Se pare ca acest semn detine secretul celei mai eficiente utilizari a potentialului sau, avand o mare putere de creatie, distrugere si reconstructie. Nativii aceastei zodii par ciudati, sunt neintelesi de catre cei din jur, insa este dificil chiar si pentru ei sa-si inteleaga sentimentele si pornirile interioare contradictorii.

Pentru a-si apara vulnerabilitatea si pentru a castiga siguranta de sine, Scorpionii recurg la autoanaliza si autocontrol, actioneaza cu prudenta si in mare secret. Sunt psihologi innascuti, au o mare intuitie si sensibilitate, pot intelege natura umana si pot percepe starile celorlalte persoane, iar in plus, au putere de atractie, impresioneaza pe cei din jur. In consecinta, castiga usor puterea de a manipula sau a influenta actiunile ori evolutia oamenilor.

Vointa incredibila, rabdarea si perseverenta, hotararea de nezdruncinat, pasiunea cu care se implica in scopurile urmarite le dau o forta extraordinara pentru obtinerea lucrurilor dorite; important este sa tina cont de felul in care satisfactiile personale ii pot afecta pe cei din jurul lor.

Capacitatea de concentrare, imaginatia, exigenta, ambitia si persistenta, abilitatea de a face fata oricaror situatii, ii recomanda in activitatile si planurile ce se desfasoara pe termen lung; insa ei se vor implica numai daca sunt cointeresati de rezultate.

Banii si puterea sunt slabiciuni care, impreuna cu abilitatile investigative, pot fi exploatate in profesii utile societatii cum ar fi cele de expert bancar, detectiv financiar etc.

Inteligenta si indemanarea, luciditatea, intelegerea profunda a vietii si a psihicului uman, instinctul de a transforma si regenera natura, ca si puterea de a-si controla sentimentele ii face potriviti pentru profesii de mare exigenta cum este cea de medic.

Atrasi de secrete si mistere, multi Scorpioni doresc sa exploreze necunoscutul fie in domeniul spiritual, fie intr-un domeniu mai concret, de cercetare. Pentru ei lumea este plina de mistere, la orice nivel, trateaza viata cu seriozitate si cauta sa descopere cauzele oricaror manifestari. Au multa imaginatie dar si luciditatea necesara intelegerii realitatii, multa intuitie in gasirea cailor de realizare a obiectivelor urmarite.

Scorpionii poseda un izvor de energie pe care il pun, de multe ori, in slujba unor pasiuni ori ambitii personale, pentru satisfacerea orgoliului propriu, gandindu-se mai putin la folosul celor din jur. Aceste lucruri ar trebui sa le dea de gandit, sa ii sensibilizeze si sa ii faca sa inteleaga in ce masura este bun rolul pe care vor sa si-l asume in societate.