Intr-o tema natala, pozitionarea in semn a Soarelui si a Ascendentului sunt parametri foarte importanti. Este totusi prea putin si mult prea general pentru a descrie o persoana. Mai exista zeci de aspecte ce trebuiesc analizate. Printre acestea, Luna joaca un rol extrem de important. Pozitia sa in semn ar trebui cunoscuta pentru a ne putea intelege mai bine partea instinctuala, natura interioara a fiintei noastre.

 

 

Luna reprezinta personalitatea naturala cu care individul se naste, in timp ce Ascendentul este personalitatea spre care se indreapta odata cu maturizarea.
Luna inseamna nevoile corporale in timp ce Soarele reprezinta partea logica, spirituala, dorintele pe care le adoptam odata cu maturizarea.
Prin Luna sunt exprimate cerintele naturii, ceea ce este necesar pentru ca echilibrul ecologic sa fie realizat. Cerintele sale sunt independente de dorintele noastre si acest lucru poate fi greu de suportat pentru cei ce urmaresc realizarea unui scop. Suntem obisnuiti sa neglijam caracteristicile noastre Lunare pentru a dezvolta caracteristicile Solare.

De multe ori nu tinem cont de nevoile noastre interioare. De pilda, somnul, nevoia vitala de odihna este deseori sacrificata in favoarea muncii ori a distractiei. Atunci cand ne ocupam de cineva, cand avem grija de o persoana, renuntam la nevoile noastre interioare, calitatile Lunare, actionam impotriva instinctelor. Asa se intampla cand o mama se dedica ingrijirii copilului sau.

 

Luna reprezinta instinctele primitive din noi, ne indica ce trebuie sa facem pentru a fi sanatosi, in buna forma. Ne-am obisnuit sa ignoram impulsurile Lunare pentru ca ne incomodeaza atunci cand avem teluri de realizat ori alte lucruri pe care le consideram importante; uneori pierdem contactul cu natura si ne este dificil sa restabilim armonia cu ea.