Prima decada a Noului An este o perioada mai optimista pentru ca Micul Benefic, Venus este in aspect foarte bun cu perechea Jupiter-Uranus, iar Mercur revine in miscare directa in semnul de foc al Sagetatorului. Zodia Capricorn, cu Nodul Nord, Pluton, Soare si Marte este plina de forta si ne determina sa actionam mai hotarat. Luna continua descresterea pana pe 4 ianuarie. Atunci se realizeaza conjunctia Soare – Luna (Luna Noua si eclipsa de soare), cu  Soarele in Capricorn. Acest eveniment poate fi considerat un inceput pentru planurile noastre concrete din acest an.

Soare in  Leu sau Ascendent in Leu

Locul de munca este foarte solicitant, provocarile sunt mari. Prezenta luiMarte indica mult dinamism, energie, determinare. Luna Noua le da ambitia de a-si dovedi competenta. Evenimentele din 4 si 8 ianuarie vor solicita constientizarea obstacolelor, revizuirea planurilor si a metodelor de lucru, analizarea avantajelor si dezavantajelor, gasirea unor compromisuri, o mai buna adaptare in relatiile de munca.

Acesti nativi simt nevoia de a se relaxa, distra, plimba, insa timpul este limitat; vor avea mai multe sanse dupa 8 ianuarie. Ca o compensare pentru eforturile din sfera profesionala, este linistea si confortul de acasa.