In mitologie, Lilith este o reprezentanta feminina, razvratita, care accepta sacrificiul in schimbul cunoasterii. Adevarul nu este totdeauna placut si acceptat, de multe ori este ascuns, ignorat. Pentru a trece mai usor prin viata ne creem o atmosfera iluzorie, de Negare a realitatii.

Cuvinte cheie: vid, steril, ilegitim, refuz, karma, suferinta, revolta, placere, tentatie, fascinatie, separare etc.

Luna Neagra parcurge aproximativ 40 grade pe an, iar intreg zodiacul in 8 ani si 10 luni. Este un punct energetic ce corespunde unuia dintre cele doua centre ale orbitei elipsoidale pe care o parcurge Luna.

In tema natala indica experiente neplacute, suferinte ce au legatura cu dualitatea principiilor masculin si feminin, cu sexualitatea. Poate fi o relevare a instinctelor primitive, a lipsei de masura in placeri, a unor blocaje, frustrari, deceptii, inhibitii ori neputinta a psihicului. Se considera ca Lilith are, in astrograma o incarcatura karmica, emotionala, ce isi are radacinile in trecutul indepartat si este depozitata in subconstient. Prin urmare, dificultatile prin care trebuie sa trecem sunt datorii karmice, cauzate de actiunile gresite din alte vieti.

Aceste probleme pot fi interpretate in functie de zodia si casa ocupata, dar si prin aspectele pe care le realizeaza cu planetele. Prin constientizarea dificultatilor indicate de Luna Neagra si printr-un efort de vointa, se poate ajunge la o intelegere, atenuare sau depasire a lor.