eclipsaEclipsa totala de Soare din 20 Martie 2015 este un eveniment astrologic de mare impact si – ca orice eclipsa de Soare – este insotit de Luna Noua, moment important care se produce de regula o data pe an in acest semn al Pestilor.

Pana in 2017 se vor mai produce cateva eclipse partiale de Soare pe zodia Pesti datorita tranzitului Nodului Sud lunar. Apare deci o componenta karmica, un fel de atentionare, corectare sau chiar pedepsire a faptelor din trecut.

In zodia Pesti avem in prezent tranzitul planetei Neptun care a inceput in 2011 si va lua sfarsit in 2026. Din punct de vedere astrologic, “Pesti” este semn al credintei, al iubirii superioare, idealismului, transcendentei. Neptun a mai traversat aceasta zodie in urma cu aprox. 160 de ani, iar acum, ca si atunci, aceasta se gaseste in domiciliul sau, adica intr-o pozitie puternica, in care isi poate manifesta pe deplin caracterisicile.

“Planeta a iluziilor”, Neptun provoaca indoiala, si confuzie, ne ispiteste sa punem sub semnul intrebarii realitatea inconjuratoare, sa depasim limitele obisnuitului, sa intuim supranaturalul prin perceptii dilatate. Putem numi “magie”influenta subtila si inexplicabila care ne trimite pe calea transcederii sinelui, pentru a ne darui total fie artei, fie iubirii sau credintei. Perceptiile sunt distorsionate, devenim irationali sau inspirati, fantezisti sau geniali, cuprinsi de o efuziune a sentimentelor sau cadem in depresie din lipsa de motivatii, pierzand simtul realitatii.

Inexplicabila este pentru noi atractia unor persoane catre viciu: dependenta de tutun, alcool, droguri…inexplicabile sunt efuziunile religoase, impulsul sacrificiului de sine …

Influenta acestei planete lente este ca un “curent subteran”, iar ceea ce simtim este mai mult “o stare de spirit”; nu se remarca evenimente bruste, neasteptate, singulare. Un sir de intamplari obisnuite pe care le putem ignora, dar care sunt transmitatoare de mesaje ce ating vise si idealuri ascunse adanc in sufletul nostru vin sa destabilizeze viata noastra obisnuita, declansand stari tulburatoare, de beatitudine sau deprimare.

Nu toti vom putea simti o mare schimbare in aceasta scurta perioada in care se produce eclipsa totala; depinde, desigur si de pozitia Soarelui la 20 martie 2015 in tema natala.

Cele mai importante influente vor capata persoanele din Pesti, Gemeni, Fecioare, Sagetator si Rac.

Pentru nativii Pesti, sau cei cu ascendent in Pesti, evident, este o situatie benefica, incarcata de energie; ei se vor simti in armonie cu Universul, inspirati in actiunile lor si vor intrevedea noi perspective de actiune reconsiderand scopurile de pana acum. Vor fi cuprinsi de o stare de spirit noua, vor comunica, vor planifica, vor dori o schimbare de atitudine fata de cei din jur. Vor simti chemarea de a-si pune in evidenta latura afectiva sau artistica: compasiunea, devotamentul, credinta, talentul, imaginatia, creativitatea. Poate ca unii nu vor fi pregatiti pentru decizii importante si se vor limita la o schimbare exterioara: tinuta, programul, sau locul de munca.  In orice caz, planurile de viitor vor fi regandite intr-un context nou, vor deveni foarte motivati in ceea ce priveste cariera profesionala si atingerea unui statut inalt in societate, iar intuitia lor va functiona foarte bine.

Cei din Gemeni –sau cu ascendent in Gemeni — vor avea sentimentul autodescoperirii, vor dori apropierea de un tel care sa implineasca nevoia de evolutie. Viata socio-profesionala trece pe planul intai si, pentru o perioada, tot restul va parea lipsit de interes. Unii vor fi obligati sa accepte o schimbare nedorita, insa aceasta vine ca urmare a greselilor din trecut. Altii, care au stiut sa pastreze o conduita corecta, vor gasi, probabil, modalitati concrete de  a accede la ceea ce isi doresc de mult timp, renuntand totodata la viata austera si limitarile pe care si le impusesera in ultima vreme. Vor fi in mare verva si se vor face remarcati intr-un cerc social mai larg, insa nu le va fi de loc usor sa infrunte concurenta, opozantii, rauvoitorii. Unii nativi se vor orienta spre latura umanitara a vietii sociale, se vor dedica muncii educative sau actiunilor de sprijinire, consiliere, ajutorare. Desi aspectul este pozitiv, in functie si de varsta, se poate cadea in capcana unui prea mare  idealism; cei tineri s-ar putea avanta spre un tel nerealist crezand in posibilitatile lor nelimitate.

Fecioarele – sau cei cu ascendent in Fecioara – vor vedea mai cu seama partea buna a celor cu care interactioneaza. Vor fi atrase si fascinate de carisma unei persoane, vor deveni dependente de fiinta de care s-au indragostit. Vor intra in relatie cu convingerea ca au gasit iubirea ideala. Desi le este neclar si aproape imposibil sa controleze sirul evenimentelor, ei se lasa prinsi de evenimente si fac tot posibilul sa extraga ceva bun din ceea ce li se ofera. Tot ce tine de relatii poate aparea in aceste zile ca o reevaluare, o schimbare sau redefinire a raporturilor interpersonale. Unii pot primi o atentionare asupra greselilor din trecut si acum au posibilitatea sa inteleaga cum trebuie sa-si reconstruiasca parteneriatele de viata ori de afaceri si sa dea dovada de prudenta in orice asociere.

Pentru nativii Sagetator – sau cei cu ascendent in Sagetator – influentele astrale vor fi indreptata spre viata de familie. Aici apar incertitudini, tulburari, ideea de trnsformare sau schimbare. Sentimentul ca lucrurile nu merg asa cum trebuie este tot mai obsedant; cauza poate fi si o iubire extraconjugala ce apare pe neasteptat, dar care va disparea la fel de usor. Aceste momente pot insemna si o revenire la realitate, o atentionare asupra lucrurilor gresite din trecut. Acesti nativi sunt invitati sa devina mai responsabili fata de cei din jur, fata de prieteni, fata de copii.

Nativii din Rac – sau cei cu ascendent in Rac – vor fi interesati de calatorii in strainatate, de invatatura si o mai larga cunoastere. Momentul eclipsei imprima dorinta de a aplica noile cunostnte si idei filozofice acumulate, de a face o schimbare in viata socio-profesionala. Neptun le exalta imaginatia artistica, dorinta de  elevare prin studii, apropierea de stiintele oculte, religie. Intuitia lor nativa si relatia buna pe care oare Neptun cu zodia lor le vor determina orientarea spre domenii potrivite naturii lor senzitive.

Eclipsele in Pesti pot insemna pentru multi dintre noi o patrundere in profunzimile sinelui, iar acolo vom intrezari alte dimensiuni si nivele superioare ale fiintei noastre, vom reconsidera scopul si valoarea vietii si vom intelege ca perioadele dificile din viata vin sa serveasca  evolutiei noastre spirituale.