii. Este important sa se concentreze pe propriile probleme, sa nu critice actiunile celorlalti si nici sa-i supraaprecieze, sa accepte faptul ca oamenii au scopuri si interese diferite. Trebuie sa-si construiasca cu rabdare si calm o situatie buna, sa mearga pe propriul drum inaintand pas cu pas, sa nu se amestece in treburile altora, sa nu se implice in abuzuri de putere. Uneori vor dori sa impresioneze pe ceilalti, sa para mai mult decat sunt in realitate si se vor plange ca nu au suficiente resurse materiale; insa nu este in avantajul lor sa primesca bani, cadouri, mosteniri pentru ca astfel isi pot bloca evolutia, isi vor pierde increderea in sine si vor renunta la propriile idealuri.

ascendentul in Scorpion Nodul Nord in casa I le va sustine curajul de a initia noi actiuni, indrazneala de a-si impune punctele de vedere si de a lua decizii, cucerirea independentei, afirmarea personalitatii. Vor intalni oamenii potriviti care sa-i ajute, sa-i sustina, sa-i incurajeze in procesul descoperirii de sine si in urmarirea obiectivelor. Este bine sa aiba incredere in fortele proprii, sa isi urmeze impulsurile cu mai multa spontaneitate, fara teama de esec, fara a astepta aprobarea celor din jur. Trebuie sa isi sustina propriile convingeri, sa isi demonstreze calitatile de lider, sa se elibereze de influente, sa se remarce, sa se deschida spre noutate, sa nu le fie teama de a-si exprima sentimentele; acum sunt mult mai responsabili pentru fericirea lor si trebuie sa-si asume riscul de a pierde confortul, iesind din rutina si stagnare. Schimbarea trebuie sa pornesca de la ei reevaluandu-si valorile si idealurile, descoperindu-si capacitatile, abandonand trecutul si vechile tipare, initiind lucruri noi, acceptand transformarea. Este nevoie de integritate, mai mult curaj, autodisciplina, actiune, perseverenta, independenta; vor trebui sa-si urmeze telurile spre care se simt atrasi.

ascendentul in Sagetator Nodul Nord se perinda prin casa a XII-a aducandu-le tendinta de a analiza excesiv situatiile, de a se ingrijora cu privire la viitor si responsabilitatile ce le revin. Au teama de necunoscut si de schimbare, de problemele cu care vor trebui sa se confrunte si se simt raspunzatori pentru tot ce nu este bine in jurul lor. Se vor stradui sa fie impecabili, sa planifice cat mai bine totul, sa ia asupra lor toate greutatile si sa multumeasca pe toata lumea. Acesti nativi ar trebui sa se preocupe mai mult de linistealor interioara, sa isi stabileasca un spatiu si un timp al lor pentru meditatie si realaxare. Ar fi bine sa abandoneze pentru un timp orice problema dificila si vor descoperi ca rezolvarea vine pe cai necunoscute; sa privesca pozitiv orice schimbare si sa evite a se incarca cu prea multe obligatii fata de ceilalti. Este benefic pentru ei sa accepte ca lumea este imperfecta si ca nu ei sunt cei care o vor schimba; sa cultive simplitatea, fluiditatea, relaxarea, compasiunea. Vor invata sa iubesca oamenii neconditionat, vor incepe sa perceapa lumea ca un tot unitar, sa inteleaga ca eliberarea spirituala este cel mai bun scop al vietii.

ascendentul in Capricorn Nodul Nord patrunde in casa a XI-a sustinandu-le eforturile de integrare sociala. Vor deveni mai curajosi, mai optimisti, mai intreprinzatori, mai inventivi, mai creativi, mai pasionati de stiinta si tehnica, mai dornici de noutate si schimbare. Relationeaza bine, intalnesc persoane deosebite care ii vor ajuta sa isi dezvolte latura umanitara, sa se orienteze spre scopuri care servesc bunastarea colectiva. Este bine sa cultive modestia, bunavointa, umilinta, sa reunte la atitudinea superioara, la planurile ambitioase si visurile de grandoare; in aceasta perioada trebuie sa isi dovedesca eficienta colaborand si muncind dezinteresat; vor intelege ca fericirea personala depinde de fericirea celorlalti. Daca nu vor aprecia oamenii, nu vor tine cont de sfaturile si ideile lor, daca vor actiona individal, impotriva curentului, grabindu-se sa demonstreze ca sunt capabili de fapte mari, urmarind doar prestigiul personal, vor pierde controlul si vor esua ori se vor bloca. Cooperarea este directia de reusita si trebuie sa faca parte dintr-un grup, organizatie, partid, asociatie, firma etc. in interiorul carora sa isi dezvolte abilitatile si talentul, sa se lase ajutati si sa ofere la randul lor talentele si energia creatoare.

ascendentul in Varsator incepe o perioada favorabila pe plan profesional deoarece primesc Nodul Nord in Casa a X-a. Este momentul sa se maturizeze, sa-si clarifice scopurile, sa se concentreze asupra carierei, sa mearga spre succes. Vor aparea persoane care sa ii ajute, sanse de a se face remarcati si oportunitati de evolutie, insa trebuie sa stie sa profite de aceste lucruri, sa isi asume riscul de a fi creatorii propriului destin. Pot primi posturi de conducere, functii publice, responsabilitati importante si nu trebuie sa rateze aceste oferte.  E bine sa se desprinda de trecut, sa preia raspunderi, sa infrunte problemele majore ale vietii, sa aibe mai multa incredere in ei si sa nu se mai considere nepregatiti. Trebuie sa isi stabileasca propria directie, sa actioneze cu hotarare, sa invinga obstacolele, sa se detaseza de influentele negative, sa nu ezite, sa nu se teama de esec. Au nevoie de teluri inalte care sa-i mobilizeze si sa le aduca satisfactii morale si financiare; au nevoie sa isi controleze emotiile si sa nu sacrifice o cariera de succes pentru o existenta confortabila alaturi de familie.

ascendentul in Pesti Nodul Nord va trece prin casa a IX-a punand accentul pe evolutia spirituala. Acesti nativi vor fi preocupati de extinderea cunoasterii, de ideile filozofice si religioase, de gasirea unui sistem de gandire, de formularea unei conceptii corecte despre viata. Adevarul, valorile spirituale, intelegerea naturii umane si conceperea unei viziuni de ansamblu asupra vietii devin lucruri importante pentru ei. Este bine sa calatoreasca in strainatate, sa exploreze alte culturi, sa mediteze asupra vietii, sa-si dezvolte puterea de perceptie si intuitia, capacitatea de a simti gandurile celorlalti si de a intelege punctele de vedere ale tuturor. Trebuie sa fie corecti, sa-si respecte angajamentele, sa nu incerce sa dirijeze vietile altora, sa actioneze pe principii morale, sa nu se lase influentati de idei negative ori pesimiste. Isi vor descoperi talente precum cele de profesor, scriitor, cercetator, explorator, ghid.