Zodia Gemenilor este primul semn de aer al zodiacului si corespunde finalului de primavara.

Intrarea Soarelui in semnul Gemenilor anunta sfarsitul primaverii cand natura se afla in plina efervescenta, se produce o explozie de vegetatie si de flori. Asa cum infatisarea naturii se schimba de la o zi la alta, la fel nativii acestei zodii isi schimba parerile, comportamentul, starea de spirit, dorintele, infatisarea, ocupatia, obiectivele etc.

Curiosi, schimbatori, dornici de libertate, veseli, plini de umor, vorbareti, expresivi, agitati  si imprastiati, superficiali, rebeli, nerabdatori, juvenili si sprinteni, Gemenii sunt asociati cu varsta adolescentei, cu tineretea care refuza sa se maturizeze.

Guvernatorul zodiei, Mercur – mesagerul inaripat al zeilor olimpieni – este planeta cea mai apropiata de Soare si cu cea mai rapida miscare. El simbolizeaza mentalul, gandirea, logica, intelegerea, constiinta, schimbul de idei, informatia, curiozitatea, inventivitatea, comunicarea, abstractizarea, invatarea, scrierea, indemanarea, miscarille agile, deplasarile scurte, sistemul nervos, aparatul respirator. Mercur este o planeta neutra care se incarca usor cu energia si calitatile celorlalte planete si zodii cu care intra contact sau in aspecte.

Spirite libere, au nevoie de mobilitate fizica si mentala, de un mediu proaspat, stimulativ, de surse de informare, de prieteni cu care sa comunice, de calatorii interesante care sa-i scoata din plictiseala si monotonie.

Semn dublu, Gemenii sunt mai tot timpul ezitanti si macinati de contradictii, de anxietate si nehotarare din cauza mentalului activ care este intr-o continua cautare si interpretare a informatiilor, fie ca provin din exterior, fie ca sunt extrase din adancurile subconstientului. Pot trai o viata “dubla” sau pot trai viata “de doua ori” intemeind doua casnicii sau activand in doua profesii foarte diferite. Au capacitatea de a se rupe la un momentdat de trecut punand punct vietii lor de pana atunci si luand totul de la capat.

“A gandi” este verbul ce caracterizeaza aceasta zodie. Nativii au o minte agera si rationala, analitica, practica, ingenioasa si iscoditoare, logica si stiintifica, cu multa putere de abstractizare, insa incapabila sa se concentreze prea mult timp pe un singur subiect. Talentul lingvistic, limbajul viu si elocvent, capacitatea de a specula idei, de a face apel la multitudinea de cunostinte si informatii, ii recomanda drept vorbitori convingatori, buni oratori, scriitori de succes.

Casa a III-a este in analogie cu zodia Gemeni si da informatii in ceea ce priveste modul de gandire, capacitatea de invatare si comunicare, puterea de sinteza, perceptiile, dexteritatea si miscarile corpului, relatiile cu mediul inconjurator, raporturile cu fratii, perioada scolara.

Orientati mereu spre viitor, cel mai adesea Gemenii resping traditiile, vechile obiceiuri, ideile preconcepute, reguli si constrangeri care le obstructioneaza libertatea de gandire, entuziasmul juvenil, spiritul aventurier. Dorinta de a incerca mereu ceva nou ii determina sa se lanseze in actiuni diverse ori pe mai multe planuri, sa caute surse de amuzament, sa profite in mod practic de ceea ce le ofera mediul.

Siretenia lor naturala ii face adaptabili, abili, capabili sa gestioneze cu multa ingeniozitate situatiile neasteptate si, mai degraba sa ocoleasca dificultatile decat sa le infrunte. Evita confruntarile si expunerea la critica, au tact si o atitudine pasnica. Esenta “mercuriana” a Gemenilor le imprima vioiciune, expresivitate, comunicare, curiozitate intelectuala, suplete in gandire, spontaneitate, neliniste, candoare, vointa de scurta durata, talent in imitatii si uimitoare capacitati de improvizatie.

Personalitati seducatoare, Gemenii au un spirit fin si patrunzator, poseda mult farmec si sunt atrasi de aspectele frumoase ale vietii. Sociabili si diplomati, dezinteresati si flexibili, se pot integra usor unor grupuri, insa niciodata nu se vor angaja total, nu vor adera neconditionat unor idei, scopuri, iar atasamentul fata de persoane este… discutabil. Ei stiu ca libertatea fizica si mentala este esentiala in viata lor. Pot incepe multe lucruri si sa nu le termine niciodata pentru ca apar activitati mult mai interesante; de aceea se spune ca sunt superficiali si schimbatori.

Gemenii mai sunt dotati cu dexteritate si talent comercial, se orienteaza rapid spre activitatile speculative profitabile. Ei sunt atrasi de indeletniciri precum schimburile si circulatia marfurilor, urmarirea fluctuatiei preturilor, de multiplicarea banilor prin speculatii de moment sau publicitate, management si cel mai adesea in profesii intelectuale. Odata ce si-au stabilit un obiectiv se avanta cu entuziasm si tenacitate vrand sa obtina cat mai curand succes. Energia lor se epuizeaza rapid, se demoralizeaza usor, nu au rabdare sa faca investitii pe termen lung.

Joviali, nonconformisti, detesta disciplina si nu sunt dispusi sa-si dedice timpul unor activitati de rutina care nu solicita inteligenta si inventivitatea. In schimb, pentru ei, lucrurile noi constituie o provocare chiar daca implica dificultati si incertitudinea reusitei. Nu vor recunoaste niciodata ca s-au inselat, ca rationamentul lor a dat gres, ca au fost prea increzatori, prea naivi, prea optimisti; vor uita repede esecurile si se vor indrepta cu incredere spre viitor.