Perioada este sub influenta Soarelui in Varsator in bun aspect cu Jupiter din Berbec. Marte in Varsator aduce energie sporita, mobilizare, lupta, aventura, evenimente bruste. Se realizeaza astfel o combinatie exploziva, fata de perioada anterioara. Dinamismul, extravertirea, pasiunea, independenta, originalitate, incredere in viitor, agitatie, curaj. Mercur in Capricorn si Saturn din Balanta mai atenueaza din entuziasmul nostru nemasurat. Luna este in descrestere, deci trebuie sa muncim cu perseverenta la toate planurile incepute.

Leu sau Ascendent in Leu

Aceste persoane se simt atrase de distractii, intalniri, momente de relaxare din timpul liber. Petrec clipe placute cu persoana iubita ori alaturi de copii. Relatia de dragoste merge bine, unii vor decide sa se logodeasca. Altii vor intalni o persoana cu care vor lega o prietenie ce are sanse sa dureze (in jur de 23 ianuarie). Insa multi nativi se gandesc doar la aventura; doresc sa faca lungi calatorii, sa cunoasca lucruri si oameni noi. Mai pot fi interesati de  cultura, filozofii, strainatate, limbi straine, credinta, spiritualitate, initiere intr-o noua invatatura, studii superioare. Pentru toate acestea ei devin deschisi si vor avea posibilitatea de a-si satisface macar in parte aspiratiile.
Relatiile cu prietenii, partenerii sunt variabile, zilele de 22-23 sunt calme si aduc conciliere, dar se pot certa pe 26-27, fie cu cineva din familie, fie cu colegi de serviciu.