Amestec de natural cu supranatural, mister, exaltare, confuzie, ratacire – sunt cateva din atributele lui Neptun, Zeul Marilor. Daca in astrograma natala planeta se afla intr-o pozitie puternica, ofera o imaginatie vie, o natura artistica, placere pentru confort lux, calatorii. Artistii au in tema natala pe Neptun bine evidentiat si aspectat. In pozitie defavorabila induce dificultati de adaptare, lipsa de motivatii, dependente, cadere in viciu. Casa astrologica in care isi face prezenta acest astru este mult mai semnificativa decat zodia in care se afla. Astfel ca:

Neptun in casa 4 – Intuitia profunda a ceea ce se petrece in adancul oricarei fiinte. O viata particulara misterioasa, suferinte sau necesitatea unor sacrificii pentru binele celor dragi. Cautarea continua a unui camin ideal, a unui loc de liniste si pace in care nativul sa se poata retrage din tumultul existentei. Acest lucru va inceta cand nativul va intelege ca singurul loc de liniste este interiorul sinelui.

Neptun in casa 5 – Persoana sentimentala, romantica, onesta, influentabila, schimbatoare, va suferi din cauza unui conflict dintre gandire si emotie. Multa imaginatie si creativitate. Viseaza la iubirea ideala si atasamentele sale afective nu vor fi comune; predispusa la deziluzii. Este capabila sa faca sacrificii pentru persoana iubita sau pentru copii.

Neptun in casa 6 – Talent medical, dorinta de a se pune in slujba altora, de a ajuta din compasiune si iubire autentica sau credinta. Un corp foarte sensibil la influentele exterioare – temperatura, hrana, medicamente etc. – si posibile alergii. Uneori se simte evaziv, intr-o stare particulara de inertie. Inclinatie catre experiente extrasenzoriale. Atitudinea fata de munca este schimbatoare; locul de munca poate fi ciudat, o sursa de neplaceri.

Neptun in casa 7 – Tendinta de a vedea in ceilalti persoane ideale si ireale ii va aduce dezamagiri. Nativul aspira la o relatie stabila cu o persoana de exceptie care sa-i aduca o imensa fericire. Vulnerabil si confuzabil, cu un comportament schimbator, poate fi neinteles de partenerii sai ori inselat din cauza naivitatii sale. Se poate complace intr-o relatie neclara, ilicita, care-I provoaca suferinte.

Neptun in casa 8 – Interes deosebit pentru spiritualitate; dorinta de a intelege fortele misterioase care determina intamplarile cotidiene obisnuite. Perceptie intensa si intuitie dezvoltata, sensibilitate, receptivitate, talentul de a sonda profunzimile psihicului. Posibile obsesii, fantasme, temeri de tot felul. In domeniul financiar, nativul poate avea idei nerealiste sau poate fi vizionar si inspirat. Consumul de medicamente poate fi o sursa de accidente.

Neptun in casa 9 – Persoana cu simt practic limitat, prea idealista si visatoare, dornica de cunoasterea lucrurilor ascunse, extraordinare. Confruntarea cu lumea reala este evitata; prefera sa calatoreasca, sa traiasca in imaginar. Hipersensibila, impresionabila, foarte receptiva, inclinata spre misticism si ezoterism poate fi chiar o persoana clarvazatoare. Se orienteaza catre actiuni caritabile, religie, filozofie, literatura, iubire spirituala, intelepciune.

Neptun in casa 10 – Personalitate misterioasa, ambigua, atrasa de imaterial si intangibil, interesata de ezoterism, idei neobisnuite, poate avea o profesie mai putin obisnuita. Uneori exista dificultatati in a lua decizii in privinta unei cariere, lungi ezitari. Inclinatia catre latura elevata a vietii, spre devotiune si ajutorare, va indrepta nativul catre profesii din domeniul social: medicina, literatura, invatamant, religie etc. Fuziunea emotionala de care este capabil il poate orienta catre exprimarea artistica a trairilor sale.

Neptun in casa 11 – Umanitarist, idealist, scopurile sale de viata sunt elevate si poate prea utopice. Are o viziune deformata, confuza asupra relatiilor de prietenie si este foarte influentat de aceste legaturi. Capacitatea de integrare intr-un grup sau organizatie este foarte mare, pana la pierderea identitatii. Idei marete, inovatoare, altruiste, cu caracter social.

Neptun in casa 12 – Compasiv si intelegator, are o viata psihica intensa, intuitie puternica, interes pentru spiritualitate. Se poate devota unei cauze umanitare: reabilitare sociala, caritate, psihologie, religie, medicina, cercetare etc., dar si unei munci de creatie artistica: scriitor, poet, pictor. Prefera sa munceasca in solitudine devenind astfel, pentru cei din jur, o persoana neinteleasa, misterioasa.

Bibliografie: Liz Greene – Planete exterioare si cicluri colective; – Llewellyn George – Horoscopul de la A la Z