Cantareata si compozitoarea americana, pe numele sau adevarat, Stefani Joanne Angelina Germanotta, este castigatoare a cinci premii Grammy, are un numar impresionant de fani in intreaga lume si peste un miliard de vizualizari pe You Tube.

Lady Gaga s-a nascut la New York, pe 28 martie 1986. La 17 ani se inscrie la Universitatea New York pentru a studia muzica si compozitia. Talentul sau a propulsat-o foarte rapid in lumea muzicii, iar succesul a crescut in mod incredibil. Este apreciata mai ales pentru faptul ca a revolutionat muzica pop prin compozitiile originale, strabatute de “o energie stralucitoare”.

Astrograma artistei este dominata de elementul foc. Lady Gaga este nativa Berbec, are Ascendentul in Sagetator si patru planete in semne de foc (Soare, Venus, Saturn si Uranus), iar Marte (guvernator al Soarelui) se afla in casa I. Personalitatea sa frapanta este plina de energie, curaj, entuziasm, optimism, pasiune, intuitie, magnetism, hotarare, forta, caldura, orgoliu, dorinta de afirmare. Jupiter, ca planeta dominanta a astrogramei arata o persoana activa, increzatoare, expansiva, care nu se opreste in fata limitelor sau obstacolelor.

Cu Uranus pe casa I (Sagetator) se accentueaza tendinta de dominare, de afirmare, de independenta, ambitia de a a-si impune ideile neconventionale, de a soca anturajul prin excentricitate. Ea insasi declara ca, la scoala era privita ca o persoana ciudata si a trebuit sa se obisnuiasca cu asemenea etichete. Mai tarziu va sti sa exploateze aceasta caracteristica a personalitatii sale afisandu-se cu cele mai extravagante toalete vazute vreodata.

Lady Gaga stie ca este unica, deosebita si vrea sa iasa si mai mult in evidenta; isi decoloreaza parul pentru a nu mai fi confundata cu Amy Winehouse.

Numarul sau de destin (1 – Soare, foc) confirma vointa ferma de a-si atinge telurile, puterea de creatie, ascensiunea spectaculoasa a carierei sale prin eforturi personale si initiative indraznete.

Uranus conjunct cu Marte ofera energie supravoltata, dorinta de lupta si triumf in plan social, nonconformism si reactii neasteptate, asumarea riscurilor. Din fericire, Marte se afla in Capricorn si permite un bun control al actiunilor, rezistenta, perseverenta, multa abilitate in aprecierea corecta a situatiilor si luarea unor decizii bune.

Calitatile artistice, si intelectuale, fecunditatea creatoare sunt indicate de Jupiter si Mercur in Pesti, trigonul Jupiter – Pluton, conjunctia Uranus – Marte in trigon cu Venus (casa a V-a), Venus conjunct cu Fortuna, Lilith si Nodul Nord in Taur si casa a V-a, Neptun in casa a II-a in sextil cu Jupiter, Chiron in Gemeni s.a. Venus in casa a V-a aduce multa bucurie si satisfactii in activitatile creative, talent dramatic, dotare scenica, succes in afacerile legate de divertisment.

Elementul apa este si el destul de bine reprezentat in astrograma aducand multa emotie, sensibilitate si o vulnerabilitate mai greu de sesizat de catre cei din jur. Daca analizam cu atentie aparitiile sale putem sesiza incercarile de disimulare, placerea de a se prezenta intr-o diversitate de ipostaze, de a se ascunde in spatele hainelor somptuoase, a perucilor socante, a machiajului intens, incat uneori e greu de recunoscut. Emotiile sale sunt tinute in secret; isi cultiva aura de mister insa, de fapt incerca sa-si controleze sentimentele puternice si profunde (Luna in Scorpion, Mercur in Pesti).  Intuieste perfect personalitatea celor din jur, dar nu doreste sa se lase cunoscuta, sa-si expuna sensibilitatile si slabiciunile, pastreaza in secret ganduri si emotii, iar uneori neaga realitatea, ceea ce-i sporeste si mai mult carisma.

Chiar si in viata particulara, Lady Gaga are un efect puternic asupra celor din jur (Chiron casa a VII-a), dar exista un paradox pe care nici ea nu si-l poate explica. Relatiile intime incep usor si frumos, insa se destrama rapid, sunt superficiale (casa VII in Gemeni). Cat despre o casatorie traditionala, sunt sanse putine sa se realizeze (Iunona careu cu Jupiter si Mercur) pentru ca se pune problema libertatii sale de exprimare si explorare alaturi de o persoana care sa-i stimuleze creativitatea si s-o sustina in cariera (Jupiter in Pesti, casa a IV-a, Marte in Capricorn). Aspiratia sa interioara este spre un partener serios si cu o pozitie sociala cat mai inalta. (Iunona conjunctie Saturn).

Lilith in Taur, casa a V-a, arata si el un dezechilibru in viata amoroasa, hipersensibilitate, frustrari sexuale, cautarea permanenta a placerii, multa gelozie si posesivitate, o lipsa de afectiune si tandrete resimtita inca din copilarie. Acest aspect ascunde un potential deosebit, inseamna si sarcina karmica de a-si dezvolta bogatia interioara, de a-si exploata aptitudinile, de a obtine bani si confort material.

Pozitia Lunii in Scorpion, casa a XII-a, tradeaza multa imaginatie si idei obsesive (legate de viata, moarte si sexualitate), pasiuni persistente si idealuri de afirmare, instincte puternice, o intuitie excelenta.

Luna realizeaza sextil cu Mijlocul Cerului ceea ce confera autoritate, sensibilitate, simtul ascutit al valorilor, concretizarea meritelor artistice, popularitate, orientarea spre profesii care se adreseaza in mod direct oamenilor, publicului.

Mijlocul Cerului in Fecioara ne vorbeste despre eficienta si precizie, perfectionism, inteligenta practica, atentie la detalii, capacitate de obsevare si analizare, nevoia de a se angaja in actiuni utile si chiar caritabile. Cu Mijlocul Cerului in Fecioara nimic nu se obtine fara munca perseverenta, si d-ra Grmanotta s-a angajat cu toate puterile spre atingerea scopurilor. Prezenta planetei uraniene Zeus pe casa a X-a o ajuta sa isi planifice bine energiile, sa-si dezvolte calitatile, sa se ridice deasupra necazurilor, sa se focalizeze pe continua evolutie. Zeus confera inalta protectie, extinderea cautarilor intelectuale si spirituale, motivare, idei creative, redescoperirea de sine.