Supranumit Regele muzicii pop, Michael Jackson a adus contributii importante muzicii, dansului si modei devenind artistul cu cel mai mare succes din toate timpurile.

Ca muzician, a trecut de la balade si piese dance la disco, techno si hause, experimentand multe genuri si teme, combinand variate ritmuri si sonoritati.

Michael Jackson a avut o viata si o cariera marcate de o multitudine de evenimente, care au facut din el o figura controversata, cu o viata particulara presarata de scandaluri. Defaimat si implicat in procese penibile, stresat de tot felul de probleme financiare ori de sanatate, este cuprins de depresie si dispare de pe scenele lumii pentru multi ani.

Michael Joseph Jackson s-a nascut la 29 august 1958, la Gary (SUA), ca al saptelea copil al unei familii modeste de cantareti care isi educa si copiii in aceasta profesie.

Nativ Fecioara, Michael nu se bucura de o sanatate si vitalitate prea solide desi era foarte interesat de corpul si sanatatea sa inclinand catre ipohondrie.

Cu Luna in pesti, Michael Jackson era o persoana idealista, visatoare, care traia mai mult in himere si utopie decat sa infrunte realitatea nesatisfacatoare. Ii placea sa aiba o lume a lui, cat mai fabuloasa (Neverland), sa leneveasca lungi perioade de timp. Luna in pesti da sensibilitate psihica, inclinatii artistice, gust estetic, multa imaginatie, placeri infantile, senzualitate, tendinta de a fugi de responsabilitati.

Casa sanatatii in Pesti determina o constitutie delicata, sensibilitate fizica si psihica, tulburari emotionale, simptomatologie neconventionala, boli ciudate, socuri generate de excese ori substante chimice. Guvernatorul acestei case, Neptun se afla in Scorpion si casa I provocand trairi puternice si aspiratii spre fantastic, suprasensibilitate, dilatarea constientului, comportament secretos, mentalitate magica, tendinte maladive si dezechilibru sexual, nelinisti si constrangeri cu privire la munca sa.

Luna neagra din harta natala se afla in Berbec, indicand o permanenta nevoie de exteriorizare a sentimentelor si instinctelor erotice, multa energie fizica pe care trebuie s-o consume cu prudenta; apar probleme legate de aspectul sau fizic, nu avea incredere in imaginea si impresia pe care o face in societate, era nemultumit de felul in care arata si exista pericolul de inrautatire a acestor probleme.

Un aspect care atrage repede atentia este conjunctia dintre Punctul de Noroc si Luna Neagra in Berbec. Drumul spre succes si depasirea obstacolelor trebuiau facute cu mult curaj si incredere in sine si in colaborari fructuoase, in activitati de pionierat, in actiuni care cereau implicare totala, prin creativitate si inovatie. Luna neagra a adus multe insatisfactii, colaborari proaste, inselaciuni, lipsa de sustinere din partea celorlalti.

Moartea sa rapida si invaluita in mister este destul de evidenta in astrograma. In primul rand trebuie analizata casa a VIII-a (moarte, sex, transformari, bani) care este pe semnul Taurului (senzualitate, arta, bani) si planeta care se afla aici, Marte (sex, bani, pasiune). Marte este punctul cel mai activ al unei astrograme si asa se explica numarul mare de operatii estetice pe care Michael le-a facut; pentru ca aceasta planeta este legata de chirurgie, asadar a imprimat dorinta unei transformari continue si mai ales asupra nasului (simbolizat de Scorpion si casa a VIII-a). Numai ca Marte este planeta cea mai prost aspectata din astrograma, este in careu cu Venus (frumusete) si se pare ca efectele au fost mereu negative. Marte arata in aceasta casa si capacitatea de a castiga multi bani si, fiind in aspecte tensionate, rezulta problemele financiare serioase.

Intr-o astrograma, Casa I este casa vietii, iar casa a VIII-a a mortii. La Michael Jackson ambele case au ca guvernator planeta Venus, aceasta fiind  in conjunctie cu Uranus (eveniment brusc, accident); poate si nasterea sa a fost “accidentala”, insa disparitia sa a fost cu adevarat neasteptata.

La data decesului planeta Marte revenise in pozitia Natala impreuna cu Venus, iar Luna exact peste Venus natal; deci o serie de aspecte tensionate:

-         Marte (pericol) conjunct Venus (viata-moarte) in casa VIII (moarte)

-         Luna conjuncta Venus (viata-moarte) si Uranus (eveniment, accident)

-         Mercur (guvernatorul casei a XII-a (a suferintei, a lucrurilor ascunse, a dusmanilor secreti) in casa VIII (a mortii)

-         Marte (pericol)- Venus careu cu Luna-Venus-Uranus (eveniment)

-         Saturn (final de viata) opozitie cu Mercur (secrete) din casa VIII

-         Conjunctia a doi malefici in casa a III-a, Pluton (semnificatorul mortii) si Lilith, ambii in opozitie cu Soarele (viata) din acel moment.

-         Neptun (sanatate) conjunct Jupiter (noroc), dar in opozitie cu Mercur (suferinta) si cu Pluton (moarte, transformare)

Acestea sunt aspectele de la ora 12 si 30 min. cand a fost alertate autoritatile cu privire la starea de sanatate a lui Michael. Nu se poate spune ca sosise clipa inexorabila, ca momentul mortii sale era inevitabil; astrologia nu sustine ca poate determina data unui deces.

De-a lungul vietii trecem de mai multe ori prin astfel de perioade in care aspectele creeate pe astrograma ne predispun la necazuri, dificultati, accidente, insa atitudinea noastra trebuie sa fie optimista si, in acelasi timp, sa avem un comportament prudent evitand tot felul de riscuri si excese.

Au trecut doi ani si jumatate si inca nu sunt pe deplin elucidate imprejurarile si cauzele acestei morti. La Toya, sora artistului, a declarat intr-o carte a sa ca Michael Jackson a fost victima mai multor persoane, iar doctorul lui personal este “doar un tap ispasitor”.