Pentru cei cu Ascendent in Berbec. Acesti nativi au in vedere atingerea obiectivelor profesionale si, mai ales, castigurile banesti cat mai bune. Locul de munca le provoaca nemultumiri pentru ca lucrurile nu se desfasoara asa cum s-ar dori, asa cum si-au planificat, cum au stabilit prin contract. Spirite active, incearca sa se impuna, relationeaza bine, isi exprima cu destula diplomatie punctele de vedere, renegociaza contracte sau reclama anumite drepturi. Luna Plina din 6 mai aduce, pentru unii, tulburari in viata afectiva, anxietate si nevoia de iubire; o dragoste romantica se poate infiripa in sufletul celor tineri; este vorba de o mai veche cunostinta, o relatie de prietenie care evolueaza, se transforma. Alti nativi sunt implicati in probleme de afaceri, fiind nevoiti sa depaseasca unele restrictii financiare. Intre 10 – 20 mai au multa determinare de a se concentra pe afaceri, comert, negocieri, organizare, evaluarea si afirmarea valorilor proprii. Cei tineri, mai ales, isi descopera anumite capacitati si talente pe care vor dori sa le dezvolte, sa le exploateze; insa, dupa 15 mai, intalnesc felurite obstacole si vor fi nevoiti sa schimbe multe dintre planuri. Dupa 20 mai sunt prinsi de problemele cotidiene, relatiile din mediul inconjurator, comunicare si schimb de idei, culegerea unor informatii, aflarea unor lucruri ascunse legat de partenerii lor. Pe neasteptate, vor face multe drumuri scurte pentru intalniri importante sau intocmirea unor acte. Zile favorabile: 7, 8, 11, 17, 20, 22, 26, 27, 31. Zile nefavorabile: 3, 4, 9, 13, 16, 23, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Taur. Creativi, stralucitori, optimisti, increzatori, fac buna impresie si sunt foarte concentrati pe afacerile personale. Negociaza tranzactii, intelegeri, salarii, investitii. Unii pot face cheltuieli extravagante pentru a castiga admiratia celor din jur. Luna Plina din 6 mai poate reflecta punctul maxim al unui conflict si scoate la suprafata nevoia lor de autonomie si libera exprimare. Rabufnesc nemultumiri tinute ascunse, fata de parteneri, fata de prieteni, fata de colegii de munca, fata de deciziile inacceptabile; aceste sentimente pot fi exprimate cu destul tact dar nu vor fi bine primite de ceilalti. Dupa 15 mai se va face o reevaluare a resurselor, o corectare a atitudinii fata de propriile valori, iar dupa 20 mai vor face eforturi pentru a avea un bun control al afacerilor si pentru a profita de unele sanse. Au idei bune, capacitate de a proiecta, dorinta de a reorganiza munca si a se achita de responsabilitati. Recompensele materiale pot intarzia sa apara, si ar fi bine sa nu cheltuiasca prea mult bazandu-se pe ceea ce urmeaza sa primeasca. In general au o buna viziune asupra lucrurilor, se orienteaza spre un stil de viata si de munca mai bun; au ocazia sa se desprinda, fara regrete, de persoanele si relatiile care i-au dezamagit. Gasesc remedii pentru problemele de sanatate. Zile favorabile: 1, 2, 6, 12, 13, 14, 18, 19, 24. Zile nefavorabile:  3, 4, 7, 8, 9, 17, 23, 28, 29, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Gemeni. Acesti nativi sunt in cautarea unor idealuri noi si doresc integrarea in anumite cercuri sociale, alaturi de persoane care au idei avangardiste. Pana pe 10 mai au intalniri, schimburi de informatii si se straduiesc sa-si imbunatateasca imaginea, sa-si puna in lumina personalitatea. Luna Plina din 6 mai scoate in evidenta obligatiile cotidiene, temerile si sentimentele refulate, conflictele si dezamagirile. Pot trai experiente nelinistitoare, care-i obliga sa vada realitatea si sa se delimiteze de relatiile nocive. Vor simti un anume inconfort si tensiuni cauzate de contradictia intre aspiratiile lor spre lucrurile superioare si treburile plictisitoare ce tin de realitatea concreta de fiecare zi. In al doilea decan al lunii mai se accentueaza nevoia de introspectie, contactul cu subconstientul, analizarea dorintelor, motivatiilor, scopurilor urmarite. Sunt mai prudenti, mai putin comunicativi, aduna informatii utile si reevalueaza relatiile. Pot primi ajutor in mod discret, de la persoane care se ofera singure sa intervina in rezolvarea unei probleme. Dupa 15 mai au dificultati intr-o relatie de iubire sau in ceea ce priveste educatia copiilor. Luna Noua (eclipsa) din 21 mai scoate in evidenta dorinta de afirmare, nevoia de succes, preocuparea pentru propria persoana si modalitatea de a progresa in plan social. Odata cu intrarea lui Mercur in Gemeni (24 mai) devin mai activi, mai energici, mai deschisi, mai dispusi sa isi asume riscul unor schimbari radicale ori sa mearga intr-o directie noua. Zile favorabile: 4, 8, 11, 12, 17, 20, 22, 26, 31. Zile nefavorabile: 3, 7, 9, 13, 16, 21, 24, 28, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Rac. Nevoia de dragoste, de a darui afectiune, de a fi iubiti si apreciati ii poate impinge la unele compromisuri si generozitate exagerata. Luna Plina din 6 mai aduce o maxima intensitate emotionala si evidentiaza un conflict intre dorintele sau interesele personale si exigentele partenerului. Viata sociala se intensifica intre 10 si 24 mai; in general se pot lega relatii bune, se pot integra in anumite grupuri si fac importante schimburi de idei; pot fi fascinati de idealurile inalte si planurile de viitor la care sunt invitati sa adere. In zilele de 18-19 mai ar trebui sa fie atenti la ceea ce li se propune, la angajamentele pe care si le iau  in urma unor promisiuni inselatoare; exista riscul de ingradire a libertatii personale, sub diverse aspecte. Dupa data de 24 mai vor afla multe lucruri secrete, vor avea acces la informatii edificatoare si vor intelege cauzele profunde ale evenimentelor traite. Analizarea intereselor personale si schimbarea unor scopuri legat de profesie si cariera devin obsedante; au un mental activ, sunt prudenti si practici, interesati sa-si implineasca un vis pastrat secret. Zile favorabile: 1, 6, 13, 14, 18, 19, 24. Zile nefavorabile; 3, 4, 7, 9, 16, 17, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Leu exista multa determinare pentru reusita profesionala, afaceri, evolutia carierei, pentru accederea la un statut social dorit. Luna Plina din 6 mai ii atentioneaza ca, atunci cand se dedica activitatilor sociale sacrifica o parte din timpul ce trebuie acordat vietii personale si familiei. Evenimentele pot aduce turbulente si rasturnari de planuri, necesitatea de a se ocupa urgent de o problema personala. Intre 10 si 24 mai au multe idei practice si dorinta de perfectionare, de comunicare, negociere, imbunatatiri pe plan profesional, planificare a etapelor de promovare. Isi revendica drepturile banesti si statutul social meritat. Vor avea multe reuniuni, intalniri placute activitati de grup, relatii de prietenie. Se tatoneaza terenul pentru a intelege in care proiecte este mai potrivit sa se implice. Pot face unele promisiuni si angajamente care, dupa 15 mai vor fi schimbate, reconsiderate, reanalizate. Dupa 20 mai se poate realiza o integrare dinamica in anumite grupuri unite de interese comune. Vor avea multe schimburi de idei cu grupuri de persoane, confruntari de opinii, elaborarea unor planuri pentru ca obiectivele sociale sa fie realizabile. Dupa 24 mai se lasa sedusi de ideile noi si incitante, de planuri idealiste, iau decizia de a se alatura celor care activeaza pentru bunastarea sociala. Zile favorabile: 4, 8, 11, 12, 17, 20, 22, 26, 31. Zile nefavorabile: 3, 7, 9, 13, 16, 21, 23, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Fecioara. Acesti nativi sunt foarte activi, au multa energie si vor sa-si imbunatateasca imaginea publica, sa atraga relatii si circumstante favorabile si chiar sa mai invete cate ceva, sa mai acumuleze cunostinte pentru evolutia profesionala. Pot trai momente placute alaturi de persoane care le promit ajutor si sustinere, se lasa amagiti de parteneri care isi vor dovedi foarte curand neputinta si vor trebui sa se descurce prin propriile forte. Luna Plina din 6 mai le aminteste de lucrurile pe care si le doresc dar pe care le-au lasat de-o parte pentru ca n-au timp, sau bani. Sunt momente de nemultumire pentru ca nu au reusit sa isi satisfaca anumite placeri, nu au putut calatori, nu au reusit sa urmeze cursurile unui invatamant superior, nu s-au ocupat de elevarea spirituala. Intre 10 si 24 mai vor avea ocazia sa faca o parte din aceste activitati care sa le procure placerea de a trai noi experiente de viata si de a-si largi orizontul de cunoastere. Dupa data de 15 mai se pot rasturna unele planuri in legatura cu profesia, cu promovarea la care sperau. Dupa 20 mai vor vedea mai bine toate aspectele negative, deficientele si greselile; vor intelege ca este necesar sa faca ajustari si planuri noi mult mai adecvate cu situatia reala. Isi impun punctul de vedere fata de parteneri sau sefi, si pot schimba intelegeri sau contracte, in jur de 26 mai. Prin inventivitate, calcule si strategii reusesc sa atraga bani din diverse surse. Viata amoroasa este complicata, nemultumitoare, iar spre sfarsitul lunii pot decide ruperea unei relatii. Zile favorabile:1, 2, 6, 10, 13, 14, 16, 18, 19, 24. Zile nefavorabile: 3, 4, 7, 8, 9, 21, 26, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Balanta. Problemele casnice persista, la fel neintelegerile cu partenerii, cu asociatii. Fac mari eforturi pentru a clarifica o situatie, un conflict, pentru a-si impune solutiile, pentru a convinge pe ceilalti sa le accepte propunerile. Luna Plina din 6 mai ii pune in fata unor alegeri dificile legate de munca, afaceri, bunurile comune ori  datorii. Pentru unii nativi este vorba de obtinerea unei mosteniri, a unor fonduri, sponsorizari, imprumuturi; pentru altii se face dovada ca au cheltuit prea mult in ultima vreme si apare necesitatea de a face economii. La locul de munca vor fi pusi in tot felul de situatii critice carora trebuie sa le faca fata si este posibil ca anumite persoane sa le creeze aceste dificultati fara stirea lor; insa nu au ce face, isi ascund nemultumirea. Nativii Balanta sunt interesati de calatorii in strainatate, de studii superioare sau de experimentarea unor lucruri noi, unor concepte fiozofice, religioase etc. Pot primi vesti din strainatate sau fac planuri legate de o calatorie; daca nu reusesc pana pe 15 mai, planurile se vor schimba ori amana. Dupa 20 mai pot avea experiente interesante, pot intalni persoane deosebite cu care au discutii intelectuale, schimba impresii si care exercita o mare influenta asupra lor, asupra modului lor de gandire. Dupa 24 mai se declanseaza schimbari importante in stilul lor de viata sau, cel putin, vor aspira spre o viziune mai larga, va incepe o deschidere spre ideile superioare. Zile favorabile: 8, 11, 12, 15, 17, 20, 22, 26, 27, 31. Zile nefavorabile:3, 4, 7, 9, 16, 21, 23, 29, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Scorpion persista nemultumirile legate de munca, serviciu, indeplinirea obligatiilor. Pana pe 10 mai apar obstacole si neputinta de a planifica pe termen lung, de a implementa idei noi, de a-si impune ideile si dorintele. Luna Plina din 6 mai aduce in atentie probleme de personalitate, nevoia de independenta si autonomie, dificultati in relationarea cu partenerii. Chiar daca vor incerca sa se exprime mai elegant ori glumet, atitudinea fata de prieteni, colegi ori parteneri este rezervata, rece si critica, exigenta. Cu toate acestea, ei isi cunosc interesele si vor cauta sa le armonizeze cu cele ale unui grup, vor incerca sa isi formuleze cat mai exact obiectivele pe plan social si sa isi concentreze energia pentru urmarirea telurilor propuse. Intre 10 si 24 mai vor avea multe intalniri, discutii, negocieri, pot stabili intelegeri si contracte de colaborare foarte avantajoase. Pana pe 10 mai pot obtine bani din diverse surse, prin parteneri ori sponsori, insa dupa 15 mai vor aparea probleme in ceea ce priveste administrarea bunurilor si finantelor comune. Se pot astepta la restrictii financiare, pierderi, risipa sau inselaciune chiar din partea unor asociati. Zile favorabile: 1, 6, 10, 13, 14, 18, 19, 24, 25,. Zile nefavorabile: 3, 4, 7, 9, 16, 17, 28, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Sagetator. Acesti nativii sunt preocupati de de reusita in profesie, construirea unei cariere solide. Au in vedere si castigurile banesti, pentru care isi mobilizeaza energia si mentalul, cautand cele mai eficiente cai de a demonstra ca sunt capabili sa munceasca bine, ca fac progrese, ca merita sa fie premiati sau avansati. Luna Plina din 6 mai scoate in evidenta starea de oboseala, de maxima incordare sau neliniste, nevoia de a se detasa de stresul cotidian, de a petrece si momente de calm, odihna, relaxare. Intre 10 si 24 mai sunt dedicati muncii, aplicatiilor tehnice, efortului intelectual si planificarii in detaliu a tuturor responsabilitatilor. Relatiile sunt bune, iar dupa 15 mai sunt nevoiti sa reevalueze unele contracte; sunt orientati spre colaborari si intelegeri legate de domeniul afacerilor, de panul social. Dupa 15 mai va fi tot mai dificil sa se armonizeze cu cei din jur; preocuparea pentru realizarea unor parteneriate nu le aduce rezultatele dorite si pot intra in dispute si conflicte neasteptate. Dupa 24 mai se pot certa cu toata lumea – cu sefii, cu partenerii, cu cu familia; cele mai dificile zile fiind 28 si 29 mai. Totusi, pe intreaga perioada a lunii mai exista un ajutor, o sustinere din partea unui prieten, a unei persoane mature sau cu un statut social inalt, si care ii da sperante, ii face anumite propuneri ori promisiuni. Zile favorabile: 4, 8, 11, 12, 17, 20, 22, 26, 27, 31. Zile nefavorabile: 3, 9, 13, 21, 28, 29, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Capricorn. Este necesar sa se ocupe de o serie de probleme legate de familie, casa, copii, proprietati, insa, in acelasi timp nu le este permis sa neglijeze viata profesionala si munca de fiecare zi unde au satisfactii, mai mult in plan psihologic. Luna Plina din 6 mai le da o dorinta mai mare de socializare, de interactiune cu grupuri de persoane, de a lega prietenii cu persoanele care impartasesc, cu ei aceleasi opinii si idealuri. Intre 10 si 20 mai au multa agilitate mentala si creativitate, multa energie care trebuie consumata in felurite activitati extraprofesionale, prin calatorii, sport, lecturi, comunicare cu prietenii sau implicare in educatia copiilor copiii. Gasirea unor modalitati de a petrece timpul liber in mod placut si folositor le poate da un sentiment placut de libertate. Unii nativi sunt implicati intr-o poveste de iubire cam complicata. Dupa 20 mai vor trebui sa se aplece mai mult asupra muncii si indatoririlor fata de ceilalti. Au impresia ca sunt prea impovarati de obligatiisi nu mai au timp pentru ei, mai ales ca se confrunta cu evenimente casnice neprevazute, iritante, bulversante, intreaga perioada a lunii mai. Zile favorabile: 1, 6, 13, 14, 18, 19, 20, 31. Zile nefavorabile: 3, 4, 8, 9, 16, 17, 32, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Varsator. Extrem de activi, nerabdatori, expansivi, dornici de calatorii, distractii si intalniri, nativii Varsator pot fi surprinsi de o multitudine de evenimente carora trebuie sa le faca fata, in prima decada a lunii. Simt un zbucium sufletesc, incordare sau ostilitatea anturajului, nemultumire fata de mersul afacerilor. Luna Plina din 6 mai devoaleaza punctele critice din viata profesionala, schimbarile sau deciziile necesare pentru a se putea concentra asupra obiectivelor propuse, nevoia de afirmare in societate. Vor detecta obstacolele care le blocheaza calea si strategiile pe care trebuie sa le urmeze; poate au mai multa nevoie de sustinere din partea familiei ori au impresia ca perspectivele lor sunt limitate de anumite obligatii asumate. Intr 10 si 24 mai este o perioada de reflectie asupra scopurilor si obiectivelor; spatiul de locuit, intalnirile cu cei dragi sunt lucruri foarte importante pentru ei si pot cheltui multi bani pentru confortul caminului si multumirea familiei. Dupa 15 mai planurile legate de o calatorie in strinatate se vor amana. Dupa 20 mai tensiunea nervoasa acumulata ii obliga sa caute modalitati de destindere, de distractie, de cheltuire a surplusului energetic. Au multe contacte, schimburi de idei, multa creativitate si inventivitate. Reiau relatii mai vechi, altele se rup; se intalnesc cu persoane care au mare impact asupra psihicului lor si asupra modului lor de gandire. Zile favorabile: 8, 10, 11, 12, 17, 20, 22, 26, 31. Zile nefavorabile: 3, 4, 9, 16, 21, 23, 24, 28, 30.

Pentru cei cu Ascendent in Pesti. Acesti nativi sunt nemultumiti de mersul afacerilor, de comportamentul unor persoane care nu-si respecta promisiunile. Sunt dispusi sa faca totusi unele compromisuri si sa negocieze contracte, sa realizeze intelegeri de parteneriat si colaborare in conditiile nou create. La inceputul lunii au probleme financiare si trebuie sa faca plati urgente. Luna Plina din 6 mai ii indeamna sa caute un sens mai bun si un scop mai inalt pentru viitor, o viziune mai larga asupra vietii, o schimbare ce poate veni prin calatorii, prin acumulare de noi cunostinte, prin adoptarea unor conceptii noi. Dupa 10 mai multitudinea evenimentelor cotidiene le solicita un consum energetic sporit; intre 10- 24 mai sunt foarte activi, comunicativi, interesati de relatiile cu cei din mediul inconjurator, cu prieteni, vecini, parteneri, frati. Activitatea mentala este la cote inalte si se pot exprima bine – oral sau in scris – la examene, interviuri, audieri, redactari etc.; cu exceptia zileleor de 18-19 mai cand exista un risc de a face omisiuni sau greseli de exprimare, de a transmite informatii eronate, de a avea neplaceri in deplasari; se recomanda sa nu se ia decizii importante. Se simt bine in spatiul intim al locuintei, pot sa desfasoare cu succes si o munca de creatie. In a doua jumatate a lunii apar neintelegeri si diverse probleme familiale ce trebuiesc analizate si rezolvate. Dupa 24 mai sunt foarte preocupati de viata de familie si fac planuri pentru redecorare, reorganizare, schimbare, innoire, mutare, plecare in strainatate (fie si temporar). Zile favorabile: 1, 6, 13, 14, 15, 18, 19, 24. Zile nefavorabile; 3, 4, 8, 9, 16, 21, 23, 30.