Iunona simbolizeaza in primul rand femeia ca sotie, viata in cuplu, stabilitatea casatoriei. Prin pozitie, aspecte si raportul sau cu Venus, Iunona reflecta legatura conjugala, stabilitatea, fidelitatea. Se mai poate descoperi ce fel de partener va fi atras de nativ si cum vor fi relatiile de prietenie, in general.

Cand asteroidul Iunona este dominant intr-o tema, nativul petrece intraga viata experimentand lectiile casei a VII-a: casatoria, cooperarea, intelegerea, armonia, compromisurile in relatii.

Nu doar casatoria este domeniul patronat de Iunona ci si aspectele pur feminine, cum ar fi fecunditatea. Se mai poate vorbi de autoritatea maternala, de drepturile femeilor. Aspectele neplacute se refera la gelozie, posesivitate, ura, razbunare.

Multe persoane marcate de Iunona pot sacrifica o cariera in favoarea casniciei asteptand sa primeasca in schimb iubire si apreciere. Cand asteptarile le sunt inselate, apare teama ca nu se pot descurca singure si sentimentul posesivitatii.

Pe plan profesional, Iunona orienteaza spre meserii consacrate frumusetii cum ar fi cele legate de moda, cosmetica, manechin etc.
Pozitia in semne arata felul relatiei afective pe care o vom trai, partenerul potrivit si pe care il atragem in mod intuitiv dar si felul in care ne raportam la alte relatii sociale.

Pozitia asteroidului in case arata domeniul de viata in care avem cel mai mult nevoie de relatii afective si in ce masura suntem dependenti de ceilalti. Aici experientele relationale vor fi semnificative.

Pentru barbati Iunona reflecta capacitatea de a trai o relatie egalitara, de a se adapta la viata de familie.