Momentul de Luna Noua in Taur se va produce prin conjunctia Luna-Soare, la gradul 1 si 35 de minute Taur, in data de 21 aprilie 2012, ora aproximativa a Bucurestiului, 9:18. Din perspectiva astrologica, Luna Noua inseamna inceputuri noi odata cu zilele de 21 si 22 aprilie care sunt marcate de o incarcare energetica si o crestere a potentialului de actiune si de implicare in proiecte de viitor. In aceste zile, chiar daca nu se trece la actiuni de anvergura, se pot lua unele decizii, se pot face primele demersuri, prmele gesturi si primii pasi spre lucrurile pe care ni le dorim.

Aspectul este, in general, legat de munca, afaceri, bani, avere, estetica, placeri, dragoste, insa pentru fiecare zodie are semnificatii particulare pentru ca atinge un anumit domeniu de viata. Relatiile planetare sunt bune si ar trebui sa profitam de aceste momente pentru a lua un start neintarziat, pregatiti si in cunostinta de cauza. Prudenta si viziunea pragmatica sunt specifice zodiei Taur – unde se produce Luna Noua – insa exista o buna sustinere din partea multor planete: Marte in Fecioara, Pluton in Capricorn si Neptun in Pesti. Jupiter aflat in Taur indica oportunitati pentru castiguri materiale ca un rezultat al eforturilor proprii, al rabdarii si perseverentei, al muncii de rutina. Multa atentie trebuie sa avem pentru modul in care comunicam, ne exprimam opiniile, ne grabim sa ii judecam pe ceilalti, in ce masura suntem egoisti si posesivi ori respectam legile.

Pentru cei cu Ascendent in Berbec este influentata casa a II-a. Sunt momente favorabile pentru a porni o afacere, un plan de investitii sau o tranzactie financiara, pentru a face o schimbaremajora in sfera muncii si a castigurilor banesti. Acesti nativii simt o mare provocare pentru a schimba sau pentru a reconsidera proiectele importante pentru profesia si cariera lor viitoare. Acum este perioada cea mai favorabila pentru initiative, idei revolutionare, inventivitate si genialitate, forta de exprimare, putere de munca, reorientare profesionala. Vor simti ca este necesar sa actioneze cu mai mult discernamant si ca trebuie sa aibe o viziune pragmatica asupra situatiei, sa faca anumite lucruri concrete pentru securitatea lor materiala. Relatiile de parteneriat, asociere si colaborare vor fi supuse la o triere si o punere la punct a aspectelor care nu functioneaza; pot vor rezilia contractele neavantajoase. Unii nativi pot fi insa distrasi de la lucrurile importante, se vor antrena in activitati cotidiene placute, mici placeri, comunicare si acumulare de informatii, relatii satisfacatoare cu cei din jur; pot sa exagereze in generozitatea lor si sa cheltuiasca niste bani pentru niste nevoi care nu sunt reale.

Pentru cei cu Ascendent in Taur este influentata casa casa I. Este un inceput simbolic pentru o serie de schimbari, o buna perioada de evidentiere, de afirmare a personalitatii. Initiativele personale pot fi legate in mod avantajos de activitatile de grup si idealurile sociale. Sunt foarte preocupati de imaginea lor, sunt dornici de a fi remarcati, de a straluci, de a avea succes, de a fi intr-o societate aleasa. Locul de munca este un punct sensibil care nu poate fi ignorat si pentru care se cauta in continuare solutii; un aranjament de moment nu face dacat sa amane luarea unei decizii ferme. Este bine sa foloseasca aceasta energie afirmativa ca sa porneasca proiecte noi, sa initieze schimbari, sa se angajeze in competitii. Unele persoane vor fi in mod deosebit preocupate de aspectul exterior si vor face tot ce este posibil pentru a se infrumuseta – atentie sa nu se exagereze! O transformare in ideile si conceptiile personale, in filozofia lor de viata se poate decalansa in aceste zile sub influenta unor evenimente sau datorita interactiunii cu anumite persoane de exceptie, al caror comportament le marcheaza puternic modul de gandire si felul de a fi.

Pentru cei cu Ascendent in Gemeni este influentata casa a XII-a. Momentul de Luna noua declanseaza nevoia unei perioade de introspectie, de retragere in singuratate, de analizare a dorintelor si scopurilor personale, a greselilor si a  corectiilor ce trebuie facute in proiectele de viitor. Vor constata ca au avut de suferit de pe urma unor relatii nepotrivite, cu persoane care le-au inselat asteptarile, i-au indus in eroare, le-au provocat pagube si multa tristete. Aceste zile le aduce o reactualizare a vechilor probleme si ocazia de a adopta o pozitie transanta fata de aceste persoane. In cazul unor nativi este un moment critic pentru o  relatie sentimentala. Pot incerca unele temeri in ceea ce priveste afirmarea profesionala si vor cauta sa stabileasca un echilibru intre viata de familie si cerintele carierei. Sunt foarte atrasi de idealurile si proiectele sociale, de ideile noi si revolutionare, de colaborarea sau integrarea in anumite grupuri sau asociatii care au interese comune; sunt influentabili si predispusi sa se lase manipulati de altii. Pentru unii nativi pot fi momente de mare inspiratie si creativitate, de imbunatatire a imaginii lor, de succes intr-un domeniu artistic.

Pentru cei cu Ascendent in Rac este influentata casa a XI-a. preocuparea acestor nativi se indreapta spre lume, societate, prieteni, colective si proiecte umanitare. Relatiile noi care se leaga acum sunt importante pentru viitorul lor statut social. Pot avea intalniri importante in care reusesc sa impresioneze pe cei din jur cu ideile lor pragmatice si un mod de exprimare concis, logic dar plin de forta; vor sti sa atiga coardele sensibile ale auditorilor si chiar sa stoarca lacrimi daca este nevoie sa isi urmareasca anumite interese. Cariera este un punct vulnerabil care reclama schmbarea unor decizii neadecvate si neaplicabile; vor fi tentati acum sa-si exprime ideile noi si sa-si asume riscurile unor schimbari drastice, sa se certe chiar cu unii colaboratori si sa rupa contracte. Au in vedere o cotitura importanta in cariera bazandu-se pe sustinerea si protectia unor persoane cu functii sau care detin putere.

Pentru cei cu Ascendent in Leu este influentata casa a X-a. Planul profesional iese in evidenta si apare necesitatea de a acorda toata atentia si energia pentru a se achita de responsabilitati. Sunt aspecte favorabile afirmare, succes, ascensiune in cariera sau castigarea unei reputatii, renume, faima, iesiri din anonimat. Unii nativi isi pot demonstra in fata unui public afectiunea fata de copii, harul pedagocig sau talentul artistic, iar altii isi vor exprima dorinta de a se casatori. Calitatile lor de lider pot fi recunoscute, munca le este apreciata si pot primi o numire, o functie, mai multe sarcini; unii nativi pot recupera o functie sau o pozitie pierduta cu ceva timp in urma. Nu este exclusa o lupta pentru putere, invidia unor colegi la locul de munca. Popularitatea crescuta, le face placere dar le poate crea si neplacerea de a li se aduce in atentie unele greseli pe care le-au facut in trecut. Sunt momente bune pentru a lua initiative, pentru a cauta sa se faca remarcati; este bine sa pandesca sansa si sa profite de faptul ca au o buna sustinere in planul social din partea unor persoane protectoare.

Pentru cei cu Ascendent in Fecioara este influentata casa a IX-a. Momente excelente pentru activitati extraprofesionale, pentru intalniri cu prietenii, studii sau calatorii in strainatate. Aspectele planetare sunt favorabile unei deschideri catre spiritualitate si unui interes special pentru studiile superioare, filozofie, religie, intelepciune, gandire abstracta. Un suflu nou, o dorinta de libertate, o schimbare a ideilor si principiilor de viata pot sa dea un sens nou, un tel nou existentei lor. O schimbare brusca se poate produce in plan psihologic si viata lor poate lua alta directie. Schimbarile pot fi legate de studii universitare, cercetare, viata publica, creativitate si distractii, timpul liber, calatorii lungi, relatiile de dragoste, atitudinea si relatiile cu copii.Au contacte si schimburi de idei, discutii intelectuale cu multe persoane, cu oameni speciali, iesiti din comun care le influenteaza modul de gandire si ii determina sa mediteze profund asupra aspectelor ascunse ale vietii. Pot primi lectii de viata, sfaturi sau avertizari de la persoanele cu care vin in contact. Imaginea lor publica este buna, au multa energie si nevoie de afirmare sociala si profesionala.

Pentru cei cu Ascendent in Balanta este influentata casa a VIII-a. Pentru aceste persoane se declanseaza un proces interior profund; ele pot trai emotii intense legate de camin, de familie, de partenerul de viata, de un divort sau un partaj al bunurilor comune, de o mostenire. Viata privata este tinuta cat mai in secret si se actioneaza discret. Se poate declansa o criza emotionala la aflarea unor vesti sau la descoperirea unor secrete legate de un membru de familie si exista riscul de a se acutiza un conflict pe masura ce vor constata ca au fost dusi in eroare, ca au trait in iluzie. Se poate descoperi ca situatia financiara nu este atat de buna pe cat se credea. Sub influenta emotiilor va fi dificil sa isi pastreze calmul, rabdarea si autocontrolul ori sa faca unele compromisuri, astfel incat, pe neasteptate pot sa ia o decizie radicala fata de un partener si, intr-o clipa, sa faca o schimbare importanta in viata lor. Alti nativi traiesc o pasiune erotica, o iubire secreta care ii indeparteaza de familie si-i fac sa traiasca momente de visare si de de romantism; vor avea credinta ca au intalnit partenerul ideal si vor dori sa se casatoreasca ori sa experimenteze lucruri noi alaturi de persoana iubita: sa se plimbe, sa calatoreasca, sa aiba trairi estetice.

Pentru cei cu Ascendent in Scorpion este influentata casa a VII-a. Sunt momente bune pentru a initia intalniri, asocieri, relatii de colaborare si parteneriat, pentru intelegeri si compromisuri. Aceste relatii vizeaza in mod deosebit planul social unde obiectivele lor personale se contopesc cu cele ale unui grup. Acum li se pot deschide noi perspective de viitor, se pot integra in planuri de anvergura, in asociatii si cercuri deprieteni. Pot incheia contracte avantajoase daca sunt totusi prudenti si reticenti in fata unor promisiuni prea frumoase. Nu toate relatiile merg bine, insa cei care nu au ajuns la o maturitate sentimentala se pot simti tradati in iubire. La locul de munca se poate isca un conflict cu colegii, insa pot avea idei bune, pot fi creativi si inventivi, au succes intr-o munca de natura intelectuala sau in utilizarea unor mijloace tehnice moderne.

Pentru cei cu Ascendent in Sagetator este influentata casa a VI-a. Exista multa determinare pentru a indeplini o munca ori sarcini de serviciu in mod cat mai eficient si pot primi noi responsabilitati odata cu numirea intr-o functie importanta. Fie ca este vorba de munca la un serviciu, fie ca sunt ocuopati cu treburile de fiecare zi este la mijloc o motivatie puternica – ambitia de a fi apreciati ori recompensele banesti sau ambele. Acesti nativi sunt acum intr-o forma buna, au energie si spirit practic, au relatii foarte bune cu partenerii de afaceri. Cei care au muncit serios si au avut rabdare sa astepte momentele favorabile, pot primi acum un post de raspundere; pentru alte persoane poate fi vorba de o reusita in afacerile proprii. Nu este nimerit sa se faca speculatii financiare ori tranzactii riscante.

Pentru cei cu Ascendent in Capricorn este influentata casa a V-a. Este inceputul unei perioade bune, dinamice, de afirmare a calitatilor, a talentelor, a creativitatii. Vor aparea momente de sansa, de stralucire, de amplificare a relatiilor de prietenie, de iubire. Viata pare mai frumoasa si vor da curs indemnului interior de a se distra, de a face sport ori calatorii, de a merge la spectacole. Vor petrece mai mult timp alaturi de copii si se vor implica mai mult in educatia lor. Este de asteptat sa traiasca evenimente interesante ori sa intalneasca persoane ce vor exercita asupra lor o influenta puternica; din acest impact se poate declansa un proces de transformare la nivel psihologic. Este posibil ca, in fata unor lucruri, evenimente sau persoane noi sa aiba o reactie de respingere, de neacceptare sau neincredere, si mult mai tarziu vor intelege importanta …

Pentru cei cu Ascendent in Varsator este influentata casa a IV-a. relatiile de familie sunt in prim plan; sensibilitatea crescuta si nevoia de ocrotire vor determina implicarea in viata de familie si un atasament fata de camin. Se pot lua decizii cu privire la schimbarea sau redecorarea locuintei, se pot face investitii imobiliare. Unele persoane revin din strainatate, altele vor stabili data plecarii; componenta familiei se poate schimba, se poate largi. Exista o disponibilitate pentru distractii, relatii amoroase si mai multa daruire in educatia copiilor. Apar si evenimente bulversante care le incurca planurile si le modifica ritmul cotidian prin vesti si tot felul de informatii in fata carora trebuie sa ia o atitudine, sa actioneze, sa rezolve probleme, sa faca deplasari rapide, sa fie inventivi si sa gaseasca solutii practice.

Pentru cei cu Ascendent in Pesti este influentata casa a III-a. incepe o perioada favorabila pentru schimbari si noi inceputuri in ceea ce priveste relatiile din mediul apropiat, drumurile scurte, acumularea unor cunostinte, schimbul si transmiterea de informatii, schimburile comerciale, relatiile cu fratii. Vor avea loc intalniri si discutii interesante din care se vor lega intelegeri, contracte, colaborari, planuri pe baza unor propuneri. Pot primi invitatii la reuniuni, in cluburi, in anumite cercuri sociale. Neasteptate probleme pe casa afacerilor si a castigurilor banesti ii vor pune in situatia delicata de a face o alegere dificila pentru ca li se va parea ca, orice decizie ar lua tot ar fi si un aspect neconvenabil.