Momentul exact de Luna Noua se va produce pe data de 21 mai 2012, in jur de ora 02:46 (ora Bucurestiului) la 0 grade si 20 de minute in zodia Gemeni. Conjunctia Luna-Soare are loc aproape de Nodul Sud (5 grade Gemeni), ceea ce face ca aceasta Luna Noua sa produca si o eclipsa inelara de Soare, care nu este vizibila in Europa.

Fiecare zodie este influentata diferit si pentru fiecare nativ exista determinare pentru a opera schimbari intr-un anumit sector al vietii sale.

Pentru Berbec si Ascendent in Berbec este influentata casa a III-a. Comunicarea, schimbul de informatii, invatarea, deplasarile scurte si relatiile cu cei din jur se intensifica. Acesti nativi vor fi avertizati, stimulati de evenimente sa priveasca lucrurile intr-o noua lumina. Modul lor de a gandi trebuie schimbat; este necesara o analiza atenta, logica si orientata spre scopuri practice inainte de a face modificari in mediul inconjurator si de a-si pune in aplicare ideile ingenioase. Nemultumiti de rezultatul eforturilor si evolutia carierei, vor incerca schimbari strategice, vor decide reevaluarea planurilor si contractelor de munca, vor face noi intelegeri cu partenerii. Unii se pot confrunta cu probleme ce tin de anturaj, mediul inconjurator ori de relatiile de munca, iar aceste dificultati le blocheaza inaintarea si ii poate inhiba atat de mult incat sa apeleze la sfaturile si ajutorul unei persoane care are intelepciune, experienta sau autoritate juridica.

Pentru Taur si Ascendent in Taur este influentata casa a II-a. Incepe o perioada incitanta pentru a se orienta spre noi afaceri, noi proiecte de investitii, initierea unor tranzactii inteligente, folosirea eficienta a unor abilitati native. Multi vor fi nemultumiti de castigurile banesti desi au depus eforturi serioase. Recompensele materiale intarzie, banii sunt blocati, imprumuturile intarzie. Unii nativi pot primi “lectii de viata” cu privire la relatiile ori asocierile in care s-au implicat; se pot certa cu prieteni sau colaboratori, pot reveni asupra unor contracte sau intelegeri de cooperare. Entuziasmul este scazut si pot privi cum planurile de actiune, de afirmare, de ridicare sociala, sunt obstructionate, amanate. Daca au ocolit anumite responsabilitati sau au lasat lucrari neterminate, sunt presati sa le execute, sa le finalizeze.

Pentru Gemeni si Ascendent in Gemeni este influentata casa I. Poate incepe o perioada de afirmare, de initierea unor schimbari, de manifestare a dorintelor si de punere in lumina a personalitatii lor. Pentru foarte multi dintre nativi va insemna o reactie in fata unei situatii ce nu mai poate fi tolerata, revolta fata de cei care ii conduc, probe de curaj si regandirea unor noi proiecte pentru viata lor. Vor simti dorinta de a intelege unde au gresit, de a-si folosi informatiile secrete, puterea de convingere ori sa negocieze cu familia obtinerea lucrurilor dorite. Cei tineri vor cauta sa castige cat mai multa independenta; cei maturi au nevoie de recunostere, afirmare in planul social. Nu se pot baza pe relatiile de prietenie sau de protectie pe care le au si sunt interesati sa patrunda in anumite cercuri de elita pentru a beneficia de experienta unui colectiv bine pozitionat din punct de vedere social.

Pentru Rac si Ascendent in Rac este influentata casa casa a XII-a. Acesti nativi au stari ciudate si vor simti in acelasi timp nevoie de relationare dar si sentimentul de izolare, introspectie, cautarea armoniei interioare, redresarea spirituala ori personala, impacarea cu sine, gasirea celei mai bune cai de deblocare a evolutiei lor. Pot gasi puterea de a se rupe de trecut, de a se deschide viitorului, de a face schimbari importante in viata lor. Vor intelege cauzele ascunse ale experientelor dure prin care au trecut sau atunci cand evenimentele au scapat de sub control; vor incepe sa perceapa si partea nevazuta a lucrurilor. Sunt momente prielnice pentru a renunta la ideile fixe si la conceptiile neadecvate; se initiaza o transformare in modul lor de a aborda problemele vietii.

Pentru Leu si Ascendent in Leu este influentata casa a XI-a. Acesti nativi analizeaza cu multa seriozitate deciziile legate de integrarea in societate, idealurile umanitare, reconciliere, planurile de viitor, gasirea unui anturaj potrivit aspiratiilor personale. Sunt atrasi de viata publica unde pot intalni persoane care sa ii sustina, sa-i incurajeze, sa le intareasca increderea in sine. Insa ei nu vor lasa lucrurile la voia intamplarii, isi fac planuri cu tinta precisa, bazate pe ceea ce cunosc, pe informatiile de ultima ora, pe influenta pe care o pot exercita asupra altora. Vor avea multe contacte si vor castiga popularitate, vor putea sa se implice in proiecte sociale si sa ia hotarari pentru aderarea la un grup sau asociatie. Poate ca viziunea pe care o au asupra viitorului este un pic prea optimista.

Pentru Fecioara si Ascendent in Fecioara este influentata casa a X-a. Imaginea sociala se recreeaza si se evidentiaza o anume maturizare, aspiratia sincera de armonizare cu cerintele vietii profesionale. Nu este deocamdata un moment bun pentru a lua decizii importante; ei simt nevoia unei schimbari si chiar daca identifica directii mai bune in construirea unei carierei sunt blocaje si circumstante nefavorabile pentru actiune. Aceste zile pot aduce mici succese in viata profesionala dar scot in evidenta greselile pe care le-au facut asociindu-se cu persoane care le-au incurcat planurile. Acum isi pot da seama ca au intrat in relatii de afaceri riscante, ca au luat decizii neinspirate sau au fost imprudenti atunci cand au semnat contracte neclare. Au o perceptie dilatata, exagerata asupra lucrurilor, fie in bine, fie in rau, si starea lor de spirit e foarte schimbatoare de la o zi la alta. Vor fi nevoiti sa intervina pentru renegocierea unor intelegeri, solutionarea unor probleme care le strica imaginea si buna reputatie.

Pentru Balanta si Ascendent in Balanta este influentata casa a IX-a. Aspectul spiritual capata o noua relevanta; se pot identifica noi directii de studiu, pot simti chemare spre largirea universului lor de cunoastere sau pentru aprofundarea unui anumit domeniu devenit interesant, absolvirea unor studii superioare. Se creeaza circumstante favorabile pentru a percepe lumea in mod optimist si practic, pentru a simti mai multa incredere in sine. Vor fi in postura de a lua o decizie in legatura cu alegerea unui domeniu de specializare, de instruire si inalta perfectionare ori cu stabilirea locului de munca; cei tineri pot primi indrumare si sustinere emotionala, iar cei maturi pot deveni ei insisi indrumatori, profesori. Unii nativi vor simti presiuni asupra sanatatii, disfunctii si simptome cu cauze neclare; este bine sa-si supravegheze dieta, sa nu faca excese de nici un fel si mai ales de medicamente.

Pentru Scorpion si Ascendent in Scorpion este influentata casa a VIII-a. Unii nativi vor fi preocupati de partea misterioasa a vietii descoperind  cauzele ascunse ale evenimentelor care le determina existenta. Altii vor trai pasiuni erotice foarte intense si vor simti nevoia de intimitate sau de a face confesiuni unei persoane de incredere. Conjuncturile produc evenimente neasteptate si, cei care sunt mai putin favorizati de astre, pot trece prin crize emotionale sau financiare; vor fi dezamagiti de un prieten sau de persoana iubita si sunt nevoiti sa se maturizeze din punct de vedere sentimental, sa isi analizeze inhibitiile, teama sau reticenta, reactiile fata de ceilalti. Apar situatii care ii vor face sa-si dea seama ca au avut o atitudine gresita fata de copii, fata de persoanele care ii iubesc. Intelegerea acestor lucruri este benefica pentru ca ei vor putea sa se corecteze, iar pe viitor sa nu repete erorile

Pentru Sagetator si Ascendent in Sagetator este influentata casa a VII-a. Relatiile, parteneriatele si asocierile de orice fel sunt predispuse la neintelegeri; conflicte in interiorul familiei. Nevoia de relationare este intensa si se pot imprieteni cu persoane aventuroase ori extravagante, cu comportament ciudat, alaturi de care intra in afaceri riscante. Orice contract trebuie bine analizat si ar fi bine sa se tina cont de sfaturile unor avocati ori altor persoane de incredere – pentru decizii importante – deoarece sunt predispusi sa-si asume riscuri inutile cautand noutatea, ineditul si originalitatea. Pentru unii sunt sanse de afirmare, de a obtine un post de raspundere pentru care s-au straduit mult; acest succes le poate aduce pe de-o parte stima dar si multa invidie din partea colaboratorilor. Timpul liber si viata de familie intra sub regimul unor limitari si constrangeri atat timp cat cariera si munca sunt pe primul plan (aproximativ, pana pe 10 iunie).

Pentru Capricorn si Ascendent in Capricorn este influentata casa a VI-a. Munca de fiecare zi si relatiile profesionale pot suferi schimbari bruste care nu sunt bine primite si nici nu concorda cu ceea ce isi planificasera ei. Daca unii vor fi dispusi sa faca intelegeri si compromisuri la locul de munca, altii pot sa se cramponeze de propriile idei si pareri, dorind sa-si impuna punctul de vedere, viziunea personala, creativitatea si originalitatea; mai ales cei varstnici care vor cauta sa transmita unor tineri din cunoasterea lor. Pentru multi nativi acum poate fi primul pas pentru cautarea unui loc de munca mergand la interviuri sau cautand colaborari mai avantajoase. Evenimentele presante, constrangatoare, ii determina sa inteleaga necesitatea de a-si asuma responsabilitati suplimentare, de a acorda ajutor rudelor si de a-si reorganiza timpul de lucru in functie de cerintele familiei.

Pentru Varsator si Ascendent in Varsator este influentata casa a V-a. Este o perioada foarte buna pentru exprimarea creativitatii si exploatarea unor calitati artistice, sportive, educative, pentru intalniri cu prietenii si relatii sentimentale. O iubire se poate naste foarte brusc, ca si dorinta de a se casatori. Cei care au atins un grad inalt de maturitate emotionala pot sa se comporte si sa se exprime cu totul altfel decat pana acum, sa fie mai afectuosi, sa isi doreasca un copil. Insa cei mai multi vor fi orientati spre actiune, distractie, aventura, noi experiente de viata. Evenimentele din preajma Lunii Noi pot avea un impact considerabil asupra psihicului lor, declansand o transformare interioara. Vor interactiona puternic cu alte persoane si se va crea o stare conflictuala in probleme financiare, de afaceri, de gestionare a bunurilor comune, de iubire sau  legat de copiii.

Pentru Pesti si Ascendent in Pesti este influentata casa a IV-a. este o perioada in care sensibilitatea si starile emotionale sunt accentuate, creste dorinta de a intensifica relatiile de familie, de a oferi dragoste si ocrotire copiilor si parintilor. Simt nevoia de introspectie si analiza a vietii de familie, a legaturii cu trecutul. Reevalueaza oportunitatea unor decizii cu privire la parinti, la copii sau pentru a schimba ceva in casa ori domiciliul. Unele persoane vor primi vesti si informatii legate de strainatate, iar altele vor semna contracte  de plecare pentru a munci in in afara tarii. Evenimente mai putin placute aparute in familie ii vor obliga sa faca unele compromisuri, sa ia masurile adecvate. Conflictele cu partenerul de viata, cu colegii sau colaboratorii sunt destul de serioase si persistente daca nu sunt tratate inca de la inceput cu calm si discernamant.