Pentru cei cu Ascendent in Berbec este necesar sa isi ia masuri de precautie in tot ce tine de relatii, asocieri, parteneriate si colaborari, sa nu isi faca iluzii cu privire la onestitatea si intelegerea celor din jur. Prima parte a lunii mentine starea conflictuala cu rude, vecini, persoane din anturaj. Un conflict relational, cauzat de nevoia de autonomie si libertate individuala, va atinge punctul critic in jur de 6 aprilie – Luna Plina – cand este posibil sa infrunte anumite decizii neconvenabile luate de sefi ori de alte persoane cu autoritate. Vor fi nevoiti sa aleaga intre confruntarea directa, clara, onesta si concilierea supusa, neconditionata. O exprimare a dezacordului, a sentimentelor si dorintelor va fi greu de evitat. Dificultatile la locul de munca vor continua sa ii incite, sa ii provoace la o lupta pentru putere sau afirmare profesionala. Dupa data de 14 aprilie vor beneficia de o mai buna concentrare a fortelor, de mai multa forta de reconstructie, de valorificarea talentelor, de o eficienta a eforturilor si de momente favorabile pentru obtinerea unor rezultate satisfacatoare in domeniul muncii si afacerilor. In ultima decada a lunii apar rezultatele concrete, recunoasterea, castigurile banesti. Unii pot castiga sume mari de bani si ar fi bine sa nu se grabeasca sa ii cheltuiasca pe lucruri ce tin mai mult de estetica si mai putin de utilitate; este necesara mai multa prudenta si spirit practic, analiza prevazatoare a planurilor de viitor. Tot in a doua parte a lunii vor beneficia de o atenuare a conflictelor, imbunatatirea relatiilor, o buna comunicare, rezolvarea multor probleme si se pot remarca in conversatii si discursuri, prin idei ingenioase. Zile favorabile: 1, 2, 10, 12, 14, 18, 19, 25, 28, 29. Zile nefavorabile:3, 5, 9, 11, 15, 20, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Taur. Inceputul perioadei este bun pentru o restructurare a ideilor si filozofiei de viata, pentru reorientarea interesului educational si gasirea unor modalitati noi de afirmare, de integrare sociala. La locul de munca se reiau problemele mai vechi, se cere finalizarea proiectelor si achitarea de sarcinile dificile ramase in asteptare. Munca de rutina devine agasanta si obositoare; apare un dezacord intre ceea ce fac si ceea ce isi doresc in realitate acesti nativi care ar prefera mai degraba sa se dedice unei munci intelectuale, sa calatoreasca ori, cel putin sa se abandoneze unei stari de introspectie, meditatie, visare. Acest dezechilibru intre universul interior si lumea exterioara se va manifesta cu maxima intensitate in jur de 6 aprilie – moment de Luna Plina. Starea de oboseala si nervozitate se va risipi dupa 19 aprilie; va incepe o perioada de entuziasm si afirmare, de actiune, expansiune, de redefinire a telurilor pentru urmatoarea perioada de un an. Vor cunoaste persoane noi si vor simti impulsul de a face mari schimbari in existenta lor: sa iasa in lume, sa se intalneasca cu tot felul de oameni, sa calatoreasca, sa se instruiasca in varii domenii – teoretice, practice ori sportive. Zile favorabile:4, 8, 12, 17, 19, 21, 22, 27. Zile nefavorabile: 5, 7, 11, 13, 15, 23, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Gemeni este Inceputul de luna este foarte complicat si greu de definit; in plan social apar evenimente neasteptate, noi provocari, iar in planul profesional este necesara restabilirea unei directii mai clare, redefinire si corectarea deficientelor. In jur de 6 aprilie – Luna Plina – se instaleaza o stare emotionala deosebita, o sensibilitate crescuta care determina trairi intense in fata evenimentelor si experientelor vietii. Este posibil sa aiba de infrunt at conflicte declansate de nepotrivirea dintre nevoile lor si cerintele celor din jur, mai ales ale persoanelor dragi. O relatie sentimentala este pusa sub semnul intrebarii din cauza unor lucruri aparent minore insa; in realitate este o incompatibilitate care acum iese in evidenta si o ruptura se poate produce sub acest tranzit al Lunii. Pentru unii nativi problemele pot fi de alta natura cu referire la o activitate de creatie care este obstructionata fie de opozitia unor persoane refractare, fie de lipsa banilor. Alti nativi gemeni sunt incercati de dorinta de a avea copii si incercarile de pana acum se dovedesc zadarnice. Problemele privind viata de familie, domiciliul, locuinta ori proprietatile pot fi remediate dupa 14 aprilie, incet si cu rabdare ori cu ajutorul unor persoane binevoitoare. Pentru cei maturi, sunt de rezolvat probleme legate de educatia copiilor. Ultima decada a lui aprilie va solicita eforturi sporite pentru echilibrarea responsabilitatilor sociale si familiale. Zile favorabile: 1, 2, 10, 14, 17, 19, 22, 25, 28. Zile nefavorabile: 3, 5, 7, 9, 11, 15, 16, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Rac. Prima parte a lunii e presarata cu evenimente bruste, schimbari de planuri, probleme casnice, certuri cu partenerii sau rudele. Este nevoie de multe eforturi pentru a restabili linistea si confortul caminului si in acelasi timp sa faca fata atator provocari din sfera profesionala. In jurul datei de 6 aprilie – Luna Noua – o mare schimbare se poate produce in caminul si familia lor (se pot muta, se intorc acasa, pot primi un nou membru in familie etc.). Oricare ar fi evenimentul trait, el va rascoli amintiri ale trecutului indepartat si necesitatea de a avea un spatiu intim, un camin si un loc de odihna pentru confortul psihic si reenergizarea organismului. In acelasi timp vor simti necesitatea de a impartasi aceste lucruri cu un partener de viata potrivit, iar daca acest lucru nu este posibil, trebuie sa accepte o schimbare sau renuntarea la o relatie care nu mai este acceptabila. Dupa 17 aprilie vor renunta la o colaborare care nu a functionat asa cum trebuia si vor revizui toate planurile anterioare luand in calcul schimbari drastice pe baza unei viziuni moderne. Dupa 19 aprilie apare un interes crescut pentru viata sociala, pentru relatii de prietenie si cooperare. Pot beneficia de protectie sau sustinere din partea unor persoane influente, se pot integra in anumite cercuri sau elite. Zile favorabile: 4, 8, 12, 17, 21, 22, 27, 28. Zile nefvorabile: 3, 5, 7, 11, 13, 15, 23, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Leu exista o mare dorinta de a evolua in cariera prin ridicarea nivelului de cunoastere, prin acumularea unor experiente noi, prin concentrarea fortelor in restructurarea si transformarea unor aspecte legate de munca. In jurul datei de 6 aprilie – Luna Noua – se instaleaza o stare de insatisfactie, neliniste sau hiperactivitate mentala cauzate de predispozitia de a-si extinde orizontul de cunoastere, de a studia mai mult, de a calatori, de a face schimbari importante in viata lor. Acesta stare de lucruri se va rasfrange asupra muncii de rutina si activitatilor cotidiene care au devenit nesatisfacatoare. De aceea nativii Leu vor cauta solutii pentru a iesi din impas; pentru unii este bine sa-si gasesca o activitate creativa, un domeniu de studiu sau cercetare atractiv ori sa mearga intr-o calatorie, insa trebuie sa fie atenti sa nu se risipeasca in activitati inutile. Sunt nemultumiti de castigurile de pana acum si nu este un lucru rau pentru ca asta ii motiveaza sa iasa in fata, sa se bata pentru drepturile lor. Succesul va aparea dupa 19 aprilie cu sanse de promovare si cresterea retributiei sau, cel putin, o recunoaste a meritelor profesionale. Ajungand in centrul atentiei pot iesi la iveala unele deficiente, erori sau idei extravagante si nepractice. Viata sociala este mai animata si pot lega mai multe relatii; in jur de 12 aprilie o relatie mai veche atinge un moment critic si sufera o transformare; mai este posibila o ruptura sau un atac asupra imaginii sociale. Zile favorabile: 1, 2, 10, 14, 17, 19, 22, 25, 28, 29. Zile nefavorabile: 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Fecioara este In prima parte a lui aprilie se mentine starea conflictuala in relatiile de parteneriat si este nevoie de o revizuire a unor intelegeri si contracte, de a face compromisuri cu privire la banii sau bunurile partenerilor. In jur de 6 aprilie chestiunea banilor se pune cu multa necesitate si vor fi nevoiti sa sa adopte masuri drastice dar necesare pentru securitatea materiala. Se poate pune problema unei schimbari de strategie financiara si o schimbare de activitate, o reevaluare a resurselor, o actiune pentru concretizarea unui proiect. In orice caz, vor fi momente de reflectie asupra modului in care isi castiga existenta. Unii vor constata ca nu si-au folosit in mod eficient capacitatile creative, iar alte persoane vor fi nevoiti sa renunte la timpul lor liber si la activitatile de relaxare pentru rezolvarea problemelor banesti; se poate pune accentul pe necesitatea de a renunta la unele distractii costisitoare. Dificultatile se vor atenua treptat dar se perpetuaza o neintelegere cu o persoana apropiata, cu un copil, un prieten sau o persoana iubita. Dupa 19 aprilie se accentuaza nevoia de schimbare de decor, de iesire din rutina, de largire a orizontului de cunoastere, dorinta de a calatori, de a face sport sau a de experimenta un nou mod de viata. In cariera pot aparea sanse de promovare, de a obtine mici succese si satisfactii, mai putin in jurul datei de 12 aprilie cand planeaza riscul unui conflict legat de viata profesionala. Zile favorabile: 4, 8, 10, 14, 17, 21, 22, 23, 27. Zile  nefavorabile: 3, 5, 7, 9, 12, 13, 15, 16, 24.

Pentru cei cu Ascendent in Balanta. Probleme de familie sau cu partenerul de viata solicita gasirea unor solutii practice, insa nativii Balanta sunt mai degraba dornici de a evada din cotidian si a lasa lucrurile sa evolueze de la sine. Momentul de Luna Plina din 6 aprilie invita la descoperirea de sine, obliga la o centrare pe necesitatea unei independente si autonomii care sa le procure o cat mai mare libertate. Insa circumstantele sunt de natura sa ii puna in fata unor restrictii si dileme cu privire la obligatiile asumate intr-o relatie ori in viata de familie asa incat este nevoie de timp si rabdare pentru a stabili un echilibru intre dorintele personale si exigentele partenerului de viata. Dupa 17 aprilie vor pune totusi “piciorul in prag”si vor cauta solutii de rezolvare a unei situatii care ii streseaza de mai multa vreme incoace. Propunerile lor pot fi respinse la inceput si este nevoie de multe negocieri pana sa se ajunga la un acord; cineva este mereu in opozitie. In cele mai multe cazuri va fi vorba de bani si proprietati comune, de mosteniri sau partaje in urma unui divort. Zile favorabile:1, 2, 10, 14, 19, 22, 25, 27, 28, 30. Zile nefavorabile: 3, 5, 9, 11, 13, 15, 18, 20, 23, 24, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Scorpion. Locul de munca este solicitant sub multe aspecte; se pot confrunta cu necesitatea de a face cursuri de perfectionare, de a se adapta la noutate si modernizare, de a face fata unor adversitati din partea colegilor sau de a munci mai mult in folosul altora. Vor fi nevoiti sa faca o replanificare a proiectelor tinand cont de toate detaliile si cerintele tehnice. In jur de 6 aprilie – Luna Plina – vor constata ca sunt obositi, epuizati de eforturile pe care le fac pentru a tine ritmul trepidant al vietii si de provocarile atator evenimente petrecute la locul de munca. Vor fi dezorientati nestiind daca e bine sa se odihneasca pentru a-si recupera fortele ori sa lupte in continuare cu toate problemele stresante din jur. Dupa 19 aprilie se intensifica relatiile sociale, de parteneriat, de colaborare, de prietenie; vor comunica mai mult si vor fi interesati de anumite informatii utile pentru integrarea intr-un grup sau asociatie. Vor dori sa se integreze in ierarhia sociala, se vor orienta spre obiectivele sociale ambitioase pe care si le doresc de mai multa vreme. Perspectivele lor se imbunatatesc datorita unor persoane pe care le cunosc acum. Unii tineri pot fi cuprinsi de pasiunea unei iubiri intense. Zile favorabile 4, 8, 10, 12, 17, 21, 22, 23, 27, 28. Zile nefavorabile: 3, 5, 7, 9, 13, 15, 18, 20, 24, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Sagetator. Realizarea ambitiilor, atingerea unor teluri, reusita profesionala, urcarea in ierarhie sunt motivatii serioase pentru a munci cu toata energia. Rabdarea le este pusa la incercare pentru ca multe planuri pe care si le facusera la inceput de an au fost rasturnate si mereu trebuie sa faca fata unor noi provocari. Aproape ca nu mai au rabdare sa-si puna ideile in practica si sa arate ceea ce pot. Au nevoie de noutate, de largi orizonturi, de prieteni cu care sa impartaseasca idealuri si sperante. In jurul datei de 6 aprilie – Luna Plina – sunt incercati de sentimente contradictorii; nevoia de libertate, de expansiune, de fraternizare si de noi contacte este obstructionata sau contracarata de nemultumirile unui partener care pretinde mai multa atentie si consideratie din partea acestor nativi. Un alt factor de stres este lipsa de timp, ei trebuind sa se dedice cu multa daruire pentru munca si afaceri. Succesul si reusitele pe care le au in munca prestata in aceasta perioada sunt foarte utile pentru evolutia carierei, iar dupa 19 aprilie se vor bucura de recunoasterea meritelor si de recompense banesti pe masura eforturilor. Capacitatea de comunicare este foarte buna si relatiile cu ceilalti tot mai armonioase; vor intalni o persoana cu care au avut in trecut o stransa relatie de prietenie sau de iubire. Zile favorabile: 1, 2, 10, 12, 14, 17, 19, 22, 25, 28. Zile nefavorabile:3, 5, 7, 9, 13, 15, 16, 23, 24, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Capricorn. Acesti nativii sunt preocupati de viata de familie si activitatile casnice, trebuind sa faca fata unor schimbari sau evenimente neprevazute cheltuind totodata si ceva bani. In jurul datei de 6 aprilie – Luna Plina – se pot produce evenimente legate de cariera si imaginea lor publica; pot fi teste din viata profesionala ori o situatie dificila raportata la relatia cu autoritatile si in care trebuie sa ia o decizie clara. Pot fi obligati sa faca in mod grabit si fara prea mult timp de gandire, o alegere privind obiective importante si pe termen lung apeland la simtul practic si intelepciune. Insa le va fi destul de greu sa isi infraneze reactiile emotive si vor avea impresia ca au fost constransi de imprejurari, ca circumstantele au fost potrivnice unei bune negocieri. Dupa 19 aprilie vor deveni mai comunicativi, mai cooperanti la locul de munca, mai creativi si dornici sa-si exprime ideile, cunostintele si viziunea proprie asupra lucrurilor. Ar dori sa lase totul balta si plece in calatorie insa tocmai acum este necesar sa se reorganizeze. Planurile cu privire la profesie si cariera au nevoie de reanalizare, insa va fi mai multa armonie ori conditii imbunatatite la locul de munca. Capricornii sunt tot mai predispusi sa se indragosteasca si nu este exclus sa apara o atractie deosebita fata de un coleg/o colega de serviciu; pentru cei maturi exista oportunitatea aparitiei unui copil. Zile favorabile: 4, 8, 12, 17, 21, 22, 23, 27, 29. Zile nefavorabile:3, 5, 7, 13, 15, 18, 20, 24, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Varsator. Exista multa energie si dispozitie de relationare, comunicare, scurte deplasari pentru rezolvarea mai multor probleme. In jurul datei de 6 aprilie, Luna Plina din casa a IX-a predispune la visare, aventura, schimbarea unui mod de viata incarcat de rutina si monotonie. Cotidianul obisnuit e obositor si lipsit de satisfactii; vor prefera starea de visare sau explorarea unor idei si concepte noi sau cel putin integrarea unor activitati intelectuale in programul lor obisnuit, cum ar fi sa citesca, sa merga in muzee ori la concerte. Cei tineri sunt preocupati de invatatura, cursuri de specializare, cautarea unei slujbe mai bune; cei care merg la interviuri au mai bune sanse de reusita dupa 17 aprilie. Varsatorii vor fi foarte atrasi de evenimentele social-culturale, de viata mondena si petreceri rafinate, de calatorii in strainatate. Altii vor incerca satisfactiile unei vieti de familie bogata in evenimente mai ales dupa 19 aprilie; se pot muta in casa noua, pot redecora casa ori vor participa la reuniuni de familie alaturi de rude din strainatate. Exista predispozitia de a cheltui multi bani indiferent ce aleg sa faca. Zile favorabile1, 2, 10, 12, 14, 17, 19, 22, 25, 29. Zile nefavorabile: 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 16, 24, 26.

Pentru cei cu Ascendent in Pesti. Dezacordurile cu partenerul de viata ori cu familia se pot rezolva treptat, pe masura ce Mercur si Marte intra in mers direct, adica dupa 4 si respectiv 14 aprilie cand vor intelege mai bine cum poate fi depasita situatia respectiva. In jurul datei de 6 aprilie – Luna Plina – pot intra intr-o stare de anxietate si trairi intense; vor avea senzatia ca evenimentele ii depasesc si ca realitatea capata alte sensuri si semnificatii. Misterele vietii si mortii nu se lasa usor deslusite si in fata lor nu pot decat sa se abandoneze fluxului transformator al existentei. Echilibrul interior si puterea de lupta sunt amenintate de conflicte cu partenerul de viata.  Problemele privind banii si proprietatile comune se vor atenua spre finalul perioadei prin compromisuri si acorduri indelung negociate. Colaborarile se vor dovedi neavantajoase, iar cei care au imprumutat bani unor prieteni vor avea surpriza sa nu-i mai poata recupera. Afacerile sunt cam problematice, stresante si bulversate de evenimente neprevazute. Pot avea idei ingenioase privind noi surse si modalitati de a castiga bani, insa circumstantele nu sunt inca favorabile punerii lor in practica. Zile favorabile: 4, 8, 12, 14, 17, 21, 22, 27. Zile nefavorabile:3, 5, 7, 9, 11, 15, 16, 24.