Actor celebru, DiCaprio interpreteaza magistral rolul poetului Arthur Rimbaud din filmul “Eclipsa Totala” (Totale eclipse – 1995). Vizionarea filmului lasa impresia ca actorul si personajul au multe lucruri in comun si chiar asa este.

Nascut la 11 noiembrie 1974, in Los Ageles, Leonardo DiCaprio debuteaza – ca si scriitorul francez – inca din adolescenta – in spoturi publicitare si in filme seriale, facandu-se remarcat in cinematografie la varsta de 15 ani.

Astrogramele acestor doua personalitati au multe elemente comune:

Toate casele astrologice se gasesc in aceleasi semne zodiacale in astrogramele acestor doua personalitati.

Ascendentul, Luna si un stelium de planete in Balanta confera ambilor nativi gustul divertismentului, al manifestarilor artistice si al relatiilor sociale, aspiratia catre o viata frumoasa; au spontaneitate si entuziasm, inteligenta profunda, simt estetic dezvoltat, fantezie bogata, un farmec remarcabil, memorie buna, incapatanare, instabilitate, uneori nehotarare sau izbucniri vulcanice.

Dorinta puternica de afirmare, ambitia, tendinta de dominare si spiritul aventuros, sanatatea robusta sunt calitati comune ce parvin de la planetele prezente in casa I (Soarele pentru A. Rimbaud, Pluton, Mercur si Uranus pentru L. DiCaprio.).

In ambele astrograme casa a II-a, in Scorpion, este locuita de Marte in trigon cu Mijlocul Cerului (in Rac) oferind bogatie de idei, un orizont larg, o memorie infailibila, activitate debordanta, combativitate, curaj, dinamism, competitivitate, nevoia de afirmare, inters pentru castigarea banilor si asigurarea unei independente materiale si tentatia de a cheltui excesiv.

Casa a III-a (mentalul si comunicarea) este in Sagetator si foarte frumos valorizata de Jupiter pentru A. Rimbaud, si de Neptun  pentru L. DiCaprio; ambele planete sunt semnificatoare ale Pestilor si dau mentalului creativitate, intuitie si aspiratii spre spiritualitate. Jupiter a oferit lui A.Rimbaud succes la studii si in activitatile intelectuale, usurinta de a invata limbile straine, calatorii in strainatate, optimism. Neptun confera artistului Dicaprio multa imaginatie, dorinta de evadare din lumea reala, atractie pentru lumea magica a filmului, sansa unor calatorii indepartate.

Cu certitudine ca exista si numeroase deosebiri care fac distinctia intre destinele lor. Spre deosebire de poetul francez, DiCaprio este nativ Scorpion, cu Pluton in casa I, si beneficiaza de un frumos trigon regal pe semne de apa intre Marte, Jupiter si Mijlocul Cerului ceea ce inseamna un plus de sensibilitate, o bogatie emotionala, incarcatura afectiva ce influenteaza intregul sau comportament, succes si notorietate. Soarele in Scorpion ii da un puternic magnetism, o aura de mister, vointa puternica, profunzime, comportament instinctual, perseverenta, forta de regenerare.

Mijlocul Cerului in Rac este –  iarasi un loc comun pentu cei doi – indiciu al popularitatii si arata intuitie, sensibilitate, empatie, sentimentalism, imaginatie fecunda, atasament fata de trecut, instabilitate emotionala.

In astrograma natala a lui Leonardo DiCaprio se observa lipsa elementului pamant ceea ce semnifica un dezinteres pentru valorile materiale, o predominanta a valorilor mental-spirituale si sentimentale, o atitudine idealista. Este de remarcat prezenta lui Jupiter in casa a VI-a (a muncii si sanatatii) semnificand sanse de reusita, succes, bucurie in munca, beneficii, expansiune a activitatilor si deplasari in strainatate, colaborari cu persoane importante, si o sanatate excelenta.

Conjunctia dintre Jupiter si Lilith (casa a V-a) dezvaluie, dincolo de stralucirea de exterior a actorului, trairi fanteziste, necesitatea de a face lucruri iesite din comun, insatisfactii, dorinta de schimba, la un momentdat radical, modul de viata, deziluzii din partea unor prieteni sau parteneri, relatii amoroase nesatisfacatoare. Desi are o senzualitate puternica, tocmai acest lucru ii creeaza probleme si nefericire; Lilith in Pesti da capacitatea de a vedea si intelege adancul spiritului uman.

Din multitudinea de aspecte alegem sa aruncam o privire fugara asupra destinului sau – Nodul Nord – in Sagetator, casa a III-a. Leonardo DiCaprio vine din viata anterioara cu multa cunoastere si capacitatea de a transmite idei la nivel de mase. De aceea el nici nu a avut nevoie sa invete, sa se instruiasca prea mult, ci si-a folosit totdeauna intuitia, adica o adanca si indescriptibila cunoastere, pentru a castiga aprecierea si succesul chiar din copilarie. A urma in continuare vocea intuitiei este cel mai bun mod de a gasi adevaratul drum. Nu este bine sa se lase influentat de altii, ci trebuie sa se bazeze pe cunoasterea launtrica si spontana; destinul sau nu-i permite sa minta, sa deformeze adevarul, sa accepte nedreptatea sau sa insele. Are nevoie de perioade de liniste si singuratate pentru a-si redobandi calmul si forta interioara, pentru a se distanta de influentele nefaste care exista in locurile aglomerate. Pentru el sunt benefice calatoriile, contactul cu natura, cu apa, cu animalele, momentele de relaxare in care poate lua mai bine legatura cu simtul sau interior, cunoasterea intuitiva.

In urmatorii trei ani Pluton si Uranus ii va tulbura viata intima si de familie, relatiile de asociere si contractele de colaborare. O logodna sau o casatorie poate interveni in mod surprinzator, la fel ca si rupturile, certurile, schimbarile.

Cariera sa va prinde mai multa stralucire in 2013-2014 cand Neptun, planeta care simbolizeaza magia filmului, patrunde in casa muncii, iar Jupiter (norocul, succesul) revine in casa carierei; atunci va avea probabil din nou sansa sa primeasca roluri pe masura talentului sau si totodata va castiga si foarte multi bani.