Prima decada a Noului An este o perioada mai optimista pentru ca Micul Benefic, Venus este in aspect foarte bun cu perechea Jupiter-Uranus, iar Mercur revine in miscare directa in semnul de foc al Sagetatorului. Zodia Capricorn, cu Nodul Nord, Pluton, Soare si Marte este plina de forta si ne determina sa actionam mai hotarat. Luna continua descresterea pana pe 4 ianuarie. Atunci se realizeaza conjunctia Soare – Luna (Luna Noua si eclipsa de soare), cu  Soarele in Capricorn. Acest eveniment poate fi considerat un inceput pentru planurile noastre concrete din acest an.

 

Soare in  Gemeni sau Ascendent in Gemeni

Se evidentiaza problemele financiare. Se fac incercari pentru obtinerea unor credite, sau castigarea unor sume de bani din alte surse, mai putin obisnuite. Zilele de 4 si 5 ianuarie nu sunt favorabile acestor demersuri, dar se pot primi informatii utile pentru a fi in masura sa se actioneze eficient. Prudenta este necesara, la fel si rabdarea, caci Mercur se apropie de acest sector al finantelor si va favoriza contractele si asocierile.

Relatiile se imbunatatesc, iar incepand cu 9 ianuarie sunt facilitate relatiile. In jurul datei de 3 ianuarie, o persoana mai tanara ii poate amagi cu vorbe frumoase, ori ii poate minti pentru a obtine un avantaj, ca de exemplu, un imprumut.

Cariera aduce in continuare surprize placute dar exista si un aspect stresant ce va mai persista ceva timp asa ca se impune si multa prudenta.