Prima decada a Noului An este o perioada mai optimista pentru ca Micul Benefic, Venus este in aspect foarte bun cu perechea Jupiter-Uranus, iar Mercur revine in miscare directa in semnul de foc al Sagetatorului. Zodia Capricorn, cu Nodul Nord, Pluton, Soare si Marte este plina de forta si ne determina sa actionam mai hotarat. Luna continua descresterea pana pe 4 ianuarie. Atunci se realizeaza conjunctia Soare – Luna (Luna Noua si eclipsa de soare), cu  Soarele in Capricorn. Acest eveniment poate fi considerat un inceput pentru planurile noastre concrete din acest an.

Soare in Fecioara sau Ascendent in Fecioara

Exista multa implicare in relatiile de dragoste sau cu copiii. Pot trai o poveste de dragoste destul de rascolitoare, iar Luna Noua poate determina luarea unor decizii sau a unui angajament. In acest sens ziua de 1 nu este favorabila, mai avantajoase sunt zilele de 5, 8 si 9 ianuarie. Copiii pot solicita mai multa atentie si bani. Bugetul este cam limitat si vor aparea discutii.

Data de 10 ianuarie poate insemna tristete sau nemultumire im privinta unei relatii afective sau de prietenie; este totusi un moment trecator.