Lilith este un punct energetic cu rezonante negative; poate reprezenta un prag de netrecut, lucruri interzise, un fel de provocare si fascinatie irezistibila; induce reactii violente, nesupunere, perversitate, sadism, instincte primitive, lipsa de masura, teama, disperare, cruzime, tentatie, manipulare, o gama larga de slabiciuni, complexe si frustrari, in raport cu zodia, casa si relatia sa cu alte planete.

Luna Neagra tranziteaza Berbecul din 24 martie pana in 16 decembrie 2011 si, in acest semn de foc, determina multa impulsivitate, agresivitate, senzualitate, pasionalitate, nerabdare, instabilitate, dusmanie, egoism.

In prima perioada a realizat conjunctie cu Uranus aducand evenimente explozive si neasteptate. Insa de la sfarsitul lunii aprilie se pozitioneaza intr-o stresanta opozitie cu planeta Saturn.

Lilith este un indicator karmic foarte important, un loc de suferinta care se activeaza in anumite situatii, iar aspectul disonant cu Saturn declanseaza experiente neplacute, dificultati cauzate de atitudinile si actiunile gresite din alte vieti.
Luna Negra reprezinta dorintele cele mai primitive si subconstiente care uneori ies la suprafata; si mai ales acum, in Berbecul atat de spontan si impetuos, nerabdator, rebel, aventuros, nestapanit, razboinic, inflacarat. In perioada 15 octombrie – 25 noiembrie, necesitatea de a ne afirma cerintele personale, exigentele nejustificate si un anume egocentrism sunt impulsionate de pozitia lui Marte in Leu.

Opozitia lui Saturn este un obstacol, o amenintare, o intarziere si o restrictionare, o necesitate de a reflecta serios asupra dorintelor ce tasnesc necenzurate din subconstient. Pentru unele persoane se poate produce o repetare a greselilor din trecut, iar pentru altele va fi o perioada dificila trebuind sa plateasca datorii karmice fata de altii.

Opozitia Saturn – Lilith este o confruntare intre dorinta, tentatie, razvratire, si datorie, responsabilitate, supunere rabdatoare. Aceste contradictii sunt prezente pe o anumita axa din astrograma natala a fiecaruia dintre noi si pune la grea incercare puterea de rezistenta, autocontrolul, discernamantul si capacitatea de intelegerea a oamenilor, situatiilor, evenimentelor.

Pana pe 16 decembrie 2011, la modul general si foarte succint, se poate spune ca:

Pentru cei care au Ascendentul in Berbec sau Balanta provocarile apar in plan comportamental si in relatiile de parteneriat (contracte, divorturi, adversitati etc.).

Persoanele cu Ascendentul in Taur sau Scorpion pot avea probleme de sanatate, boli karmice, dificultati la locul de munca sau in obtinerea unei slujbe, dusmani ascunsi, esecuri.

Pentru nativii cu Ascendent in Gemeni ori Sagetator constrangerile exista in planul social, afecteaza proiectele si perspectivele de viitor, prietenii si protectorii, legaturile afective, pasiunile, moralitatea, educatia si copiii.

Cei cu Ascendent in Rac sau Capricorn trebuie sa fie prudenti in problemele de familie si camin, in activitatea profesionala, afirmarea imaginii lor in societate.

Persoanele cu Ascendent in Leu si Varsator au de rezolvat probleme de comunicare, deplasare, calatorii, strainatate, invatare, educatie superioara, exprimarea sau propagarea unor idei, convingeri filozofice ori religioase etc.

Pentru cei cu Ascendentul in Fecioara si Pesti situatiile dificile se exercita in planul financiar (afaceri, mosteniri, testamente, asigurari etc.) si in evenimente cu impact psihologic.

Dupa 16 decembrie, Luna Neagra se muta in Taur si capata alte valente, dar opozitia cu Saturn continua pana spre sfarsitul lui februarie 2012.