Momentul de Luna Noua – sau Luna invizibila – se va produce in ziua de 15 octombrie 2012 la ora 15:02 si la gradul 22:32 Balanta.

Conjunctia Soare-Luna este insotita de o schimbare energetica, o echilibrare Ynn-Yang favorabila inceputurilor si noilor proiecte in varii domenii ale vietii fiecarei persoane. Potentialul energetic maxim este in zilele de 14-16 octombrie scazand progresiv in urmatoarele 14 zile, insa influenta evenimentelor si actiunilor initiate acum se va resimti pe parcursul unui intreg an.

Pentru cei cu Ascendent in Berbec Luna Noua in casa a VII-a aduce momente favorabile ce pot sa ii aduca mai aproape de obiectivele urmarite, de visele lor tainice. Li se propune o colaborare, li se ofera un contract de afaceri atractiv. Au ocazia de a intalni persoanele de care au nevoie, cu care pot discuta, de la care pot invata sau pot primi informatii extrem de utile sau cu care pot realiza o colaborare serioasa si de durata. Cei tineri care sunt foarte dornici sa acumuleze cunoastere si sa isi croiasca un drum in viata; plecarea in strainatate este o alternativa pe care foarte multi si-o doresc teribil. Este bine sa fie atenti pe cine intalnesc si cum vorbesc pentru ca au acum sanse de a gasi omul care sa-i indrume si sa le arate ce perspective se deschid in fata lor prin studiu, prin cursuri de specializare, prin abordarea unor noi domenii de interes.

Pentru cei cu Ascendent in Taur sansele unor schimbari favorabile apar in sectorul afacerilor, al locului de munca, al activitatilor sociale. Implicarea in proiecte importante, alaturi de persoane sau grupuri organizate care au obiective comune le poate da un echilibru si o directie in eforturile lor de realizare in plan social. Pot discuta si negocia cu mult tact, discernamant si simt practic, luand in calcul detaliile; sunt dispusi sa isi foloseasca toate mijloacele de care dispun pentru a-si implini un vis. Daca vor o schimbare in ceea ce priveste locul de munca, activitatile cotidiene, obligatiile si responsabilitatile asumate, programul de igiena, alimentatie si ingrijirea sanatatii, acum este momentul favorabil unui demers pentru imbunatatirea vietii.

Pentru cei cu Ascendent in Gemeni Luna Noua in casa a V-a poate fi un moment frumos, stralucitor, incarcat de energie creativa sau chiar norocos in relatiile de prietenie sau de iubire, in viata de parinte sau in activitati sportive, in libera exprimare a personalitatii. Un mic succes le poate bucura inima si ii poate aduce in atentia unui public; o realizare profesionala, descoperirea sau exprimarea unui talent artistic le amplifica increderea in sine. Pentru unii este vorba doar de o stare buna si de dorinta de a gusta cat mai mult din placerile vietii.

Pentru cei cu Ascendent in Rac Luna Noua in casa a IV-a este un moment oportun pentru a face schimbari importante in ceea ce priveste caminul, familia, utilizarea unor proprietati. Un demers facut acum pentru a vinde bunuri imobile, pentru a construi o casa, pentru a cumpara o locuinta sau pentru a face un schimb avantajos etc., are mari sanse de reusita. Reorganizarea vietii de familie este o necesitate si o sursa de satisfactii; unii se vor pregati pentru venirea pe lume a unui copil, altii pentru reintregirea familiei si intalnirea cu cei dragi.

Pentru cei cu Ascendent in Leu Luna Noua are loc in casa a III-a si favorizeaza orice demers cu privire la relatiile cu cei apropiati, scurtele deplasari sau rezolvarea unor probleme din mediul inconjurator. Se pot initia activitati intelectuale: scrierea unei carti, culegere sau schimb de informatii, cursuri de invatare si specializare, participarea la examene si interviuri, inceperea unor afaceri si schimburi comerciale. Iesirea in societate le poate aduce noi cunoastinte, prieteni, protectori, discutii si idei interesante, oferte de colaborare.

Pentru cei cu Ascendent in Fecioara Luna Noua are loc in casa a II-a generand oportunitati de afaceri. Este mai degraba vorba de reevaluarea unei afaceri, de reluarea unui plan mai vechi, de renegocierea unui contract si reluarea unor discutii cu parteneri mai vechi. Sunt momente bune pentru a se ajunge la conciliere, pentru a stabili termenii unei colaborari sau ai unei tranzactii. Au o mare putere de concentrare si capacitatea de a intelege cele mai subtile idei, multa carisma si putere de convingere, discernamant si determinare in realizarea unor relatii serioase si stabile. Cariera este in prim plan – probabil ca ei simt asta de un timp incoace – si in acest sector doresc sa-si castige o cat mai mare independenta.

Pentru cei cu Ascendent in Balanta Luna Noua are loc in casa I accentuand nevoia de afirmare, schimbare, innoire si de manifestare a unor aspiratii launtrice. Sunt momente propice clarificarii unor relatii de familie, renegocierii responsabilitatilor. In prim plan apare necesitatea de urmari un ideal, de a porni cu indrazneala pe un drum nou, de a face schimbari importante in viata lor si de a cuceri independenta fata de persoane, reguli, obiceiuri. Visul de a pleca in strainatate sau de a schimba un mod de viata sunt in opozitie cu nevoia de a fi rationali si practici, generosi si caritabili. O schimbare pare inevitabila la locul de munca.

Pentru cei cu Ascendent in Scorpion Luna Noua are loc in casa a XII-a dand tendinta de insingurare si izolare, preferinta de a medita sau a visa o lume ideala. Multe persoane pot avea intuitii si perceptii profunde ori vise premonitorii, ori sunt influentate de modurile de gandire al unor persoane carora li se destainuie; vor suferi o schimbare psihologica si de atitudine fata de viata si tainele ei. Altele cad sub vraja unei iubiri si le este teama sa-si arate sentimentele. In orice caz, este o stare de agitatie si confuzie, de incapacitate de a stapani o situatie, de a controla un eveniment.

Pentru cei cu Ascendent in Sagetator Luna Noua se petrece in casa a XI-a aducand evenimente, surprize, oportunitati de integrare in plan social, de implicare in actiuni umanitare sau in proiecte de anvergura. Sunt sanse de a lega prietenii, intelegeri si contracte de colaborare in afaceri sau in cadrul unui grup, asociatii, club ori partid, fundatie etc.; se reiau unele discutii si negocieri, se contureaza un plan de viitor. Imaginea lor publica si integritatea morala pot fi totusi atacate de rivali sau concurenti, dar nativii Sagetator sunt intr-o perioada in care energia fizica si forta combativa sunt mai mari decat de obicei. Un vis, o dorinta ori un plan legat de familie, camin, locuinta este o preocupare majora pentru majoritatea acestor nativi.

Pentru cei cu Ascendent in Capricorn Luna Noua are loc in casa a X-a si se profileaza evenimente legate de planul profesional, imaginea publica, reputatia sau relatiile cu superiorii. Este un moment favorabil pentru a atrage atentia asupra lor, asupra calitatilor si competentelor, asupra muncii depuse in ultima perioada; se pot face demersuri pentru a iesi din anonimat, pentru a participa la viata publica si pentru a prelua noi responsabilitati. Toti nativii castiga intr-un fel sau altul un grad de popularitate, iar unii pot primi oferte pentru loc de munca, functii de conducere, parteneriate in afaceri. Nativii Capricorn pot fi pusi in situatii dificile trebuind sa aleaga intre a se implica mai mult in viata profesionala sau a se dedica familiei.

Pentru cei cu Ascendent in Varsator accentueaza nevoia de afirmare, de deschidere spre latura spirituala si abstracta a vietii, placerea de a citi, de a invata, de a studia, de a calatori in strainatate si de a acumula o noua cunoastere, noi experiente. Un voiaj in strainatate va fi profitabil fie ca este pentru studii, in interes de afaceri sau, pur si simplu, petrecerea unui concediu cat mai placut. Cei care dau examene vor fi si norocosi, si inspirati atunci cand isi vor demonstra competentele. Pentru foarte multi nativi momentele din preajma Lunii Noi vor aduce evenimente care ii vor inflacara, le va influenta ideile, principiile, modul de a gandi, orientarea profesionala, domeniile de interes, credintele religioase.

Pentru cei cu Ascendent in Pesti Luna Noua se produce in casa a VIII-a aducand evenimente variate, in functie de situatiile concrete. Pentru unii nativi este vorba de pasiuni, dorinte, atasamente, emotii intense legate de viata erotica. Alte persoane sunt preocupate de obtinerea unor fonduri, burse, cadouri, mosteniri etc. ori de situatia financiara a partenerilor si asociatilor. Conjuncturile sunt favorabile rezolvarii acestor probleme si, in general, in plan psihologic nu se pot detecta aspecte negative. Desi conflictele in familie nu lipsesc cu desavarsire, se poate cadea la pace pentru un partaj, o mostenire, un imprumut.