Momentul de Luna Noua – sau Luna invizibila – in Pesti are loc pe 22 februarie 2012 la ora 0:35, la gradul 2:42.

Conjunctia Soare-Luna este insotita de o schimbare energetica, o echilibrare Inn-Yang favorabila inceputurilor si noilor proiecte. Potentialul energetic maxim este in zilele de 21-22 februarie scazand progresiv in urmatoarele 14 zile, insa influenta evenimentelor si actiunilor se va resimti pe parcursul unui an.

Conjunctia Luna-Soare, incadrata de Neptun si Kiron rascoleste planul emotional, amplifica sentimentele curate si profunde, dorinta de autocunoastere, interesul pentru planul spiritual; aduce ocazia de face o schimbare interioara constientizand problemele sufletesti si invingand teama de necunoscut.

Mercur se afla si el in semnul Pestilor aduce o nevoie puternica de introspectie si posibilitatea de a reevalua o situatie sau un aspect al vietii, de a se renunta la vechi obiceiuri si atitudini gresite, de a ierta, de a abandona lucrurile nefolositoare si de a se gasi o directie noua in domeniul indicat de Luna Noua in harta noastra natala. In aceste zile gandirea si simtirea pot fi usor tulburate si logica nu mai functioneaza, asa ca este bine sa ne conducem dupa intuitie si sa indraznim sa recunoastem si sa exprimam ceea ce dorim cu adevarat pentru noi. Acum avem posibilitatea sa ne detasam de material, de a ne contacta constient latura divina interioara, si de a o implica in viata noastra de zi cu zi, sa luam decizii si sa facem schimbarile necesare:

Pentru cei cu Ascendent in Berbec este influentata casa a XII-a. Acesti nativi au stari ciudate si vor incerca prin izolare, singuratate, introspectie, cautarea armoniei interioare, redresarea spirituala ori personala, impacarea cu sine, gasirea celei mai bune cai de deblocare a evolutiei lor. Pot gasi puterea de a se rupe de trecut, de a se deschide viitorului, de a face schimbari importante in viata lor. Vor dori sa inteleaga cauzele ascunse ale experientelor dure prin care au trecut sau atunci cand evenimentele scapa de sub control; vor incepe sa perceapa si partea nevazuta a lucrurilor.

Pentru cei cu Ascendent in Taur este influentata casa a XI-a. intuitia functioneaza bine si este momentul potrivit pentru decizii legate de integrarea in societate, idealurile umanitare, reconcilierea, planurile de viitor, gasirea unui anturaj potrivit aspiratiilor personale. Acesti nativi pot intalni persoane de exceptie care sa-i ajute, sa-i inteleaga, sa-i sfatuiasca, sa le devina mentor sau sa-i sprijine in mod discret. Vor avea multe contacte si vor castiga popularitate, vor putea sa se exprime mai bine si sa ia hotarari pentru aderarea la un grup sau asociatie.

Pentru cei cu Ascendent in Gemeni este influentata casa a X-a. imaginea sociala se recreeaza scotand la lumina bogatia interioara, unele calitati ascunse, o anume maturizare  si aspiratia sincera de armonizare cu cerintele vietii profesionale. Poate fi un moment bun pentru a lua decizii importante, pentru identificarea unor directii mai bune in construirea unei cariere in urmatoarele 12 luni. Aceste zile pot aduce mici succese si laude incurajatoare sau implicarea in proiecte de anvergura. E bine sa-si creeze disponibilitatea de a percepe mesajele subtile pe care le vor primi din partea destinului.

Pentru cei cu Ascendent in Rac este influentata casa a IX-a. aspectul spiritual capata o noua relevanta; se pot identifica noi directii de studiu, pot simti chemare spre largirea universului de cunoastere sau pentru aprofundarea unui anumit domeniu al cunoasterii superioare. Se creeaza circumstante favorabile pentru a percepe lumea in mod subtil, prin intuitie, clarvedere, viziune, revelatii. Unii vor primi lectii de viata care vor determina destructurarea sau restructurarea conceptiilor de viata pe care si le-au format pana acum.

Pentru cei cu Ascendent in Leu este influentata casa a VIII-a. unii vor fi preocupati de partea misterioasa a vietii descoperind  cauzele ascunse ale evenimentelor care le determina existenta. Altii vor trai pasiuni erotice foarte intense si vor simti nevoia de intimitate sau de a face confesiuni unei persoane de incredere. Unii nativi vor trece prin crize emotionale sau financiare si vor intelege natura obstacolelor, sursa neplacerilor prin care trec, schimbandu-si atitudinea fata de parteneri si fata de banii acestora.

Pentru cei cu Ascendent in Fecioara este influentata casa a VII-a. Relatiile, parteneriatele si asocierile de orice fel sunt percepute din alta perspectiva, mai idealista, mai toleranta. Nevoia de relationare este intensa si se pot lua decizii importante pe criterii mai putin obisnuite ori dintr-o ambitie fara sens. Poate fi un moment bun pentru o casatorie daca relatia are fundamente solide. Orice contract trebuie bine analizat si ar fi bine sa se tina cont de sfaturile unor avocati ori altor persoane de incredere – pentru decizii importante – deoarece sunt predispusi sa-si asume riscuri inutile.

Pentru cei cu Ascendent in Balanta este influentata casa a VI-a. Munca de fiecare zi si relatiile profesionale necesita schimbari profunde si de durata; acum poate fi primul pas. Multi vor intelege ca este timpul sa-si asume responsabilitati suplimentare, sa acorde ajutor rudelor, sa-si reorganizeze timpul de lucru. Altii vor fi sfatuiti de medic sau vor fi nevoiti de starea lor de sanatate sa schimbe obiceiurile nesanatoase si sa isi impuna o anume igiena, restrictii alimentare, cumpatare, post; vor observa ca si excesul de medicamente le este daunator.

Pentru cei cu Ascendent in Scorpion este influentata casa a V-a. este o perioada foarte buna pentru exprimarea creativitatii si exploatarea unor calitati artistice, sportive, educative, pentru intalniri cu prietenii si relatii sentimentale. O iubire se poate naste dintr-o relatie obisnuita pentru ca perceptia asupra oamenilor este cu totul noua. Intuita functioneaza bine pentru cei care au ajuns la o anume intelepciune si maturitate sentimentala; pot sa se comporte si sa se exprime cu totul altfel decat pana acum, sa fie mai afectuosi, sa isi doreasca un copil.

Pentru cei cu Ascendent in Sagetator este influentata casa a IV-a. este o perioada in care sensibilitatea si starile emotionale sunt accentuate, creste dorinta de a intensifica relatiile de familie, de a oferi dragoste si ocrotire copiilor si parintilor. Simt nevoia de meditatie, introspectie si analiza a vietii de familie, a legaturii cu trecutul. Este un moment bun de a lua decizii cu privire la parinti, la copii sau pentru a schimba ceva in casa ori domiciliul. Unele persoane vor pleca pentru a munci in strainatate, altele se vor intoarce acasa de dragul familiei.

Pentru cei cu Ascendent in Capricorn este influentata casa a III-a. Comunicarea, invatarea, deplasarile scurte si relatiile cu cei din jur se intensifica iesind in evidenta punctele slabe, deficientele si atitudinea gresita de pana acum. Acesti nativi privesc lucrurile intr-o noua lumina, modul lor de a gandi se schimba, devin mai intuitivi si vor simti dorinta de face modificari in mediul inconjurator. Unii isi vor descoperi talente ascunse necultivate si neexploatate; manifestarea unor calitati artistice poate incepe in aceasta perioada si activitatea scriitoricesca este foarte avantajata. Altii vor cauta sa se apropie de persoane cu totul deosebite si se simt atrasi de mediile elevate.

Pentru cei cu Ascendent in Varsator este influentata casa a II-a. este o perioada buna pentru a porni o noua afacere, noi proiecte de investitii, descoperirea unor tranzactii inteligente, folosirea eficienta a unor abilitati native. Cei care au depus eforturi serioase pot avea castiguri si recompense frumoase. Unii nativi pot primi “lectii de viata” cu privire la atitudinea fata de bani si fata de modul in care ii procura; vor intelege sa fie mai generosi fata de familie, sa returneze o parte din ceea ce au primit pana acum.

Pentru cei cu Ascendent in Pesti este influentata casa I. poate fi o perioada de afirmare, de initierea unor schimbari bune, de manifestare a dorintelor si de punere in lumina a personalitatii lor. Pentru unii va fi nevoie de renuntarea la trecut, de curajul de a face noi proiecte pentru viata lor. Vor simti ca perspectivele sunt bune, ca au dorinta de independenta, progres, de schimbare, de noi experiente si puterea de a lupta cu obstacolele. Daca au avut de suferit, este un moment bun pentru a incepe vindecarea trupeasca sau sufleteasca.