In astrologie, planeta Marte reprezinta forta masculina, energia expansiva, Zeul razboiului. Asa cum Venus reprezinta o energie pasiva, tot asa Marte este o forta activa exprimata prin curaj, combativitate, dinamism. Culoarea asociata este rosul, iar ca metal – fierul. Interpretarea astrologica a planetei este lupta, rivalitate, industrie, foc, metal, arme, unelte ascutite. Este principiul violentei, rapiditatii, arderii, impulsivitatii, temeraritatii, brutalitatii, epuizarii. Planeta indica directia orientarii energiei, dar si facultatile mentale ale nativului. Intr-o tema astrologica feminina, Marte reprezinta amantul sau genul de barbat de care femeia se simte atrasa.Marte corespunde partii superioare a corpului, capul si sistemului muscular. Este Guvernator al semnului Berbec si al Scorpionului.

 

Marte in Gemeni

Este stimulata energia mentala, comunicarea, curiozitatea, ideile inspirate, sinceritatea, puterea de convingere.Abilitatile intelectuale si manuale pot fi exploatate in diverse profesii. Actiunile sunt uneori desfasurate pe mai multe planuri, sunt urmarite mai multe obiective si, in lipsa unei discipline, energia se epuizeaza inainte de finalizare.

Femeile cu Marte in Gemeni isi doresc barbati inteligenti, comunicativi, receptivi la cunoastere, noutate si schimbare.

Puncte nevralgice: clavicule, stern, umeri, brate, sistem nervos si respirator.

Marte in Balanta

Accentueaza puterea de perceptie si observatie, vointa, facultatile intelectuale. Energia este echilibrata, agresivitatea diminuata. Telurile propuse sunt urmarite cu diplomatie si rabdare. Ideea de echitate si dreptate este foarte importanta, la fel si cooperarea. Marte disonant predispune la conflicte relationale, despartiri, divorturi.

Femeile cu Marte in Balanta isi doresc barbati foarte sociabili, eleganti, manierati, cultivati.

Parti sensibile: sistemul urinar.

Marte in Varsator

Isi indreapta forta de lupta in slujba unei cauze sociale. Spirit intolerant, actioneaza brusc, surprinzator. Progresist si original, desi bine intentionat, intra usor in conflicte cu cei din jur. Tinde sa devina un militant politic. Adesea are o profesie foarte activa. Se poate alatura unor grupuri care au aceleasi interese, fraternizeaza cu persoane revoltate. Cand este rau aspectata, planeta predispune la ruperea unor relatii, etalarea agresivitatii, risc de accidente.

Femeile cu Marte in Varsator isi doresc barbati care au ceva special, un pic de excentricitate, nonconformism, inventivitate, idei moderne.

Parti nevralgice: picioare, circulatie arteriala, sistem nervos.