In astrologie, planeta Marte reprezinta forta masculina, energia expansiva, Zeul razboiului. Asa cum Venus reprezinta o energie pasiva, tot asa Marte este o forta activa exprimata prin curaj, combativitate, dinamism. Culoarea asociata este rosul, iar ca metal – fierul. Interpretarea astrologica a planetei este lupta, rivalitate, industrie, foc, metal, arme, unelte ascutite. Este principiul violentei, rapiditatii, arderii, impulsivitatii, temeraritatii, brutalitatii, epuizarii. Planeta indica directia orientarii energiei, dar si facultatile mentale ale nativului. Intr-o tema astrologica feminina, Marte reprezinta amantul sau genul de barbat de care femeia se simte atrasa.Marte corespunde partii superioare a corpului, capul si sistemului muscular. Este Guvernator al semnului Berbec si al Scorpionului.

 

Marte in Berbec

Energia martiana este maxima, debordanta. Spirit pozitiv si deschis, lupta cinstit, cu multa ambitie pentru un tel maret; cel mai adesea este vizat postul de lider. Nativul are multa forta fizica, curaj, initiativa, spirit de aventura. Reactiile sunt prompte, precipitate. Ignora sfaturile si riscurile.

Femeile cu Marte in Berbec se simt atrase de barbati curajosi, enrgici, aventurosi.

Partile vulnerabile: capul, fata, maxilarele.

Marte in Leu

Curajul, entuziasmul, energia, harnicia sunt indreptate catre stralucire si recunoastere. Lupta cu demnitate, mandrie, incredere si hotarare pentru a obtine locul de sef, de lider. Mobilizarea este totala, intuitia si creativitatea aduc, de cele mai multe ori, succesul dorit. Aspectele discordante ale lui Marte presupun pierderea pozitiei sociale, conflicte cu autoritatile, cu copiii, dezastru financiar.

Femeile cu Marte in Leu au preferinta pentru barbati aratosi, stralucitori, bine pozitionati in societate.

Puncte sensibile: sistemul cardio-vascular, ochii, coloana vertebrala.

 

Marte in Sagetator

Planeta se simte bine in acest semn de foc. Ambitia, abilitatea organizatorica, eficienta se combina cu entuziasmul si dorinta de aventura. Obiectivele sunt de anvergura, tinteste spre posturi inalte si pozitii de lider. Riscurile sunt de tot felul si sunt  cauzate de curajul necugetat, dorintele pasionale, idealurile prea inalte, nerabdare, lipsa de umilinta.

Femeile cu Marte in Sagetator prefera barbatii dotati cu multa energie, calitati fizice si morale, care pot sa le ofere o viata interesanta.