In perioada 27 februarie-3 martie 2012 Mercur parcurge ultimele 7 grade ale zodiei Pesti, insa va reveni pe acest traseu in sens invers, adica retrograd, intre 23 martie- 4 aprilie, pentru a rascoli si reanaliza evenimente, informatii, idei, schimburi, relatii.

Multe initiative, angajamente, intelegeri, contracte comerciale, stabilite intre 27 februarie si 3 martie, nu vor ramane in termenii stabiliti, nu vor beneficia de continuitate si buna evolutie decat mult mai tarziu, spre finalul lunii aprilie.

Pe 3 martie, ingresul lui Mercur in Berbec intensifica comunicarea si schimbul de informatie de toate tipurile, calatoriile scurte si comertul; insa totul este facut cu atata graba si entuzism nefondat, cu atata nerabdare si lipsa de concentrare, incat se poate aprecia ca tot ce se intreprinde in perioada 3-12 martie este marcat de superficialitate, instabilitate, si chiar eroare. Atractia spre noutate si idei radicale, dorinta de independenta si competitie, comunicarea efervescenta, reactiile exagerate si inadecvate, indrazneala si ignorarea riscurilor vor determina luarea unor decizii eronate, nepractice.

12 martie marcheaza intrarea lui Mercur in miscare retrograda pentru ca, tot ce s-a petrecut intre 27 februarie si 12 martie, sa fie pus la indoiala, atacat, rastalmacit, revendicat sau schimbat. Incepe o perioada (12.03-4.04) care va obliga la corectarea erorilor si multe lucruri vor trebui revizuite, reanalizate, reevaluate si reformulate sau refacute. Intelegeri, colaborari, contracte, deplasari, proiecte, inscrisuri, comunicari si redactari, toate vor deveni problematice si vor scoate la lumina punctele slabe. Multe actiuni sunt zadarnicite numai din cauza unei comunicari gresite, incomplete, dintr-o neatenta transmitere a informatiilor. Va fi dificila solutionarea unor probleme si multe dintre ele vor ramane in zona de incertitudine, in asteptare pana in momentul in care Mercur in mers direct revine pe zona “afectata” aducand solutii si rezolvari adecvate.

Atentionarea este ca, pana pe 12 martie, sa nu se treaca cu usurinta peste lucrurile importante, sa nu se neglijeze detaliile atunci cand este vorba de a redacta un text, un contract, o intelegere, cand se gandeste un proiect sau un plan de afaceri, cand se culeg, se asimileaza ori se verifica informatiile ori atunci cand se transmit mai departe. Orice gresala va arunca totul in degringolada orice actiune pripita se va dovedi o risipa inutila de energie, superficialitatea va aduce mari neplaceri.

Nu ar trebui sa ne mire daca luna martie nu ne aduce progresul dorit, nu va insemna liniste si stabilitate, nu va fi prielnica unor decizii inspirate si va destructura tot ce s-a cladit din egoism sau intr-un mod mai putin onest.

Cele mai incercate zodii, de acest tranzit mercurian, vor fi Berbecii, Balantele, Capricornii si Racii; fiecare in felul sau si pe alt segment de viata. Pestii, Fecioarele, Gemenii si Sagetatorii vor intra sub o combinatie de influente, printre care opozitiile Soare-Marte si ale Nodurilor lunare.