Perioada este marcata de prezenta Soarelui in Varsator in conjunctie cu Marte. Exista mult foc si energie in acest semn al spontaneitatii; ne asteptam in continuare la schimbari si evenimente bruste. Se realizeaza mai multe combinatii si aspecte cu efecte contradictorii. Dorinta de independenta, originalitate, incredere in viitor, actiune, curaj este puternica; iar, odata cu intrarea lui Mercur in Varsator, pe 3 februarie, capacitatea de gandire, cercetare si exprimare, originalitatea, inventivitatea sunt la la cote maxime. Apare insa o lipsa de prudenta si concentrare, excese, un plus de excentricitate care pot sa incurce lucrurile, sa determine ratarea unor sanse de reusita tocmai in momentele cele mai pline de entuziasm. Dizarmonia dintre cei doi benefici, Jupiter si Venus, ca si retrogradarea lui Saturn zadarnicesc sau intarzie aparitia succesului, sau a conjuncturilor norocoase cu care destinul ne mai rasfata uneori. Luna Noua pe data de 3 februarie exalta idealismul dorinta de libertate, emancipare, pune in evidenta idealurile sub aspect social si umanitar.

Fecioara sau Ascendent in Fecioara

Acesti nativi au de infruntat probleme la locul de munca. In jur de 3 februarie vor trai momente dificile schimbari neplacute, enervari, dar vor descoperi cauzele, sursele acestor greutati. E bine sa fie prudenti pentru ca factorul afectiv este puternic si isi pot pierde cumpatul. Au multa energie pe care ar trebui s-o foloseasca in mod constructiv, chiar daca pe moment nu vor culege si roadele. Starea de sanatate se poate deteriora si vor trebui sa acorde mai multa atentie acestui aspect.
Recompensele financiare nu sunt pe masura eforturilor pe care le fac. De aceea cheltuielile trebuiesc restrictionate. Cu greu vor rezista tentatiei de a cheltui fie pentru obiecte casnice pe care le considera investitii, fie pentru imbracaminte ori distractii – necesare odihnei si destinderii psihice. In jurul datei de 1 februarie sunt solicitati de copii si problemele lor