Revenirea lui Neptun in zodia pe care o guverneaza, a Pestilor, este un eveniment astrologic important si totodata benefic, pe care nu toata lumea ajunge sa-l traiasca dat fiind raritatea acestei ipostaze, odata la 160 de ani.

Neptun este o planeta lenta, transpersonala, ale carei influxuri se manifesta subtil si pe lungi perioade de timp, actionand mai mult asupra psihicului nostru; Neptun nu aduce evenimente, ea ne impregneaza cu impresii, idealuri, inspiratie, geniu, fantezie, iubire, credinta. Este “octava superioara” a lui Venus si idealizeaza toate insusirile acesteia: frumusetea, iubirea, prietenia, casatoria, arta, placerile. Neptun provoaca indoiala, si confuzie, ne ispiteste sa punem sub semnul intrebarii realitatea inconjuratoare, sa depasim limitele obisnuitului, sa intuim supranaturalul prin perceptii dilatate pentru ca Neptun are atat aspecte pozitiva cat si aspecte negative: confuzie, iluzie, lipsa de motivatii, dependenta, depresie.

Planeta Neptun a patruns in Pesti si in 2011 pentru o perioada de 4 luni (4.04 – 5.08) parcurgand numai primul grad al zodiei, iar apoi a retrogradat in Varsator. Incepand din 3 februarie 2012 ea va intra in zodia Pesti pentru o lunga perioada de timp, de aproximativ 14 ani.

Atunci cand se afla in Pesti, Neptun este puternic deoarece este in domiciliul sau si, in functie de aspectele pe care le va face cu planetele noastre natale, de casa in care patrunde, va aduce schimbarile necesare in viata noastra.

In Pesti, Neptun se alatura celui mai important asteroid, Chiron, care se afla aici de aproximativ un an si alaturi de care va petrece pana in 2019, actionand impreuna in aceasi casa a astrogramelor noastre.

Cu Chiron in Pesti va trebui sa intelegem miezul problemelor, sa trecem la o etapa superioara a existentei, sa avem o perspectiva mai evoluata despre viata noastra. Constiinta va fi transformata prin experimentarea unor stari de suferinta, compasiune, iubire universala. Aceste schimbari se vor produce si sub efectul actiunii celorlalte planete intre care un rol principal il are Pluton in Capricorn care va fi in acest rastimp in sextil cu ambele planete, Neptun si Chiron.

Pentru persoanele cu Ascendentul in Berbec planetele Neptun si Chiron se afla in cea mai buna pozitie, in casa a XII-a aducand in general armonie interioara, descoperirea fortelor ascunse din subconstient, intuitia misterelor vietii. Cei care au de invatat anumite lectii de viata vor trai la un momentdat evenimente si experiente dure pentru a intelege unde gresesc, pentru a se rupe de trecut, pentru a se deschide spiritual si pentru a ajunge la impacarea cu ei insisi. Alte persoane se vor bucura de o vindecare totala si o redresare trupeasca ori spirituala.

Pentru cei cu Ascendentul in Taur, Neptun si Chiron influenteaza casa a XI-a – prieteni, proiecte sociale – aducand sanse de echilibrare prin prieteni; creeaza conditii pentru evenimente si intalniri de exceptie cu persoane care le pot oferi consiliere sau sprijin in evolutia lor pe plan social. Unii se pot angaja in proiecte umanitare, isi pot gasi fericirea dedicandu-se unei munci caritabile; altii vor reusi sa-si cultive unele calitati deosebite pe care le au. Ca aspecte negative pot exista in unele momente asteptari nerealiste, situatii critice sau prietenii inselatoare.

Pentru cei cu Ascendent in Gemeni planetele vor traversa casa carierei si vietii sociale. Aceste persoane vor simti in primul rand o mare dorinta de schimbare, de raportare la alte criterii decat cele de pana acum, desi obiectivele lor sunt inca neclare. Este bine sa nu se ia decizii grabite, sa se analizeze cat mai bine orice plan de afaceri sau reorientare profesionala pentru se a evita erorile; Neptun ramane mult timp in aceasta casa si la un momentdat poate aduce multa inspiratie, idei geniale salvatoare, iar Chiron actioneaza ca un protector si sustinator, le da mesaje importante pentru destinul lor. Este bine sa se bazeze mai mult pe fortele proprii si pe cunoasterea acumulata pana acum decat pe promisiunile altor persoane.

Pentru nativii cu Ascendent in Rac si pentru cei care s-au nascut in primele zile ale zodiei, planta are o puternica influenta in primii doi ani. Neptun se pozitioneaza in casa a IX-a – studii inalte, filozofie, calatorii, strainatate – aducand, impreuna cu Chiron experiente si lectii de viata semnificative; restructurare sau destructurare a constiintei. Multe persoane vor simti o chemare spre domeniul cunoasterii superioare, vor dori sa-si extinda studiile sau cercetarile, vor avea clarvedere sau viziune asupra viitorului, se vor incarca cu bioenergie, vor face salturi spectaculoase in gandire si creativitate. Unele vor avea trairi mistice ori sentimentul integrarii in fluxul vietii.

Pentru cei cu Ascendentul in Leu influenta lui Neptun va fi resimtita in casa a VIII-a, in ceea ce priveste iubirea fizica, starea psihica si transformarile, veniturile partenerilor. Ei vor descoperi cauzele problemelor parteneriale sau financiare, isi vor intelege punctele vulnerabile sau actiunile gresite pe care trebuie sa le indrepte. Unele persoane vor avea momente de depresie, de confuzie si cautarea unui echilibru psihic, altele vor avea perceptii extrasenzoriale la care nu s-au asteptat. Multa atentie la vulnerabilitatea financiara!

Pentru nativii cu Ascendetul in Fecioara Neptun si Chiron influenteaza domeniul relatiilor parteneriale – casatorie ori afaceri. Cei care se grabesc sa dea curs impulsului de a intra in asociere cu persoane pe care nu le cunosc bine vor trai experiente neplacute, deceptii, tensiuni, dificultati si tot felul de suferinte ce pot rezulta din asocieri nepotrivite. Mai bine sa se evite de la bun inceput o eroare decat sa se ia decizii neinspirate pe care sa le regrete mai tarziu.

Pentru cei cu Ascendentul in Balanta domeniul muncii, activitatea de fiecare zi si sanatatea vor suferi presiuni si disfunctii. Locul de munca poate deveni ostil si se poate intra in depresie ori confuzie; este bine sa se analizeze cu rabdare si multa obiectivitate circumstantele fara a se lua decizii grabite. Organismul trebuie atent supravegheat si ingrijit fara excese alimentare sau medicamentoase. Asceza, postul, meditatia pot fi foarte utile pentru o sanatate psihica si sufleteasca mai buna. Metodele naturiste sunt de preferat in cazul multor afectiuni.

Pentru nativii cu Ascendentul in Scorpion, Neptun si Chiron se vor afla in casa a V-a determinand trairea unor experiente legate de copii sau iubiri problematice care vor aduce in final intelepciune si maturitate sentimentala. Aceste persoane vor trebui sa invete rabdarea, indulgenta, empatia, reticenta, introspectia si meditatia pentru a castiga sanatatea afectiva si psihica. Vor avea mai multa creativitate, imaginatie, idei fanteziste, dorinta unor experimente deosebite, dar insotite de riscul unor iluzii. Cei nascuti in primele zile ale zodiei primesc influente puternice in 2012 si 2013.

Pentru nativii cu Ascendentul in Sagetator, Neptun intalneste pe Chiron in casa a IV-a. se vor produce multe schimbari legate de familie, camin, parinti, securitate emotionala. Uneori poate sa apara nesiguranta si dezorientarea, divergente cu membrii familiei sau tendinta de izolare, nevoia de analiza si meditatie pentru intelegerea mesajelor subtile; poate fi necesar sa dea o mai mare atentie relatiilor familiale, sau cautarii originilor, radacinilor, stramosilor.

Pentru nativii cu Ascendentul in Capricorn urmatorii ani vor insemna schimbarea mentalitatii, a relatiilor cu cei din anturaj, cu rude, amici, vecini si evenimente ciudate ale caror cauze raman misterioase. Pentru cei tineri se pune problema invataturii si depasirea unor dificultati cum ar fi nehotararea, deriva, lipsa unor teluri. Unii ar putea sa-si identifice niste talente pe care este necesar sa le dezvolte si exploateze. Cei maturi vor fi mai intuitivi, mai imaginativi, insa exista si riscul unor iluzii, confuzii, inselatorii, decizii hazardate. Comunicarea poate fi mai subtila si apar informatii in mod indirect, pe cai nestiute, insa uneori transmiterea ideilor si informatiilor este distorsionata; totul pare invaluit in ceata si lucrurile par neclare.

Pentru nativii cu Ascendentul in Varsator este vorba de un tranzit in casa a II-a, domeniul valorilor materiale, munca proprie. Aceste persoane trebuie sa fie atenti la modul in care isi vor valorifica abilitatile si talentele, in special cele financiare. Unii vor avea o evolutie extraordinara in acest domeniu si vor stii sa folosesca inteligent banii, vor intui consecintele unor strategii de afaceri si vor face tranzactii profitabile. In functie de astrograma, vor fi si persoane care se vor iluziona cu castiguri rapide si afaceri incorecte.

Pentru Nativii Pesti si cei cu Ascendentul in Pesti Neptun va spori sensibilitatea, compasiunea, puterea de iubire si daruire, capacitatile intuitive, presentimentele, clarviziunea, practica meditatiei. Alaturi de Chiron va aduce o stare de bine, echilibru si putere de lupta, vindecare trupeasca si sufleteasca. Cei care au preocupari artistice vor fi mai creativi, imaginativi, inspirti si uneori vor avea idei geniale. In anumite situatii, influentele negative pot aduce momente de confuzie, iluzie, depresie, dependente nesanatoase si atitudini autodistructive.