Balantele sunt sociabile, fermecatoare, idealiste. Zabovesc foarte multa vreme gandindu-se la raporturile umane, concepand strategii inteligente si pentru a lua initiative care sa aduca armonie in mediul inconjurator. Sensibilitatea si ratiunea sunt intr-un echilibru delicat; a judeca si a lua decizii sunt lucruri de prima importanta pentru ele.

Balanta este cunoscuta ca simbol al justitiei, masurii, prudentei, adevarului. Impartialitatea si precizia gandirii, intuitia si capacitatea de a sesiza aspectele complementare ale lucrurilor si situatiilor, ca si diplomatia lor caracteristica le recomanda ca buni sfatuitori sau judecatori. Aspiratia pentru dreptate si egalitate, nevoia de pace si armonie le determina sa faca uneori eforturi inutile ori sa uite de propriile interese si sa suporte numeroase dezamagiri.

Nativii simt o atractie irezistibila de a se asocia cu ceilalti. De cele mai multe ori succesul lor rezulta din talentul de a comunica si a realiza relatii interumane. Ei pot fi lipsiti de simtul discriminarii dintr-o dorinta puternica de a se adapta grupului din care fac parte. Riscul este acela de a face prea multe compromisuri, pierzand din vedere directia si scopul initial. Evitarea unei dispute nu este intotdeauna o solutie pentru rezolvarea problemelor; de cele mai multe ori conflictele se adancesc. Ar trebui sa adoptate, pe cat posibil, pozitii categorice si solutii practice.

Persoane pacifiste, afabile, elegante si stilate, gratioase, talentate, cu mult gust artistic, fac observatii de mare finete si nu vor sa supere pe nimeni. Pot spune celor din jur cuvinte frumoase, lucruri placute, evitand adevarul. Emotiile de ordin estetic sunt influentate de moda si nu se supun unei judecati riguroase asa ca, se poate spune, in general, ca au o doza buna de snobism.

Balantele nu ezita sa faca uz de farmecul personal pentru a influenta gandirea si actiunile celor din jur. Ar fi bine sa aibe mai multa incredere in judecata si intuitia lor, sa isi asume responsabilitatea unor decizii si sa treca la fapte, la actiuni constructive.

In dragoste sunt in cautarea mariajului perfect, se concentreza pe aspectele pozitive si deseori isi reprima sentimentele negative ca furia, gelozia etc., pentru ca ratiunea lor de a fi este de a trai impreuna cu alcineva. Uneori se complac in situatii neclare, evita sa transeze lucrurile si sa se confrunte cu neplacerile unei despartiri sau ruperi de contract. Desi este dificil sa se implice in conflicte emotionale, Balantele ar trebui sa privesca mai realist, sa renunte la o relatie perimata si fara perspective.

Analizarea tuturor posibilitatilor pentru a gasi calea cea mai buna de actiune le fac nehotarate deoarece pot considera ca nici o alegere nu este mai buna decat cealalta. Se mai pot bloca in in actiune si din teama ca vor gresi. Capacitatea de a cantari si masura este buna dar nu trebuie sa le impiedice sa incerce; esecurile sunt surse de invatare pe cand stagnarea nu va duce niciodata la progres.