Ascendent in Berbec. Saturn, alaturi de Nodul Nord, tranziteaza casa a VIII-a, un sector al finantelor si bunurilor parteneriale, al relatiilor intime, al transformarilor si al regenerarii. Pe aceste domenii este necesar sa se acumuleze experienta, lectii de viata, putere de autocontrol. Se vor intampina probleme financiare, obstacole in obtinerea unor credite, dificultati in folosirea sau redistribuirea bunurilor materiale provenite din alte surse dacat munca proprie. Mostenirile sau impartirea echitabila a unor proprietati vor deveni sursa de griji si neplaceri impunand acestor nativi necesitatea de a fi mai realisti, mai prudenti, mai circumspecti si mai rabdatori in evaluarea si abordarea acestor situatii. Aceste persoane vor avea momente de teama, suferinta, depresie sau vor simti interior neputinta de a controla anumite schimbari nedorite, de a suporta pierderi si renuntari la anumite atasamente fizice ori materiale. Maturizarea psihologica este un lucru important dar care nu se poate obtine decat prin readaptare, prin explorarea profunzimilor propriei fiinte si acceptarea transformarii. Se accentueaza atractia catre stiinte, cercetari sau activitati oculte si se cauta o intelegere mai subtila a legaturii indestructibile care exista intre viata si moarte.

Ascendent in Taur. Mai multe teste, confruntari si divergente de interese in relatiile cu partenerii sau cu opozantii. Sunt multe lucruri de invatat, si multe atitudini gresite de schimbat pentru a se stabili o armonie reala cu acele persoane cu care vor sa intre in parteneriate de casatorie, de afaceri ori de colaborare pe termen scurt. Neintelegerile, certurile, rupturile, raceala cu care sunt tratati aduce in atentie un comportament gresit din partea nativilor sau o alegere nepotrivita de care abia acum isi vor da seama. Saturn ii pune in fata realitatii dure, ii obliga sa-si recunoasca lipsa de discernamant si responsabilitate care i-a determinat sa intre in combinatii ciudate ori sa-si faca planuri iluzorii cu privire la avantajele unei asocieri. Vor trece prin despartiri si divorturi, vor trebui sa se maturizeze si sa devina responsabili pentru ceea ce promit, pentru ceea ce stabilesc in contracte si intelegeri. Rabdarea le poate fi pusa la incercare si prin alte feluri de incercari, cum ar fi obstacole si intarzieri in ceea ce priveste realizarea unei uniuni, unui parteneriat. Casatoria se poate amana din varii motive, contactele sunt respinse, intelegerile cad si partenerii devin excesiv de exigenti, apar concurenti sau opozanti care le pun o serie de probleme. Se vor primi “lectii de viata” care ii vor face mai intelepti si mai experimentati in abordarea relatiilor si uniunilor, in solutionarea conflictelor.

Ascendent in Gemeni. Saturn parcurge casa a VI-a care corespunde sectorului sanatatii, muncii de rutina, locului de munca si responsabilitatilor. Aici se va impune mai multa disciplina si organizare, mai multa seriozitate, mai multa ambitie, mai multe eforturi si mai multa rabdare, abordarea tuturor problemelor cu mult discernamant. Dupa trecerea li Saturn, peste doi ani si jumatate, se va putea observa o schimbare drastica in conditiile de munca, si foarte putine persoane isi vor pastra actuala slujba. Sanatatea va fi incercata de suferinte trecatoare, stres sau depresie, raceli, dar si prin cronicizarea unor boli care nu sunt corect tratate. Se va impune un regim de viata mai strict, munca disciplinata, regim alimentar, renuntarea la excese. Sunt de asteptat responsabilitati suplimentare obligatii presante si corvezi dezagreabile care ii vor obliga pe acesti nativi sa isi organizeze bine timpul, sa isi impuna o disciplina severa pentru a face fata tuturor cerintelor exterioare si pentru a fi productivi. Vor fi perioade in care munca le va fi rasplatita in plan moral si material, dar si perioade in care vor actiona mai mult in interesul altora pentru a plati datorii karmice.

Ascendent in Rac. Casa a V-a – domeniul care inglobeaza activitatile placute, distractiile, aventura, libera exprimare a personalitatii, iubirea, creativitatea, copiii – va fi sub influenta lui Saturn, Stapanul Timpului. Aici vor aparea o serie de blocaje, frustrari, corectii, nemultumiri, raceala afectiva, responsabilitati, dar si realizari prin eforturi sustinute. Se va impune o reorganizare a timpului liber in scopuri mai realiste, mai practice ori poate mai ambitioase. Oricat talent si creativitate ar exista, munca asidua si metodica este cheia succesului. O activitate artistica sau un hoby pot deveni o profesie, o sursa de castig. Disciplina, seriozitatea, precautia, efortul pe termen lung si rabdarea sunt lectiile lui Saturn in aceasta perioada de doi ani si jumatate. Relatiile de iubire vor fi puse la incercari si teste dificile, prieteniile vor fi supuse unei analize severe si triate, datoriile catre prieteni trebuiesc platite si nimic nu se va obtine nemeritat. Cei care au copii vor trece prin momente dificile si vor trebui sa inteleaga ca au o mare responsabilitate fata de acestia, ca este necesar sa se ocupe mai atent de educatia lor.

Ascendent in Leu. Tranzitand casa a IV-a, Saturn, alaturi de Nodul Nord atinge viata personala, de familie, siguranta emotionala. Problemele de familie sunt diverse, legate de partenerul de viata, de parinti, de stramosi, de patrimoniu, mostenire si locuinta. Cei care au neglijat anumite responsabilitati in acest sector de viata sunt acum determinati sa isi concentreze eforturile pentru a rezolva anumite deficiente, probleme locative, pentru a se achita de unele obligatii de familie sau pentru a asigura securitatea celor dragi. Este nevoie de multa rabdare, rezistenta, umilinta si autocontrol, seriozitate si intelepciune in luarea unor decizii. Viata de familie intra in conflict cu cerintele activitatii profesionale, iar problemele personale afecteaza cariera si imaginea publica declansand crize emotionale, depresie, senzatia de neputinta sau iritare. Vor fi greu de indurat unele restrictii, de acceptat sacrificii deosebite fara a intelege cu adevarat cauza si rostul lor; Saturn vine cu intelepciune si rabdare sa dea “lectii de viata”, sa arate calea justa, sa pedepseasca lipsa de discernamant, imprudenta, nerabdarea, dezordinea si neseriozitatea.

Ascendent in Fecioara. Saturn tranziteaza casa a III-a pentru a corecta carentele in ceea ce priveste comunicarea si invatarea ori relatiile cu mediul inconjurator, cu fratii si surorile. Este o perioada propice acumularii unor cunostinte teoretice si practice, specializarii in anumite profesii, aprofundarii unor studii si cercetari in varii domenii de interes. Acesti nativi vor deveni mai seriosi, mai organizati, concentrati pe lucrurile esentiale, analizand cu mai multa luciditate si realism atat informatiile pe care le primesc, cat si deciziile pe care le iau. Vor exista perioade mai dificile in care au de rezolvat o serie de probleme legate de mediul inconjurator simtindu-se presati de evenimente ori alegand sa se implice cu responsabilitate in actiuni de imbunatatire a relatiilor si schimburilor cu cei din jur. Pot face planuri ambitioase si strategii pe termen lung pentru ca Saturn favorizeaza gandirea practica, organizarea metodica, vointa si autocontrolul in comunicare. Evenimentele vor determina o triere a relatiilor cu cei din jur, delimitarea de persoanele care pot incurca sau destabiliza actiunile nativilor, ori vor incerca sa-i deturneze de la scopurile lor. Sigur ca maturizarea si intelepciunea se vor obtine si prin unele “lectii de viata”, adica trecand si prin situatii neplacute, prin greseli si pierderi, prin efortul de a invata si a intelege in profunzime informatiile.

Ascendent in Balanta. Saturn, alaturi de Nodul Nord, in casa a II-a – a banilor obtinuti din munca directa – actioneaza lent dar puternic determinand corectarea atitudinii fata de munca, reconsiderarea propriilor valori, alegerea unor metode mai bune de a castiga bani. Reorganizarea afacerilor, reconsiderarea resurselor, exploatarea ideilor, aptitudinilor si talentelor care exista in fiecare in stare latenta va contribui la stabilizarea situatiei materiale, la cresterea increderii in fortele proprii. Saturn sprijina eforturile, da rabdare si chibzuinta, ambitia de a reusi, se opune risipei si neglijarii responsabilitatilor, obliga la o atitudine serioasa si onestitate. Daca exista pierderi si esecuri cauzele sunt de natura karmica, insemnand greseli si un comportament neechitabil in trecut. Alaturi de Nodul Nord, Saturn creeaza o perioada buna pentru acumularea de experienta in domeniul afacerilor, de consolidare a situatiei materiale si ar fi bine ca acesti nativi sa se implice mai mult in reconsiderarea surselor financiare. Nimic nu se va obtine nemeritat, iar irosirea banilor nu este permisa. A invata valoarea banilor este una dintre “lectiile de viata” ale lui Saturn.

Ascendent in Scorpion. Acest tranzit al lui Saturn, impreuna cu Nodul Nord in casa I reprezinta o perioada de maturizare, de restructurare, definire si punere in valoare a personalitatii. Confruntarea cu o serie de probleme, cu obstacole si opozitii din partea unor persoane, cu propriile temeri si obsesii, va determina o atitudine mai realista in fata vietii, o putere mai mare de autocontrol. Saturn indeamna la prudenta, responsabilizare, analiza rece si organizare, urmarirea perseverenta a unor planuri ambitioase. Rezolvand probleme dificile, asumandu-si unele sarcini si adoptand o atitudine serioasa si pragmatica in abordarea oricarei situatii, se va realiza o consolidare a increderii in fortele proprii. Se cere o atitudine realista, disciplina, discernamant, rabdare, onestitate, rezistenta la efort si in fata incercarilor vietii. Dorinta de afirmare va fi mai puternica insa nimic nu se va obtine nemeritat, iar incercarile de eludare a legalitatii vor fi aspru pedepsite in aceasta perioada.

Ascendent in Sagetator. Saturn, impreuna cu Nodul Nord, tranziteaza casa a XII-a, zona cu incarcatura karmica, ganduri si actiuni secrete, dusmani ascunsi. Evenimentele, incercarile, pierderile, emotiile, situatiile tensionate si starile depresive nu sunt bine definite si uneori au cauze neclare. Unele persoane vor fi determinate sa-si faca un examen de constiinta pentru a intelege unde si cu ce au gresit, ce trebuie sa schimbe in interiorul lor, cum trebuie sa infrunte o serie de probleme sau cum sa treaca blocajele si inhibitiile. Nevoia de izolare este iminenta si va trebui sa se faca o analiza profunda a dorintelor secrete si a scopurilor importante pe care doresc sa le urmareasca in viata. Adoptand o atitudine serioasa, disciplinata, practica, rabdatoare, perseverenta, Saturn ajuta in aceasta perioada la reorientarea catre obiective practice si la legerea mijloacelor de realizare a lor. Planurile secrete, indelung studiate si restructurate au forta mai mare de realizare. La sfarsitul acestei perioade va creste puterea de analiza, intelegere, autocontrol si se va observa o certa maturizare.

Ascendent in Capricorn. Tranzitul lui Saturn, alaturi de Nodul Nord, prin casa a XI-a va insemna o concentrare de eforturi in zona vietii sociale. Este timpul pentru examinarea si redefinirea planurilor de viitor, adaptarea la realitate, gasirea celor mai bune mijloace de realizare a obiectivelor. Este necesara obtinerea unui echilibru intre interesele personale si cele sociale, reconsiderarea raporturilor de cooperare, de prietenie si protectie reciproca in cadrul unui grup, asociatie, partid, club etc. Saturn impune prudenta, discernamant, seriozitate, responsabilizare, rezistenta la efort si rabdare, viziune pragmatica, trierea relatiilor, renuntarea la orice element inadecvat cu telurile propuse. Saturn este guvernatorul Capricornului si se afla intr-o pozitie favorabila ajutand la castigarea increderii in fortele proprii, la atingerea unei pozitii sociale pe care si-o doresc. Totusi, nimic nu se obtine usor, fara lupta, fara stradanie, nemeritat. Nu vor lipsi confruntarile, situatiile tensionate, obstacolele, intarzieri si tradari din partea unor asociati sau prieteni, dezamagiri din partea unor protectori. Lectia lui Saturn este de a actiona mai mult pe cont propriu, fara a pierde din vedere responsabilitatile sociale.

Ascendent in Varsator. Saturn, impreuna cu Nodul Nord, strabat casa a X-a, a carierei, profesiei, reputatiei sociale. Aduce multa determinare, responsabilizare, ambitia de a urca in ierarhie, necesitatea de canalizare a eforturile in scopuri importante. Se va cere un grad mai mare de disciplinare si organizare, asumarea unor responsabilitati sporite, urmarirea cu tenacitate a unor obiective practice si realiste, pe termen lung. Uneori va aprea senzatia ca este imposibil de armonizat viata sociala cu cea personala; apar perioade de oboseala, stress, tensiuni si contradictii intre interesele personale si cele familiale. Este de dorit sa nu se piarda marile oportunitati, sa nu se refuze un post de raspundere, sa nu existe teama de esec sau de obstacole insurmontabile. Trecand prin incercari si teste dificile, sacrificand uneori viata personala, se castiga multa experienta, forta interioara, maturitate. Nimic nu se obtine usor si nemeritat, dar cu atat mai pretioasa va fi orice realizare, ascensiune sau recunostere a calitatilor. Rabdarea este punctul vulnerabil al Varsatorilor si nu va fi de loc usor pentru acesti nativi sa reziste in conditii de severitate si constrangere, sa accepte restrangerea libertatii de miscare. Fuga de realitate nu este o solutie, revolta nu aduce nimic bun, important este sa se inteleaga necesitatea unei deschideri in fata vietii, cerinta de adaptare la realitatea concreta si de acceptare a sanselor de evolutie.

Ascendent in Pesti. Saturn, impreuna cu Nodul Nord, tranziteaza casa a IX-a punand astfel accentul pe evolutia spirituala, deschiderea orizontului de cunoastere, definitivarea studiilor, relatiile cu strainatatea. Necesitatea de a urmari idealuri inalte este contracarata de temeri si obstacole dificile, de restrictii si conditionari greu de acceptat. Acest tranzit solicita rabdarea, perseverenta, ambitia, organizare si disciplinare, discernamant, seriozitate, obiective realiste si angajare ferma. Calatoriile in strainatate, continuarea studiilor, acumularea unui bagaj important de cunostinte si eforturile de slefuire a pregatirii intelectuale, toate acestea trebuie sa se faca avand in vedere scopuri bine definite, practice. Este o perioada profitabila, presarata cu oportunitati, cu oferte si sanse de imbunatatire a vietii. Acumularea unei cunoasteri teoretice si practice, reorientarea profesionala in acord cu experienta acumulata, maturizarea gandirii si cresterea increderii in fortele proprii aduce recunoastere sociala, stabilitate si siguranta materiala, implinirea unor vise.