Luna Noua din data de 5 decembrie, ora 19 h 35, va fi un eveniment astrologic. El va avea loc in momentul de conjunctie dintre Soare si Luna in zodia Sagetator. In aceasta perioada, timp de 14 zile, toate actiunile si evenimentele care se produc vor avea efecte pe termen lung asupra noastra. Si tot ce vom intreprinde acum va avea dublu scop ori semnificatie: pentru bunastarea materiala, si pentru satisfactia interioara. In general, va fi o perioada de bucurie, de entuziasm creator, ne vom dori mai mult timp liber, distractii, placerea evenimentelor mondene.

Ascendentul Lunii Noi in Rac inseamna interes crescut pentru familie, traditii, trecut. Vom fi cuprinsi de emotia apropiatelor sarbatori, napaditi de amintiri si dor de parinti, copii, patrie. Vom dori sa facem ceva pentru bucuria sufletului nostru, sa ne apropiem mai mult de persoanele dragi, sa le daruim ceva material ori ceva emotional, din inima noastra. Persoanele care doresc sa se intoarca acasa din strainatate trebuie sa fie prudente in zilele de 5-7 decembrie deoarece calatoriile lungi nu sunt bine aspectate si pot avea probleme.

Pentru femei va fi mai solicitant , mai obositor, vor trebui sa munceasca mai mult la servici si acasa. In ceea ce priveste sanatatea, exista risc de raceli, infectii si intoxicari, urmate de complicatii neplacute. Boli karmice pot aparea pentru nativii semnelor cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn). Am lasat in urma o perioada dificila in care Venus Retrograd a fost slabita lipsindu-ne de sustinerea sa in dragoste, relatii, bani. Acum vom simti din plin efectul benefic al planetei.

Multe cupluri au avut neintelegeri sentimentale, poate chiar au cedat in fata dificultatilor si au hotarit sa se desparta. Odata cu Luna Noua se pot relua negocierile si, dupa o analiza logica si profunda vor decide cu mai mult discernamant o solutie definitiva. Parteneriatele si asocierile care se vor initia acum vor fi avantajoase si durabile. Afacerile vor prospera, riscurile fiind minime si beneficiile importante. Pe plan social, pentru cei care vor sa se afirme, care pregatesc de mult timp initierea unei afaceri prin proiecte sau creatii proprii, acum sunt cele mai bune sanse pentru a se lansa in domeniul socio-profesional. Vor beneficia de o buna primire, de popularitate si succes de termen lung. Urmatoarea Luna Noua va fi la inceputul lui ianuarie 2011.